Verdidebatt

Ateisme og selvmord

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Man skal være forsiktig med å frata mennesker noe å tro på fordi det er slett ikke alle som takler dette livet uten nettopp  å tro.

Barn er så forskjellige, noen er mer søkende overfor det åndelige enn andre.

Slik er det også med ungdom, og ungdomstiden er man spesielt sårbar ,og en søken etter "meningen med livet " er helt vanlig. Det er så vanlig at man kan kalle det helt normal.

For en slik ung person så kan det bli fatalt dersom miljøet rundt latterliggjør denne åndelige lengselen. Ikke alle er sterk nok til å bryte ut i fra slike miljø( som kanskje til og med består av ens egen familie) og finne sin egen tro og identitet og kan derfor ende opp med å bli deprimert fordi de ikke finner " meningen med livet".

Å gjøre narr av - eller nekte noen å tro kan være direkte livsfarlig dersom mennesket søker en mening med tilværelsen.

Som ung og søkende så opplevde jeg selv å bli møtt med latterliggjøring og bygdesladder den dagen jeg tok mitt valg om å være en Kristen. Man kan jo si at det er en pris å følge Jesus, for det er det nok helt klart.  Men samtidig så opplever jeg at det er en veldig egoisme og kynisme i ateismen som har preget dette landet, ialle fall siden min ungdomstid.

Egoismen ligger i dette å nekte andre å tro, spre sitt negative budskap om at alt er meningsløst til unge mennesker som søker meningen med livet.

Man forstår antakelig ikke alvoret i dette, man skjønner ikke at den åndelige dimensjonen av menneskene er like virkelig som det fysiske. Like lite som man skjønner at mennesket har en psyke. Derfor er vel også psykologien så nedprioritert i dette landet. Man fornekter det man ikke kan se.

Men forskere har faktisk funnet ut at land som er ateistiske har en mye høyere selvmords statistikk enn land som har en religion:

"I en gjennomgang av WHOs internasjonale statistikker for selvmord, har forskere merket seg selvmordsforekomsten relatert til de ulike religionene.17Muslimske land (som for eksempel Kuwait hvor de forbyr selvmord) har forekomster ned mot 0,1 per 100.000 innbyggere, hinduistiske land ligger på en selvmordsrate omkring 9.6 per 100.000 innbyggere. Kristne land har omtrent 1o, buddhistiske land 17.9, og ”ateistiske” land topper listen med 25.6"

Et sitat i fra denne linken som handler om selvmord på verdensbasis:

Så er det kanskje på sin plass at noen ikke bare" lider som martyrer" , og godtar å bli gjort litt narr av i ny og ne, men faktisk sier i fra at ateismen kan være så livsfarlig for enkelte selv om noen kanskje klarer å leve lykkelig som ateister ( iallefall påstår de det).

Disse som er lykkelige ateister må selvsagt gjerne være det, men kanskje det er på tide å tenke over livets alvor ut i fra andre enn ens egne ståsted?Mennesker tro er nemlig veldig følsom og dyp og må respekteres, det har en like viktig rolle som psyken for veldig mange.

Det åndelige behovet har alltid preget menneskene, til alle tider. Det går ikke ann å late som det ikke er " noe mer" når mennesker til alle tider har søkt noe mer...

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt