David Hansen

salgsleder offentlig sektor, Microsoft Norge
12

Hvem snakker sant om Arbeiderpartiets politikk?

Publisert: 2. sep 2009

I et innlegg til Aftenposten Aftens bydelsdebatt forrige uke valgte bydelsutvalgsleder Per Overrein (Ap) å overse substansen i min kritikk mot behandling av Filoshuset på Sagene. Isteden gjorde han et poeng av at Venstre også burde nevnes. Det stemmer at Venstres utvalgsmedlem kom med forslaget om ikke å gi tilskudd. Samme parti var imidlertid med på forliket om revidert budsjett i bystyret. Dette resulterte i 90 000 kr. til Filos. Da var det liten grunn til å kritisere. Jeg kunne heller takket Venstre for å være med på korreksjonen.

Gjennom flere år har bydelen enten avvist eller kun vedtatt minimalt tilskudd til Filos. Begrunnelsene har variert. For 2009 ble det vist til at en menighet med samme navn i Drammen hadde nektet en homofil å delta i et kor. Hvor man finner sammenhengen mellom forkynnende sangvirksomhet i regi av en annen menighet i en helt annen by, og Filos’ praktisk-sosiale arbeid i Sagene, forblir ubesvart.

Lederen for Sagene Ap, Helge Stoltenberg, er mer rett på sak og forsvarer avgjørelsen. Stoltenberg på Sagene sier Ap gjerne bruker bevilgningsmakten til å meningsstyre frivillige organisasjoner. Slik argumenterer han stikk i strid med hva statsminister og partileder Jens Stoltenberg sa i en tilsvarende sak for Stortinget. Da handlet det om Frelsesarmeens barne- og ungdomsarbeid. Det er pussig man på samme prinsipielle spørsmål kjører helt ulik standard. Er det Stoltenberg sentralt eller Stoltenberg lokalt som snakker sant om Arbeiderpartiets politikk?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
17 dager siden / 1461 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
27 dager siden / 1285 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 1166 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
7 dager siden / 927 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
3 dager siden / 873 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
26 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere