Verdidebatt

KSP, valgkampteknikk og propaganda

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I gårsdagens Vårt Land fikk jeg et reklamebilag. Dette bar tittelen "Ny Fremtid" og er et informasjonsblad for Kristent Samlingsparti. Jeg kikket på forsiden og bladde raskt gjennom, og fant ut at dette er et parti jeg ikke kan forstå annet enn at mange kristne vil distansiere seg fra.

Hovedankepunktet mener jeg er en av overskriftene på forsiden. Den lyder "En ny Anders Lange på Stortinget?", akkompagnert av et bilde av pastor Jan-Aarge Torp, som er KSP sin 1. kandidat i Oslo. Dette er sterkt kost, for jeg kan ikke forstå at det er veldig mange som vil ha en ny Anders Lange på Stortinget. Dette er en mann som svært skjeldent blir omtalt i positiv kontekst. Mannen som la grunnlaget for det som i dag er Fremskrittspartiet (da Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep) er viden kjent for sine tilknytninger til Apartheid-regimet i Sør-Afrika, og for sine sterkt liberale politiske orientering.

Jeg ville ikke stemt inn en ny Anders Lange på Stortinget.

Videre i bladet er det noen ting som går igjen. Smilende ansikter og dommedagsprofetier er sterkt representerte her. Det er skryt over å ha blitt dekket hos TV2 flere kvelder på rad, som følge av en abortvideo. Jeg tror ikke all PR er god PR når det er landets fremtid som skal bestemmes. Sosialismen og det sosialdemokratiske styresettet vi lever under i dag omtales som "den store fienden" til norsk næringsliv. Ut i fra brosjyren vil jeg kalle partiet et kristenkonservativt liberalistparti, om det nå enn er noe selvmotsigende.

Er dette denne instillingen vi vil ha på Stortinget?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt