Verdidebatt

NÅ er vi ALLE vitenskapelige!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Forskning.no hadde en noe tåkeleggende artikkel om "naturvitenskapsmannen og humanisten". Jeg tror dem når de hevder at skillet mellom de påstått TO vitenskapelige rettninger humaniora og naturvitenskap vokser, og skriver:

"Oppsplittingen av vitenskapen i de to erkjennelsesområdene humaniora og naturvitenskap kan sammenlignes med en dramatisk skilsmisse etter et ulykkelig ekteskap."

Er det ikke flott at humoriana... (kremt!) humaniora, tar over vitenskapen? Det er et løft for hele menneskeheten at man nå kan kalle ALT for vitenskap. Samme hva man mener, så er det liksom vitenskapelig.

Dette løser også problemet med politikerforakt. Siden alle meninger kan sies å være vitenskapelige, ut fra en humorian (vanskelig ord!) synsvinkel, så kan man jo bare fortelle folket at politikerne er utøvende vitenskapsmenn, og selvsagt øke pressestøtten til de som er enige i denne (selvsagt) vitenskapelige idéen.

Ideologene på universitene legger da rammene for den politiske dagsorden. Dette oppgraderer jo også universitetene til å bli politikkens høyborg. Smak bare på dette ordet: "Stortingsuniversitetene".

Dette går selvsagt IKKE ut over demokratiet, all den tid folket VELGER (det de har lært er vitenskapelig) ... makten.

Hva skal vi kalle et slikt fantastisk samfunn?

Demokratisk kunnskapsfascisme?

Og da snakk jeg selvsagt om "dagblad-kunnskap", altså kunnskap som er kunnskap så lenge vi (de som sier hva vi skal tenke) liker det.

Fra ironi til humaniora: Noen sier at det neste diktaturet blir et vitenskapsdiktatur.

Det er altså kanskje NOE vi kan lære av myke "vitenskaper".

Til slutt: Det finnes da også mennesker innenfor de myke vitenskaper, som driver med harde fakta, altså forskning av høy kvalitet.

Skal noen snakke med hverandre, så bør det jo bli de innen humaniora som driver med forskning som er vitenskapelig. Det er jo ikke noen umulighet å drive med slik forskning.

Men jeg ser jo politikerne sitt problem her. Da er jo DE uvitenskapelige, ja, antivitenskapelige.

Så her gjelder det for makten å velge hvem man skal støtte med mye penger, ærespriser og annen elendighet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt