Verdidebatt

Hvem snakker sant om Arbeiderpartiets politikk?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I et innlegg til Aftenposten Aftens bydelsdebatt forrige uke valgte bydelsutvalgsleder Per Overrein (Ap) å overse substansen i min kritikk mot behandling av Filoshuset på Sagene. Isteden gjorde han et poeng av at Venstre også burde nevnes. Det stemmer at Venstres utvalgsmedlem kom med forslaget om ikke å gi tilskudd. Samme parti var imidlertid med på forliket om revidert budsjett i bystyret. Dette resulterte i 90 000 kr. til Filos. Da var det liten grunn til å kritisere. Jeg kunne heller takket Venstre for å være med på korreksjonen.

Gjennom flere år har bydelen enten avvist eller kun vedtatt minimalt tilskudd til Filos. Begrunnelsene har variert. For 2009 ble det vist til at en menighet med samme navn i Drammen hadde nektet en homofil å delta i et kor. Hvor man finner sammenhengen mellom forkynnende sangvirksomhet i regi av en annen menighet i en helt annen by, og Filos’ praktisk-sosiale arbeid i Sagene, forblir ubesvart.

Lederen for Sagene Ap, Helge Stoltenberg, er mer rett på sak og forsvarer avgjørelsen. Stoltenberg på Sagene sier Ap gjerne bruker bevilgningsmakten til å meningsstyre frivillige organisasjoner. Slik argumenterer han stikk i strid med hva statsminister og partileder Jens Stoltenberg sa i en tilsvarende sak for Stortinget. Da handlet det om Frelsesarmeens barne- og ungdomsarbeid. Det er pussig man på samme prinsipielle spørsmål kjører helt ulik standard. Er det Stoltenberg sentralt eller Stoltenberg lokalt som snakker sant om Arbeiderpartiets politikk?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt