Verdidebatt

Hva forkynner de 3 kristne TV kanalene?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er så heldig at jeg får inn alle de 3 norske fjernsynskanalene.  Gjennom året har jeg fått en rimlig god viten hva de sender.  Kanalene heter, TV Visjon Norge, Gospel Channel og Kanal 10.  Det er en spesiell positiv ting som de alle tar opp, nemlig  frelsesbudskapet.  Stikkordet er OMVENDELSE.

Ingen som har fulgt med på de kristne TV kanalene, behøver å tvile på at det må en omvendelse til for å få en tro som holder for Gud.  Lignelsen om "Den fortapte sønn" fra bibelen illustrerer godt hva en sann omvendelse er, det er en 180 graders snuoprasjon, gjennom frelsesbønnen som er slik:

"Takk, Jesus at du døde og sto opp igjen til min rettferdiggjørelse.  Jeg tar imot deg nå, Jesus, og jeg gir deg hele livet mitt.  Bruk meg i Din tjeneste, takk at jeg er ditt barn nå!"

Gjennom den bønnen skjer det et under og du blir født på nytt!

Det som TV kanalene kunne og burde være mere klare på, er hva som kommer ETTER omvendelsen.  Nemlig dåpen.  Den er nemlig helt uteblitt i det kristne gode selskap, og det er veldig synd.  For uten troende dåp, ingen dåp i Den Hellige Ånd.  Og Jesus sier også: "Den som tror og BLIR DØPT skal bli frelst." Jeg personlig hadde aldri tort å stå foran Jesus uten å være troende døpt.  Fordi da hadde jeg vært ulydig, og hadde ikke vært noen god disippel for Jesus.

En annen ting er hva kanalene sier om helbredelse.  For noen dager siden, på kanal 10, ba de for en som hadde langt framskreden alzheimer, og lovet helbredelse!  Dette hadde jo vært en sensasjon hadde helbredelen skjedd og alle hadde fått høre om dette. Så slutt med disse skråsikre lovnadene om helbredelse, og for å si det rett ut, det er sjeldent det skjer helbredelser i TV ruten!

Den endelige dom er også noe som stadig blir utelatt, men JESUS kommer ikke igjen bare som Frelseren, men også som Dommeren.

Jeg skjønner godt at kanalene ikke ønsker og støte noen fra seg, siden de har dårlig økonomi hele bunten.  Men de bør nok ikke gjøre saken verre med å utelate viktige ting i bibelen, bevisst eller ubevisst. Jeg snakket med en av programlederne som ringte meg forleden, da han hadde lest nettsiden til Evangeliekirken Arendal hvor jeg er redaktør.  Han ville ha meg med i et av sine programmer.  Men gjennom den halve timen vi pratet i telefonen, kom det nok fram at undertegnede ikke hadde like A4 meninger som han, og jeg har ikke hørt mere fra ham siden. Det sier meg følgende, at de som er med i programmene er forhåndsprogramerte på hva de bør si og ikke si, men da forsvinner på sikt mye av nysgjerrigheten hos seeren og giveren!

Som en konklusjon ønsker jeg meg en TV kanal som blant annet tar opp: Omvendelse, tro, dåp i vann, dåp i Den Hellige Ånd, de dødes oppstandelse, håndspåleggelse og den kommende dom. Men jeg tror ikke dette vil bedre seg før Web-TV og Web-radioen får etablert seg skikkelig på internet, da kan vi også overføre Web-TV til fjernsynsruten.  Mangfold og billige tekniske løsninger kommer nå på rekke og rad og der skal jeg også være med!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt