Anonym167 Anonym

51

Helbredelsesskole?!

IMI-kirken i Stavanger annonserer helbredelsesskole.

Publisert: 16. jul 2011

http://imikirken.no/event/doLink/famid/186090 

HELBREDELSESSKOLE?! 

Fra artikkelen: "Lengter du etter å erfare mer av Guds nærvær, bli utrustet og se mer av hans rike midt iblant oss?"

Det var akkuratt denne typen uttalelser som holdt på å ødelegge livet mitt! Erfare mer av Gud, Guds nærvær, bli utrustet, se mer av han rike midt i blant oss. Halleluja og amen og glory to God!

ANER de hva de holder på med?! Hva med de av oss som IKKE erfarer Gud, som ikke kjenner noe nærvær, som ikke føler oss utrustet, og som har mer enn nok med å deale med hverdagens realiteter, -ikke prøve å bringe himmelriket ned på jord! Det er noe som heter nå, og noe som heter IKKE ENNÅ. 

De har misforstått hele evangeliet... Og drar med seg sårbare, søkende personer i dragsuget...

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Nei -

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

ANER de hva de holder på med?!

jeg tror ikke de aner hva de holder på med.  Og om de selv mener at de aner det, så må det være et resultat av en syk, religiøs logikk - og i så fall er det de ansvarlige selv som trenger en eller annen form for helbredelse.

Jeg limer inn et par relevante avsnitt fra mitt innlegg "Trosbevegelsens utbredelse i Norge", siden det dreier seg om det samme arrangementet:

Kommende september arrangerer IMI-kirken en såkalt "Helbredelsesskole" med amerikaneren Joaquin Evans fra menigheten Bethel Redding, California som driver sin egen "Healing School" (http://www.ibethel.org/users/joaquinevans).  Han har utdannelse fra Bethel School of Supernatural Ministry.  Her er en video-snutt fra denne skolen, som viser en gruppe studenter som er "drunk in Spirit": http://www.youtube.com/watch?v=xdoZSzHCSuY

Evans er tydelig Toronto-inspirert - og IMI-kirken har tidligere flere ganger hatt besøk at Toronto-predikanten John Arnott og kona Grace.  Her ser vi dem sammen med den rabiate predikanten Todd Bentley.  Grace Arnott "is on Fire":  http://www.youtube.com/watch?v=9aWpTvcM74U

Kommentar #2

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

ikke prøve å bringe himmelriket ned på jord! Det er noe som heter nå, og noe som heter IKKE ENNÅ

Det er lett å tenke seg at det er enkeltes utålmodighet som tar overhånd. Men vi mennesker er nok nødt å innfinne oss med å vente på Gud.

Igjen sier jeg at det er flott du som er ung skriver om dette. Du er nok neppe alene om å ikke føle eller erfare alt dette forventede. Men det er tøft å gi seg til kjenne.  Særlig innen miljøer som ikke er så store at en kan være en anonym røst. Du er en tøff ung dame! Mist aldri troen på nettopp din funksjon!

Kommentar #3

Torstein Langesæter

177 innlegg  5570 kommentarer

Publisert over 9 år siden

"Pris :

Kr 300 ( studenter kr 150 ) betales ved fremmøte."

Det er kanskje ikkje av dei dyraste møte,men det humbug lik fullt.

Svein Magne Pedersen tek 14 kr minuttet på telefonen.

Hald deg langt vekke frå dette.

 

Kommentar #4

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

ANER de hva de holder på med?! Hva med de av oss som IKKE erfarer Gud, som ikke kjenner noe nærvær,

Nei, de aner det nok ikke men om de leser Guds ord og tar Hans ord alvorlig vil de ikke bare ane det men vite det.

Ja til å holde seg langt unna disse og ja til å fortelle mennesker om hvem Gud virkelig er.

Kommentar #5

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Alvorlig

Publisert over 9 år siden

Det som nå skjer hos IMI i Stavanger  føyer seg til tidligere hendelser som har vakt pinlig oppsikt, som opplæring av mindreårige som gatehelbredere osv. Det er nødvendig å spørre Normisjon og andre seriøse kristne nettverk som er lenket til IMI om de virkelig vil gå god for dette. Om det ikke tas et oppgjør - eventuelt sørges for at dette arrangementet avlyses - vil omdømmet for evangelisk luthersk kristendom i Norge være alvorlig svekket. Se Oddbjørn Johansens lenke til den amerikanske helbredelsesskolen. Slå også opp på internett og les om den inviterte foreleser Joaquin Evans og hans helbredelsesvirksomhet, som nå blant annet skjer via telefon (Skype) til hele verden.

Kommentar #6

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Ja, det er alvorlig men det er nå slik da at i endetiden skal falske hyrder/ profeter få makt via Satan og undere og tegn skal lede vantro, humanister, ateister, konger (ledere) og geistelige sammen til en enhet. Sist gang den økumeniske bevegelse skjedde, var i Mesopotania for 3600 år siden, da den moderne sivilasjon og landbruk oppstod. Denne gang skal den gjenoppstå/ restart/ moderninseres men iflg. Guds ord vil da enden komme istedet.

Kommentar #7

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Unnskyld

Publisert over 9 år siden

Jeg har skrevet Oddbjørn Johannessens navn galt. (Navneforveksling i et slitent hode.) Nå ble det riktig.

Kommentar #8

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.

Jeg har skrevet Oddbjørn Johannessens navn galt. (Navneforveksling i et slitent hode.)

Det er jeg så vant til, så jeg la faktisk ikke merke til det :)

Kommentar #9

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Hvem er Gud?

Publisert over 9 år siden

Takk for kommentarer :) Jeg blir så oppgitt! Fordi, på den  ene siden gir det mening. Altså på den måten at hvis Gud virkelig finnes, og Gud er Gud, så burde Han vel klare å helbrede alle syke som ønsker å bli helbredet? Hvorfor velger han ut noen som skal få bli friske, mens andre må lide? Eller dette med tungetale.. Hvorfor er det kun noen utvalgte som får gaven å be i tunger, eller gaven å profetere? Hvorfor er det bare noen utvalgte som får kjenne Guds nærvær? Hvorfor er det kun noen som får høre "Guds stemme" og få kunnskapsord og sånn, mens andre ikke hører noe som helst fra Gud?! Hvorfor blir noen fulle i ånden, og ikke andre? Hvorfor griper Gud inn i noen menneskers håpløse situasjoner, mens det kan virke som om han ignorerer andre, -selv om de er kristne, og ber og roper om hjelp??

Hvorfor, hvorfor, hvorfor?! Enten så er det noe veldig galt med teologien som omfatter alt dette, eller så er ikke Gud den han gir seg ut for å være..

Kommentar #10

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hvorfor ikke dra ned gudsnærvær og helbredelse selv?

Publisert over 9 år siden

Hvorfor ikke fylle på med Guds Ord og åpne seg for Ham og prise Hans navn - la Ånden lede oss i lovsang og tilbedelse?

Hvis det er vanskelig, som du sier Silje, så er det nettopp da du skulle ile til og melde deg på Helbredelsesskolen.   Undervisningen sånn sett skulle  være gjenkjennede og en salvet undervisning i fellesskap med andre troende kan hjelpe deg over den følelsesmessige kneika - Gud setter jo like mye pris på deg, Silje, som alle andre troende - vi sliter alle med "noe" samme hvor vellykket og happy vi ser ut - noen er imidlertid kanskje flinkere enn andre til å ikke la de negative tankene og følelsene ta styringa.

Det er riktig som du sier at det skulle være mer udiskutable helbredelser blant oss - at det at helbredelser skjer er normen.  Jeg lengter etter den dagen vi erfarer gjennombrudd med lemmer som vokser ut.

Vi - som kristne - finner i Guds ord den sannhet og den stadard som Han viste og som han sa skulle videreføres i disippeltjenesten - også det å legge hendene på de syke og be for de enten det er fysisk eller psykisk.

Det å fylle seg med de bibelord og holde opp Ordenes standard - praktisere det vi som Jesu Kristi etterfølgere fikk i Oppdrag - legger grunnen for tro som gir næring til samhandling med Han i bønn for hvem det måtte være.

Noen ganger er det demoner som binder mennesket.  I Lukas 13:16 erklærte Jesus at den vanføre kvinnen var bundet av Satan og burde bli satt i frihet.  Han kastet ut den vanføre ånden, og kvinnen ble helbredet.

I Matt.  12:22 leser vi at en mann var både blind og stum p.g.a. en demon.  Da demonenvar kastet ut, kunne mannen både se og tale.

En demon forårsaket at en gutt var døvstum.  Den var også årsaken til at han fikk sterke kramper.  Da demonen var kastet ut, ble gutten helbredet - Mark. 9: 17-27.

I Ap.gj. 10:38 står det:  "Jesus fra Nasaret... gikk omkring...gjorde vel og helbredet alle som var overveldet av djevelen."  Dette skriftstedet viser oss at sykdom er en måte Satan hersker på.

I 1. Joh. 3:38 står det:  "Og det var for å gjøre ende på djevelens gjerninger at Guds sønn  åpenbarte seg."  Sykdom er en del av Satans gjerninger.  I sin jordiske tjeneste behandlet Jesus synd, sykdommer og djevler på akkurat samme måte.  Han hatet og fornektet dem, og Kristus ble åpenbart for å ødelegge dem alle.

Jesus ønsker ikke at Satans gjerninger skal operere i våre legemer.  Derfor ble Jesus åpenbart for å ødelegge dem.  Vi kristne er Kristi lemmer og Han ønsker ikke at sykdom skal herje i våre kropper.

Det sier Ordet - det er den standarden vi forkynner - Guds type standard.  Vi setter ikke deler av budskapet i parantes eller later som om det er hundrevis av bibelvers og løfter som ikke eksisterer.  Det er annen som vil passivere oss og ikke la oss ta inn Sannheten. 

Om udiskutable under ikke skjer i dag eller i morgen, så vil de ihvertfall aldri skje hvis vi lulles inn i en erkjennelse av at Guds type standard ikke funker.  Den funker, men jeg tror vi har en jobb å gjøre først og så vil Han fylle på med sin kraft og sitt nærvær.

Lykke til, Silje!

Kommentar #11

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

Hvorfor velger han ut noen som skal få bli friske, mens andre må lide?

Silje, Han kan hjelpe til hvis det er rett å gjøre det for vedkomne og det er faktisk ikke alltid tilfelle sett ut ifra når man betrakter den store strid. Hva handler tro om og hvem er denne verdens hersker? Når er det rett å gripe inn og når er det ikke?

Hva var det som gjorde at Jesus (Gud), Menneskesønnen ble frelst? Jo, Han led. Hva er det med oss i vårt kjød som gjør at ting er som de er? Svaret ligger i troen Silje men da må du tro for å få dette svar. Videre:

" Eller dette med tungetale.. Hvorfor er det kun noen utvalgte som får gaven å be i tunger, eller gaven å profetere? Hvorfor er det bare noen utvalgte som får kjenne Guds nærvær? Hvorfor er det kun noen som får høre "Guds stemme" og få kunnskapsord og sånn, mens andre ikke hører noe som helst fra Gud?! Hvorfor blir noen fulle i ånden, og ikke andre? Hvorfor griper Gud inn i noen menneskers håpløse situasjoner, mens det kan virke som om han ignorerer andre, -selv om de er kristne, og ber og roper om hjelp??" 

 

En ting som Guds ord er svært klar på er at de som taler Hans ord, profetisk eller i tunger, hva det nå enn er så kan du sjekke ut disse gudsmenn/ kvinner ved å høre om de tror på Moses og profetene, om de holder Guds bud eller ikke. Gjør de ikke det er de ikke fra Gud iflg. NT men også GT.

Leser vi GT og NT sammen kan vi se at om man vandrer på Hans vei er våre bønner en velbehagelig duft for Ham men om vi ikke vandrer på Hans vei og i det står Ham imot kan Han ikke hjelpe til fordi det blir å hjelpe/ trygge folk på gale veier. Veien er illustrert i Det Hellige Tempel, hvor lysestaken, skuebrødet og røkofferalteret er. Du er Guds Tempel, vær derfor Hellig for Han er Hellig. Hvis du da lar Guds Ånd (Lysestaken) lyse opp Guds ord (skuebrødet) for deg vil dine bønner (røkofferalteret) stige opp til Ham. Dette er det helige daglige liv og der kan du komme frem for Gud, i Ånden, i Jesu navn på Nådens Trone i det Aller Helligste. Nådens Trone som står på Paktens Ark er i Himmelen i dag, gjør deg klar for en dag vil du selv måtte stå fysisk for Nådestolen som hviler/ står på Guds Ti Bud. Opp imot den og Hans vei vil vi dømmes fra Nådens Trone.

Svært få populistiske troende tror og aner noe om dette da de er lovløse og ikke kjenner denne vei hvor Jesus gikk. 

Kommentar #12

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Stol på deg selv!

Publisert over 9 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.

Igjen sier jeg at det er flott du som er ung skriver om dette. Du er nok neppe alene om å ikke føle eller erfare alt dette forventede. Men det er tøft å gi seg til kjenne.

Jeg vil gjerne støtte opp om de anerkjennende ordene du fikk fra Sissel Johansen, Silje.  Stol på deg selv og din sunne, kritiske sans!  Du spør om det er "noe veldig galt med teologien som omfatter dette", og svaret må åpenbart bli ja. 

Kommentar #13

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Takk

Publisert over 9 år siden

Tusen takk, Oddbjørn :) Jeg tror kanskje at siden Gud bor i meg, så vil det å følge hjertet, egentlig være å følge Gud... :)

Kommentar #14

Levi Fragell

101 innlegg  1166 kommentarer

Kloke tanker, Silje

Publisert over 9 år siden

Takk for dine kloke og modige refleksjoner. Vi er mange som har slitt med liknende spørsmål. Jeg gjorde det selv i mange år, og kom ut av prosessen som ikke-troende. Andre finner holdbare svar i kristne miljøer som tar bedre vare på menneskelig verdighet og viser større respekt for seriøse menneskers tvil og prosess. Slike kristne finnes faktisk også. I løpet av de månedene som har gått etterat jeg skrev en bok om mine egne opplevelser som barn og ungdom i pinsebevegelser, har jeg fått mer enn 100 brev fra andre som har hatt tilsvarende erfaringer. Som du ser er jeg like oppbrakt som deg over IMIs opplegg. Det er forskrekkelige greier. 

Kommentar #15

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

forståelse

Publisert over 9 år siden

Hei Levi!

Ja, jeg forstår godt at du endte opp som ikke-troende... Selv om jeg selv kjenner den indre roen av og til.. En aksept og kjærlighet, som jeg ikke klarer å tro kommer fra meg selv. Jeg trenger noen som er større enn meg selv.. :)

Men det i IMI er så.. Ja.. Jeg prøvde jo selv å ta livet mitt, da jeg gikk på bibelskole i IMI-kirken. Etter en uke med dem på Catch the Fire.. Klart det var mye vondt som lå bak meg, men en bibelskole skal ikke akkurat være utløsende faktor for at en person ønsker å gjøre slutt på livet... 

De ser ikke MENNESKET, bare "kristne". 

Kommentar #16

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Overfladisk? Kom. 15.

Publisert over 9 år siden

Jeg har forståelse for den siste setningen din - at det i et møte kan oppleves som om den/de som ber for en er for kjappe i sin håndtering av .... mennesket.  Er en sårbar og følsom, så kan nok det godt kjennes overfladisk.

Men - nå er det jo en gang slik at Jesus ALDRI har gitt noen i oppdrag å forkynne evangeliet uten å helbrede syke.  Han sa:  "Når dere kommer inn i en by....helbred de syke som er der. (Luk. 10:8-9).  Skulle tro at denne befalingen også gjelder Jesu Kristi etterfølgere i dag.

Jesus sa at Han ville fortsette sine gjerninger gjennom de troende, mens Han er hos Faderen:  "Sannelig, sannelig sier jeg dere:  Den som tror på meg, skal også gjøre de gjerninger jeg gjør.  Ja, han skal gjøre større gjerninger enn dem, for nå går jeg til Faderen." (Joh. 14:12)

En tradisjonell oppfatning er at Gud vil at noen av Hans barn skal være syke.  Og da blir de selvfølgelig ikke helbredet når de blir bedt for.  Da Jesus helbredet den demonbesatte gutten i Mark. 9; han som disiplene ikke kunne helbrede, beviste Han at det var Guds vilje å helbrede også de som ikke mottok helbredelse da de ble bedt for.  Videre demonstrerte Han årsaken til at disiplene ikke kunne helbrede gutten, ikke var av mangel på vilje til helbredelse fra Guds side, men tvert i mot disiplenes "vantro", (Matt. 17: 19-20)

Grunnen til at noen ikke blir helbredet når de blir bedt for; er ALDRI at Gud ikke ønsker å helbrede dem.

Jesus kom til jorden for å gjøre Faderens vilje, og fordi det er et faktum at han helbredet ALLE som kom til Ham, er det bevis på at det er Guds vilje å helbrede alle.

Jesus avviste aldri de som søkte helbredelse.  Igjen og igjen forteller evangeliet oss at Han helbredet alle.

Kun en person i hele bibelen ba om helbredelse ved å si:  "Dersom det er din vilje..."  Det var den stakkars spedalske, og Jesus svarte straks:  "Jeg vil, bli ren." (Mark. 1: 40-41)

Lykke til videre, Silje.

 

Kommentar #17

Anders Winther

0 innlegg  323 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

Hvorfor, hvorfor, hvorfor?! Enten så er det noe veldig galt med teologien som omfatter alt dette, eller så er ikke Gud den han gir seg ut for å være..

Først må jeg si at det var noen utrolig gode spørsmål!

Hva sier Bibelen om disse spørsmålene?
Den gir gode svar dette - svar som gjør at man både får en solid tro, en strålende framtidsutsikt og en forklaring på hvorfor ting er så utrolig utrettferdig, slik som verden er nå - og et håp om at denne urettferdigheten skal forsvinne for godt.

Hvis du fortsetter å søke og stille spørsmål - og kreve svar, så vil du finne du svarene. For om teologien ikke stemmer med Bibelen, så er det "feil" teologi. Et musikkstykke som blir framført i strid med komponistens ønske og noter - betyr at musikkerene spiller feil, ikke at symfonien ikke er perfekt.

Apropo "helbredelse"... Er det "nådegaver" som skal være tegnet på Jesu sine etterfølgere eller var det at de hadde "innbyrdes kjærlighet"? Hva var fokuset til Jesus - var det å helbrede mennesker, eller å forkynne?

Vil du ha svaret på disse spørsmålene så finner du dem her:

Johannes 13:35 vs. Matteus 7:21
Lukas 4:43

Jesaja 41:10 sier "Vær ikke redd, for jeg er med deg. Se deg ikke spent omkring, for jeg er din Gud. Jeg vil styrke deg. Jeg vil virkelig hjelpe deg. Ja, jeg vil ha et fast grep om deg med min rettferdighets høyre hånd."

Dette kan du stole på :) Noe "større" bryr seg absolutt!!!!

Kommentar #18

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Litt trist

Publisert over 9 år siden

Man får unektelig en følelse av det er bare å sende inn anti-karismatiske innlegg til VD så seiler slikt opp som Redaksjonens lesetips mer eller mindre automatisk.

Ingen saklige argumenter er nødvendig - bare en påstand om at noen "har misforstått hele evangeliet". En bibelskole denne gang som ikke har skjønt noe som helst.

Og takksigelsene for slike innlegg følger som regel i kjølvannet, for her er det intet å debattere.

Kommentar #19

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Ja, aner de ?

Publisert over 9 år siden

ANER de hva de holder på med?! Hva med de av oss som IKKE erfarer Gud, som ikke kjenner noe nærvær, som ikke føler oss utrustet, og som har mer enn nok med å deale med hverdagens realiteter, -ikke prøve å bringe himmelriket ned på jord! Det er noe som heter nå, og noe som heter IKKE ENNÅ. 

De har misforstått hele evangeliet... Og drar med seg sårbare, søkende personer i dragsuget...

Hei Silje !

Kjempeflott at du sier fra, i fra ditt ståsted.    Det er viktig med motforestillinger også i slike saker, ellers går det slik det bruker å gjøre, også i åndelige sammenhenger desverre.  Jeg tror vel at de fleste som er engasjert i dette mener det godt.   Men det gode kan av og til bli den bestes fiende, godt hjulpet av diverse religiøse sjarlataner - er nå min mening.

Min erfaring er at mange av dem som roper høyest om sine opplevelser, sine helbredelser, sin trosstyrke og sin åndsfylde, trenger dette for å opprettholde troen.     Derfor er det nok  ikke slik at de som opplever mest av slikt er de som har den sterkeste troen.  Jeg tenker meg at det må være omvendt.  De som sliter med livet og kjemper med Gud men likevel klynger seg til Ham i troen, de har den mest slitesterke tro.   Lurer bare på om ikke Thomas var litt av den første karismatiker.  Han ville ikke tro før han hadde sett, følt og kjent.  Men hva sa Jesus til ham:

Joh 20:29
 29 Jesus sier til ham: Fordi du har sett meg, tror du. Salige er de som ikke ser, og likevel tror.
 

Gud elsker oss betingelsesløst nettopp slik vi er, og ikke for det vi opplever og føler. Han er med i hverdagen også faktisk.   Vi er mange sammen med deg om dette, mange, mange.  Og en av de viktigste egenskaper som vi skulle tilegne oss, og som  Jesus peker ofte på, er faktisk tålmodighet.

1Pet 1: 7 Dette skjer for at deres prøvede tro, som er langt mer kostbar enn det forgjengelige gull – som jo lutres ved ild – skal finnes til lov og pris og ære ved Jesu Kristi åpenbarelse.
 8 Ham elsker dere, enda dere ikke har kjent ham. Ham tror dere på, enda dere nå ikke ser ham --

Skulle ønske at dette aspektet kunne komme rikelig frem i dagens karismatiske miljøer.   Det finnes hederlige unntak, men lite.

 

Kommentar #20

Heidi Terese Vangen

66 innlegg  1462 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Ingen saklige argumenter er nødvendig - bare en påstand om at noen "har misforstått hele evangeliet". En bibelskole denne gang som ikke har skjønt noe som helst.

Og takksigelsene for slike innlegg følger som regel i kjølvannet, for her er det intet å debattere

Jeg er i selv rimelig "høykirkelig" anlagt og føler ingen spesiell slektskap med karismatisk kristendom, som jeg vel opplever som litt voldsom, men jeg må si meg enig med kritikken din her. I Norge er karismatiske kristne blant de religiøse gruppene som regnes for å være legitime å kritisere uten noen spesiell utførlig argumentasjon, og det er et problem som kan få stadig større konsekvenser for disses religionsfrihet.

Religionshistoriker Suzanne Thobro skriver litt om tendensen her.

 

Kommentar #21

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Kurtby/Knutby

Publisert over 9 år siden
Heidi Terese Vangen. Gå til den siterte teksten.

I Norge er karismatiske kristne blant de religiøse gruppene som regnes for å være legitime å kritisere uten noen spesiell utførlig argumentasjon, og det er et problem som kan

Hva mener du med "utførlig argumentasjon" her?  Og er det slik at religionsfrihet er ensbetydende med fravær av kritikk?  Den vurderingen av Erlend Loes satiriske barneroman Kurtby, slik vi finner den hos Suzanne Thobro, er i og for seg interessant.  Jeg er også langt på vei enig med henne i hennes refleksjoner omkring hvorvidt den egner seg som barnelitteratur.  Men i denne trådens kontekst synes jeg nok at virkelighetens Knutby-tragedie er mer relevant enn Loes bok.  Hele Knutby-affæren er jo et grelt eksempel på hvor galt det kan gå når et ekstremistisk religiøst miljø med karismatiske tendenser får utvikle seg i en lukket sone - frikoblet fra kritikk utenfra.

Kommentar #22

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Skjerpings, Leirgulen

Publisert over 9 år siden

Det å bidra til å utruste Guds folk for en tid som denne er tydeligvis mer allment nødvendig enn en på forhånd skulle tro blant godt voksne som kan sin bibel.

Det er fullt mulig å sitte på tilskuerbenken å se på - og religiøst bedømme - det som skjer på løpebanen der det er aktivitet og mennesker som handler på Ordet.  Det er en hunger i Guds rike etter Ham - å være nær Ham - og Hans kraft.

Legger inn Kim Walker som synger:  "I love your presence"

http://www.youtube.com/watch?v=bI82-Hi4stE&feature=related

Kommentar #23

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Det å bli oppmerksom på Guds nærvær

Publisert over 9 år siden

Undervisning av Bill Johnson, Bethel church, viktigheten av å bygge vår praksis på Guds Ord - ikke våre erfaringer og våre følelser...

http://www.youtube.com/watch?v=quqJaA2TPS4&feature=related

Kommentar #24

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Balanse

Publisert over 9 år siden

Slik jeg leser spesielt apostlenes gjerninger, så opplever jeg at apostlene forkynte evangeliene, og ikke helbredelse. Helbredelse var noe som fulgte med forkynnelsen.

Ergo blir det sånn at når man forkynner evangeliet så skaper dette et nytt liv hos dem som tar i mot. Effekten av dette er så sterk at det blir synlig for dem lever i omgivelsene til de nye troende.

Jeg må si, at jeg ikke tror at man trenger forkynne helbredelse, forkynn evangeliet og helbredelser vil skje. Jesus sa ofte til dem han helbredet at ikke skulle fortelle det til noen.

Ellers er jeg også forundret over at dette innlegget og et par andre kommer opp som redaksjonens lesertips. Virker ikke som redaksjonen evner å stille et minstemål av krav til kvalitet.

Kommentar #25

Karl Otto Jason Fredriksen

2 innlegg  74 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

Eller dette med tungetale.. Hvorfor er det kun noen utvalgte som får gaven å be i tunger, eller gaven å profetere? Hvorfor er det bare noen utvalgte som får kjenne Guds nærvær? Hvorfor er det kun noen som får høre

Tungetale er bibelsk, det samme er det å tale profetisk. Vil du vite mer om nådegavene så bla opp i Paulus sine brever.

Hvem som helst kan høre Guds røst. Dette kan egentlig bare erfares og ikke forståes rent logisk. Dette er åndelige saker.

Når det gjelder å høre Guds røst: Oftest hører vi ikke en hørbar røst eller syner og visjoner. De tingene er mer som manifestasjoner av Ånden, men Gud taler vanligvis og hele tiden i vårt eget hjerte, dvs i vår egen ånd, fordi vi ER en ÅND med ham.


Vi må hele tiden bare bli mer og mer kjent med Herren.

Mvh

Kommentar #26

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Kvalitet?

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Ellers er jeg også forundret over at dette innlegget og et par andre kommer opp som redaksjonens lesertips. Virker ikke som redaksjonen evner å stille et minstemål av krav til kvalitet.

"Virker ikke som redaksjonen evner å stille et minstemål av kvalitet", skriver du.  Hva mener du med det?  Jeg synes det er på sin plass at redaksjonen nettopp velger ut et slikt innlegg som lesetips.  Det dreier seg om en aktuell - og kontroversiell - sak, som det er viktig å få debattert.  Dessuten er det skrevet av et ungt menneske, som denne typen virksomhet har skapt store problemer for (dokumentert av henne selv i flere sammenhenger) .

Kommentar #27

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Jason F

Publisert over 9 år siden

Redaksjonen skriver følgende på hjelpesiden til Verdidebatt:

Vi ønsker en seriøs og respektfull debatt, med velbegrunnede argumenter, som folk kan stå for med fullt navn. Derfor krever vi fullt navn. Facebook er blant annet et nettsamfunn som har gode erfaringer med dette, og vi håper full identifisering kan bidra til å heve kvaliteten på verdidebatt.no.

Jeg går ut fra at Jason F ikke er ditt fulle navn...

Kommentar #28

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Heia heia

Publisert over 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Hele Knutby-affæren er jo et grelt eksempel på hvor galt det kan gå når et ekstremistisk religiøst miljø med karismatiske tendenser får utvikle seg i en lukket sone - frikoblet fra kritikk utenfra.

Johnannessen:  Dette er en overreaksjon. Knutbysaken handler IKKE om kristentro.  Knutbysaken om mennesker og menneskelighet.  Hvorvidt opplegget i IMI-kirken er usunt eller ikke skal jeg ikke si så mye om. 

Det som mange ganger har forbauset meg er hvor LITE skadelig forskjellige karismatiske uttrykksformer er, spesielt sammenlignet med en rekke tilsvarende sekulær "karismatikk".   Jeg har registrert at mye av det som jeg for mitt bare liv ikke kan tenke meg å gå inn i eller ta del har en helt annen virkning på andre mennesker.  De får faktisk en livsoppløftende opplevelse og et nytt håp, noe den sekulære statsmakt eller medieverden alldri hadde kunnet gi dem.  Jeg husker en gang jeg traff kona til Petter Gylver. ( Tidligere Åge Samuelsens høyre hånd. ) Hun måtte den gang ha vært over 80 år.  Hun fortalte meg litt fra livet sitt og maken til levende dame har jeg sjelden møtt. Hennes karismatiske omvendelse hadde gitt henne noe for livet, noe som bar igjennom allt.  Kontrasten til herværende ateist er slående og jeg er jo ikke i tvil om hvem jeg vil tilbringe evigheten med.  Mye mer henne enn surmulende festbremser av noen ateister.

Kommentar #29

Karl Otto Jason Fredriksen

2 innlegg  74 kommentarer

Endret

Publisert over 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Redaksjonen skriver følgende på hjelpesiden til Verdidebatt:

Vi ønsker en seriøs og respektfull debatt, med velbegrunnede argumenter, som folk kan stå for med fullt navn. Derfor krever vi fullt navn. Facebook er blant annet et nettsamfunn som har gode erfaringer med dette, og vi håper full identifisering kan bidra til å heve kvaliteten på verdidebatt.no.

Jeg går ut fra at Jason F ikke er ditt fulle navn...

Det er endret. Takk.
Jeg liker egentlig ikke hele fornavnet mitt. Derfor bruker jeg bare Jason.

Jeg vil også bare oppklare at da jeg skrev i mitt forgje innlegg at '' Hvem som helst kan høre Guds røst '' så mener jeg hvem som helst av de som har gitt livet sitt til Jesus; dvs kristne. Det er kanskje innlysende, men jeg vil likevel være grundig og oppklare eventuelle misforståelser som kan oppstå.

Mvh

P.S: I mitt neste innlegg vil fullt navn stå der.

Kommentar #30

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Flott!

Kommentar #31

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Karl Otto Jason Fredriksen. Gå til den siterte teksten.

De tingene er mer som manifestasjoner av Ånden, men Gud taler vanligvis og hele tiden i vårt eget hjerte, dvs i vår egen ånd, fordi vi ER en ÅND med ham.

Hei Jason. Ja, dere påstår dette men ser vi bibelsk på dette skurrer det fordi det er føleri om ikke man er i hjertets lyst og sinnets tanker/ ønsker loven, den moralske lydig.

Elsker man Gud så.. ?

Elsker man sin neste.., så? 

Hilser med disse Paulivers:

Rom 8,3-4 For det som var umulig for loven, idet den var maktesløs ved kjødet, det gjorde Gud, idet han sendte sin Sønn i syndig kjøds lignelse og for syndens skyld og fordømte synden i kjødet, 4 forat lovens krav skulde bli opfylt i oss, vi som ikke vandrer efter kjødet, men efter Ånden.

7-9 fordi kjødets attrå er fiendskap mot Gud - for det er ikke Guds lov lydig, kan heller ikke være det - og de som er i kjødet, kan ikke tekkes Gud. 9 Men I er ikke i kjødet, men i Ånden, såfremt Guds Ånd bor i eder; men har nogen ikke Kristi Ånd, da hører han ikke ham til.

 

Dette er klar tale.

 

Kommentar #32

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

når du endrer

Publisert over 9 år siden
Karl Otto Jason Fredriksen. Gå til den siterte teksten.

P.S: I mitt neste innlegg vil fullt navn stå der.

på profilen får alle dine innlegg nye og gamle den nye profilen :-)

Nå venter vi bare på bildet.

Kommentar #33

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Re: Heia heia

Publisert over 9 år siden

Du har selvsagt rett, Bratlie, i at Knutby-saken handlet om "mennesker og menneskelighet" - men galskapen i denne pinsemenigheten hadde kanskje ikke fått utviklet seg slik den gjorde, dersom den i større grad hadde vært "tilgjengelig" for kritikk.  En del av det som skjedde hadde åpenbart med det å gjøre at lederne mente de hadde "profetiske gaver".  Og både Åsa Waldau og Helge Fossmo hadde hentet sin vesentligste inspirasjon fra Ulf Ekman og mirakelpredikanter i den amerikanske "trosbevegelsen".

Nå var det for øvrig ikke jeg som trakk inn Knutby-affæren.  Jeg svarte på en kommentar fra Heidi Terese Vangen.

Kommentar #34

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Heidi Terese Vangen. Gå til den siterte teksten.

I Norge er karismatiske kristne blant de religiøse gruppene som regnes for å være legitime å kritisere uten noen spesiell utførlig argumentasjon, og det er et problem som kan

Det er viktig at vi som ikke har kunnskap om religion lar de som kan dette forklare forskjellene mellom religiøs og ikke religiøse tenkning. Hvis vi alle hevder å være på like fot, kan det lett bli klagekor og en stigmatisering av grupper i samfunnet som ingen er tjent med.

Å møte veggen kan man oppleve å gjøre overalt. Om man merker at man er søkende, er det best å ta en prat med legen sin, om man ikke stoler på medisin. Da kan man vel ikke annklage så mye de som prøver å tilby noe annet. Det er ingen som blir tvunget til å oppsøke det karismatiske, og selv om det kan være ubehagelig å komme opp i noe, så må man selv komme seg ut eller be om hjelp gjennom lege/psykolog om man ikke klarer det mentale stresset.

Blir feil om VD skal bli en klagemur for alle som føler seg lurt.

Men når folk som kan sakene diskuterer er det virkelig mye å lære, jeg setter stor pris på å få svar på mine innlegg fra kjente mennesker, som jeg aldri hadde trodd ville ha hatt en dialog med en vanlig person på et åpent forum. Veldig fornøyd : )

Kommentar #35

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Imi kirken

Publisert over 9 år siden

Jeg mener at innlegget rammer vilkårlig en gruppe mennesker i en definert forsamling. Det burde hatt en mer fyldig redegjørelse rundt hva denne helbredelseskolen er.

Innlegget er svært subjektivt, og kunne godt stått som kommentar på en av de andre trådene om dette emnet.

Jeg tenker at innlegg som skal få redaksjonens lesetips bør oppfylle noen obektive kriteriere for hva som har allmenn interesse og gode faglige vurderinger.

Silje er ung og har skrevet gode innlegg tidligere.  Det at hun er ung, bør ikke frita fra et minstemål av kvalitetskrav fra redaksjonens side.

Dette innlegget syntes jeg ikke er så bra, men problematikken drøfter jeg gjerne.

Det skulle gå fram av en del av mine kommentarer.

Kommentar #36

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Offentlighet og sårbarhet

Publisert over 9 år siden

Jeg limer inn denne kommentaren fra tråden, Korsets nederlag .......

siden trådene egentlig dreier seg om samme tematikk, og for å utfylle hva som er min forståelse

------------------------

Slik jeg ser det, bør enkelte "forbedere" gjøre seg noen etiske refleksjoner over hva man faktiskt sier og gjør med mennesker som har åpenbare problemer i et offentlig møte.

Særlig dersom det også blir TV overført.

Noen mennesket trenger ganske enkelt å bli beskyttet mot seg selv. De er i en svært sårbar situajson.

I gamle dager hadde man noe de kalte bønnerom, det betydde at mennesker med behov ble tatt ut av offentlighetens nysgjerrige blikk, slik at problemene kunne deles i stillhet. Det finnes mange nysgjerrige mennesker i forsamlingen og ikke alle forstår hvor de etiske grensene går for hva man kan fortelle videre etterpå.

Jeg tror det hadde vært på sin plass å innføre slike arenaer, slik det er nå virker det som det er viktigere at predikanten får markedsført seg selv, enn det er å ta være på mennesket som kommer fram.

 

Kommentar #37

Gunnar Opheim

142 innlegg  6550 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Karl Otto Jason Fredriksen. Gå til den siterte teksten.

Jeg liker egentlig ikke hele fornavnet mitt

Du har ett flott navn Karl Otto Jason!

Kommentar #38

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Noen mennesket trenger ganske enkelt å bli beskyttet mot seg selv. De er i en svært sårbar situajson.

I gamle dager hadde man noe de kalte bønnerom, det betydde at mennesker med behov ble tatt ut av offentlighetens nysgjerrige blikk, slik at problemene kunne deles i stillhet. Det finnes mange nysgjerrige mennesker i forsamlingen og ikke alle forstår hvor de etiske grensene går for hva man kan fortelle videre etterpå.

Hei Rune,  

jeg antar at det er du som skrev dette i Korsetsnederlag. Jeg deler samme syn som deg at man må forstå de etsike grensene for hva man kan gjengi av en samtale. Når noe blir tatt ut kontekst og sannheten dannes ut fra dette, er det fritt fram for manipulering. Å gjøre en fjære til ti høns er lett. Det er trist når man har med mennesker å gjøre som uten skruppler bedriver slike spill for en sak eller egen vinnings hennsikt.

Ha en fin dag : )

Ps: vil legge til at jeg snakker generelt, aner ikke noe om IMI annet enn at jeg så litt på nettsiden deres pga denne tråden.

Kommentar #39

Karl Otto Jason Fredriksen

2 innlegg  74 kommentarer

Påpeke

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Hei Jason. Ja, dere påstår dette men ser vi bibelsk på dette skurrer det fordi det er føleri om ikke man er i hjertets lyst

Jeg vil bare påpeke at jeg fortalte at alle de som har gitt livet sitt til Jesus (De som da har fått Guds Ånd i hjertet) kan høre Guds røst. Jeg kom ikke med noen leksjon om emnet. Jeg skrev litt om det.
Jeg vil også påpeke at jeg skrev at:

Vi må hele tiden bare bli mer og mer kjent med Herren. '' 

Få god undervisning om dette emnet og alt må så klart være i tråd med Guds ord.Kommentar #40

Karl Otto Jason Fredriksen

2 innlegg  74 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Gunnar Opheim. Gå til den siterte teksten.

Du har ett flott navn Karl Otto Jason!

Takk Leif! :)

Kommentar #41

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Skrupler eller manglende innsikt

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

Det er trist når man har med mennesker å gjøre som uten skruppler bedriver slike spill for en sak eller egen vinnings hennsikt.

Noen er nok uten skrupler, men jeg opplever vel også at noen mangler innsikt og forståelse for hvordan man skal forholde seg til mennesker i sårbare posisjoner.

Noen bør ikke få lov til å få "forkynnerlisens" uten å ha gjennomført en hvis prøvning, enten det nå er i livets skole eller mer formelt.

Kommentar #42

Heidi Terese Vangen

66 innlegg  1462 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Hva mener du med "utførlig argumentasjon" her?

Jeg mener på ingen måte ikke at religionsfrihet er det samme som fravær av kritikk, men derimot at ytringer krever et visst nivå for å gå som "kritikk" og ikke bare harselas. Stigmatisering av bestemte religiøse grupper får gjerne konsekvenser for deres relle muligheter til å praktisere deres religion på lik linje med andre i samfunnet. Og karismatisk kristne (med Jehovas Vitner, mormoner m.fl.) er i dag er spesielt utsatt. Når det gjelder slike utsatte grupper, ser jeg at kritikerne gjennomgående ikke trenger å legge frem mer enn personlige følelser eller anekdoter når de i praksis legger frem en kritikk som rammer langt videre enn akkurat de menneskene og/eller de situasjonene som var rammen for deres personlige opplevelser. Og slikt regnes som regel ikke for å være tilstrekkelig i debatter (kanskje med unntak av homorelaterte debatter der en slik argumentasjon også forekommer ofte), men her holder det visstnok å påpeke at "noe er galt" og så slenger folk seg på uten noen form for problematisering. Nå vil jeg ikke bagatellisere folks dårlige erfaringer, men det er klart at vi stiller forskjellige krav til hvor grundig en kritikk trenger å være, alt etter hvilken religion som er målet. Jeg mener vi må skille mellom enkelthendelser og hele gruppen, så sant ikke den som legger frem kritikken argumenterer på en måte som viser at enkelthendelsen er symptomatisk for hele gruppen, og at dette da er kritikkverdig.

Kommentar #43

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden

: ) Helt enig der : )

Kommentar #44

Lene Bernsen

5 innlegg  1193 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Heidi Terese Vangen. Gå til den siterte teksten.

Og karismatisk kristne (med Jehovas Vitner, mormoner m.fl.) er i dag er spesielt utsatt. Når det gjelder slike utsatte grupper, ser jeg

Helt enig Heidi,

hos meg får Jehovas Vitner en kopp te inne og ikke døren i fjeset. Det er flott at de tør å gå rundt til fremmede mennesker. Alltid er de hyggelige og velmende. Men når jeg forteller det til andre for jeg bare kritikk for å være dum?

Jeg har aldri opplevd ubehag ved å ha de på besøk og de er 100% ærlige på hvorfor de er hos oss.
Værre er det med folk man møter i tilfeldige situasjoner, som man etterpå oppdager kan alt om en og som presser på for at man må være en del av deres nettverk.

Vil bare si: led meg ikke inn i fristelsen, jeg kan fint gå selv.

Kommentar #45

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

JV samtaler

Publisert over 9 år siden
Lene Bernsen. Gå til den siterte teksten.

hos meg får Jehovas Vitner en kopp te inne og ikke døren i fjeset.

mange dype samtale med JV når de er på døren. Jeg er jo dypt uenig i deres anliggende, men det forhindrer ikke at jeg kan ha en dialog.

Men jeg stiller kritiske spørmål som f eks

Hvordan kan det styrende råd være Guds stemme, når de beviselig har tatt feil en rekke ganger?

 (de har forutsagt datoen for Harmageddon, mange JV har solgt alt de eier og gitt det til Vaktselskapet i tro på at de ville få mangedobbelt igjen etter Harmageddon. Når Harmageddon ikke kom, har de stått økonomisk og mentalt ruinert tilbake. Vakttårnet har aldri betalt tilbake noen penger til disse arme menneskene)

Kommentar #46

Anders Winther

0 innlegg  323 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Rune Tveit. Gå til den siterte teksten.

Hvordan kan det styrende råd være Guds stemme, når de beviselig har tatt feil en rekke ganger?

Hva det styrende råd komme med er ikke inspirerte ord - for det er bare Bibelen som er inspiret av Gud. Vakttårnet er absolutt ikke ufeilbar (som det heller ikke har påstått) - men ett verktøy for å studere Bibelen.

For det å ha en feil oppfattelse er ikke i det som sier om man blir ledet av Gud eller ikke. Alle som tar til seg kunnskap er jo i en prosess hvor man stadig lærer og korrigerer eller bekretfer det man man tideligere har trodd. Det at det styrende råd ydmykt korrigerer hva man har sagt, som også er med på å gjøre det troverdig - at man ikke holder fast ved dogmer, men alltid kritisk prøver å nærme seg sannheten enda mere.

Men det å ha en feil oppfattelse, er ikke ensbetydende med at man ikke blir ledet av Gud. Ellers må man jo si at både Jesus sine dissipler m.m ikke ble ledet, ettersom de tok feil ang deres oppfattelse av hva Messias skulle gjøre?

Det som er sant, er og blir sant. Jehovas vilje og hensikt, som er beskrevet i Bibelen, forandrer seg ikke. (Jes. 46: 10) Men hans tjeneres forståelse av disse sannhetene blir stadig klarere «i rette tid», når Jehovas tid er inne. (Matt. 24: 45; jevnfør Daniel 12: 4, 9.) På gunn av menneskelige feil eller misforstått iver kan det være at deres oppfatninger må justeres fra tid til annen.

Men det er bra at man stiller diss spørsmålene!!! Så det skal du ha ros for. For det er alltid bedre å spørre, og ikke bare anta.

Kommentar #47

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Karismatikere og andre

Publisert over 9 år siden
Heidi Terese Vangen. Gå til den siterte teksten.

Stigmatisering av bestemte religiøse grupper

Jeg ser poenget ditt, men jeg mener at sammenlikningen mellom karismatikere og trossamfunn som Jehovas Vitner, mormonere m.fl. ikke er helt relevant.  Du kan nok ha rett i at de sistnevnte gruppene nok kan føle seg både mobbet og utdefinert, ofte på et ikke-argumentatorisk grunnlag.  De har av den øvrige kristenhet i flere generasjoner blitt stemplet som farlige vranglærere og dermed blitt marginalisert nærmest uten debatt. 

Når det gjelder karismatiske miljøer (i særdeleshet de "ny-karismatiske) så snakker vi imidlertid ikke om marginaliserte "utgrupper".  Vi snakker om en internasjonal bølge med stor gjennomslagskraft globalt - som har øvd innflytelse på en rekke kirkesamfunn også her i landet, og som i sin praksis selv ikke bygger på argumenter - men på "profetiske" åpenbaringer.  Jeg er uenig med deg i at den kritikken de utsettes for, kan kalles stigmatisering ved at den "gjennomgående" er basert på "personlige følelser eller anekdoter" (men det er vel ikke nødvendig å legge fram hele argumentasjonsrekken hver gang dette miljøet er oppe til debatt?).

Kommentar #48

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

Akkurat det

Publisert over 9 år siden
Anders Winther. Gå til den siterte teksten.

For det å ha en feil oppfattelse er ikke i det som avgjør, men om man er villig til å korrigere seg etterhver som man ser man har feil. Det er jo nettop det at man ydmykt korrigerer hva man har sagt som gjør det troverdig - at man ikke holder fast ved dogmer men alltid kritisk prøver å nærme seg sannheten enda mere.

er jeg enig med deg i.

Men hvorfor har ikke det steinrike vaktselskapet ryddet opp og betalt tilbake pengene til dem som uheldigvis har trodd på dem?

Kommentar #49

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

refleksjoner

Publisert over 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Vi snakker om en internasjonal bølge med stor gjennomslagskraft globalt - som har øvd innflytelse på en rekke kirkesamfunn også her i landet, og som i sin praksis selv ikke bygger på argumenter

Bør ikke nettopp det faktum gjøre at man reflekter litt dypere enn kun til de sider av denne kraften som oppleves som usunn. Alle disse menneskene kan jo umulig vare like "tanketomme og lettlurte"

Det er vel sånn at det finnes sunne og usunne elementer i de fleste miljøer?

Selv sitter jeg nettopp nå og ser en konsert fra bay revivale Louisiana og menneskene som er der ser ut til å nyte felleskapet.

Man kan jo spørre den enkelte selv om hva de opplever.

Folk flest er ikke dumme, og for min del er det knekkende likegyldig hva andre måtte mene om det jeg selv ønsker å delta i. Jeg er voksen nok til å gå når jeg syntes det blir ekstremt.

Kommentar #50

John Grindsland

3 innlegg  186 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Jeg er på generelt grunnlag enig med Gullberg og Vangen her, selv om trådstarters opplevelser er reelle blir ikke diskursen mer konstruktiv enn noen bekreftene nikk fra noen og linker til youtube-videoer av predikanter fra andre.

Samtidig er dette noe bør taes en stor debatt på innad i Kristi kropp. De fleste kristne her i landet har idag et teologisk syn som sier at nådegaver som helbredelse og tungetale gjelder den dag idag. Men hvordan fungerer da dette i praksis?

Etter Anders Torp i vår gikk ut og fortalte om sine opplevelser i sin fars menighet Oslokirken gikk pinseleder Andreas Hegertun kjapt ut og beroliget med at "dette er helt ekstreme miljøer". Ok, men på papiret har jo pinsebevegelsen og Oslokirken samme teologi på dette området. Så hvordan praktiserer Pinsebevegelsen helbredelse og demonutdrivelse uten at det blir ekstremt? Filadelfia i Oslo, Hegertuns menighet, hadde en konferanse med Bill Johnson fra Bethel Church, så hva er nyansene? Dette utdypet Hegertun aldri, og kristenmediene turde aldri å følge opp, muligens fordi de tror en slik debatt vil skade Guds Rike istedenfor å gagne det.

Det er på tide at kristenledere snart tar Fragells utfordring og redegjør for sitt syn. Hva er sunn og bibelsk praksis av helbredelse, og hva er svermeri? Det vil bare gagne oss alle.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere