Verdidebatt

Er du glad når helbredelsespredikanter er syke?

Jeg synes det er tragisk å lese innlegg fra folk som mener at det er "forkastelig" å forkynne helbredelse, når man selv er syk, eller folk i ens familie er syk eller død av sykdom. Hvorfor er det slik? Får ikke predikanter lov til å være mennesker?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg mener, er det noen spesielle regler for dem som er predikanter, som forkynner det som står der, men som kanskje noen er uenige i, i forhold til dem som forkynner det motsatte? Guds ord er Guds ord, og den som forkynner det, frimodig og bibeltro, vil selvfølgelig møte en hel del andre utfordringer enn dem som forkynner sitt eget "forgodtbefinnende" (uten å si hvem som gjør hva.)

Kristne som andre
Men en sak må vel være mulig å skjønne; at predikanter er kristne, på lik linje som alle andre kristne, og at de har like mange (om ikke flere) utfordringer enn andre "vanlige" kristne, om jeg kan få kalle dem det, i denne situasjonen.
Når da en mann som Reinhard Bonnke, eller John Osteen, eller hvem det skulle være, blir syk selv, eller en annen har en sykdomshistorie, så skal det bli helt tullete i hodet til andre kristne, og de setter spørsmålstegn ved hele bibelen:
- Å, nei, han som forkynner helbredelse, er selv syk. Da må jeg vel pakke sammen og ikke lenger være en kristen, eller da er vel alt sammen bare hokus-pokus!"
Vanlige kristne

Jeg skrev i et innlegg i går, om den svenske helbredelsesevangelisten Rlf Karlsson. Her kan du lese litt om ham. Han var en av Nordens mest markante helbredelsespredikanter, men ble etter hvert blind selv. Men slutten han å forkynne evangeliet og fikk oppleve at folk ble frisk fra sine sykdommer? Nei, han fortsatte ufortrødendt videre. Her kan du lese litt om ham:

Jeg fikk aldri selv gleden av å høre ham forkynne, men kjenner noen som har vært til stede på hans møter, og til og med hjulpet ham i tjenesten.

Rolf Karlsson ble blind som et resultat av bivirkninger av diabetes, men var like fullt kjent som en helbredelsespredikant.

Salig
JEg blirselv veldig oppmuntret av å lese om en blind mann som forkynner Guds ord og er til stor velsignelse for Guds rike, ved å stå i en sterk helbredelsestjeneste?

Jeg blir helt gira når jeg tenker på det. Og det er ikke bare Rolf Karlsson, jeg kjenner andre også som står i sterke tjenester, men som selv har lidelser eller plager, både i sjel og legeme.

Guds ord er uforanderlig
Mange har jo fysiske skavanker eller sykdommer. Selv predikanter er jo utsatt for sykdommer. Men, her er det som jeg ikke skjønner at folk misser: Det setter jo ikke Guds ord ut av kraft at predikanten er syk! Guds ord står jo fast i himmelen til enhver tid!

Når man forkynner Guds ord, så skal man forkynne Guds NEDSKREVNE ORD; ikke sine egne erfaringer. Da har det mindre å bety om man er syk eller frisk selv.

Guds Ord er levende og virkekraftig, og Gud har befalt oss å forkynne det, så skal det gjøre jobben. Dr. TL Osborn sier det slik: -Jeg har den samme troen på Guds ord som en bonde har på et såkorn han planter i jorden: han forventer frukt".

Bibelen sier i Salme 107:20 at Gud sendte sitt ord og helbredet dem. 
Det er ikke våre erfaringer eller vise ord som skal helbrede folk, men forkynnelsen av evangeliet, med enkle ord, så ikke korset mister sin kraft.

1 Kor 1,17 For Kristus sendte meg ikke ut for å døpe, men for å forkynne evangeliet, ikke med visdomstale, for at ikke Kristi kors skulle tømmes for kraft.

Hva mener du? Blir du ikke glad når du hører at det går an å være en suksessrik forkynner, selv med dine og mine tilkortkommenheter og plager?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt