Verdidebatt

Nei til overforbruk!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er svært viktig å forstå at klimaendringene bare er et symptom. - Vi redusere forbruket. Vi trenger et nytt fokus, bort fra den økonomiske tankegangen om økonomisk vekst: Vi må nedprioritere "økonomi", og erstatte det med "økologi", menneskerettigheter og moralsk ansvar. Jeg er overbevist om at vi "blir lurt" til å tro at vi blir lykkeligere av å ha mye av tingene vi higer etter. Vi tror vi er rike og har tid, men rekker ikke å forstå at vi ødelegger både for oss selv, våre medmennesker og våre etterkommere.

Det haster mer med omlegging enn folk flest klarer å fatte. Stadig flere forskere mener at vi allerede har passert ”the tipping point” for klimaet, - noe som betyr at menneskeheten står i fare pga selvforsterkende global oppvarming.  Mangel på allmenn aksept for disse reelle truslene kan sammenlignes med den mentale utfordringen det en gang var å omstille seg fra en flat verden til en kulerund jordklode.

Men vi må være optimister, kall det gjerne idealister. Norge og Norden kan og bør vise vei for resten av verden, og det er håp: - Milöpartiet De Gröna er det 3. største partiet i Sverige. Vi kan ikke regne med at amerikanere, kinesere eller indere vil starte den nødvendige omleggingen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt