Verdidebatt

Krf bør snart finne sin plass.

Sentrum er kun en fjern drøm. Tiden er overmoden for et tettere samarbeid mellom Ap og Krf. De bør legge ned stridsøksene og samle seg om det de har felles.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg prioriterer daglig hva jeg skal irritere meg over. Men debatten om hva som er ukristelig politikk som reises under hver valgkamp, har jeg ikke helt klart å la være å irritere meg over. Den kommer sikkert før sommeren. For når det går mot valg, blir det ofte et tema om hvordan det kristne folket bør stemme.

Kristne har ulikt livssyn og ulike politiske holdninger. Og slik må det være! Det er direkte ukristelig å hevde at Bibelen er en kokebok med oppskrifter på politiske løsninger. Det finnes i Norge praktiserende kristne i alle partier.

Vår kulturarv må bygge på respekt for andres tro. Jeg er redd for er at enkelte politikere kommer til å spille bevisst på fremmedfrykten i den kommende valgkampen. Det er i hvert fall ikke bygget på bibelske verdier. Det er vanskelig å gjøre det flerkulturelle med all dets mangfold til en god valgkampsak, dessverre! For når gode og viktige saker settes opp mot hverandre, må det gå galt. Og det vil det sikkert også gjøre frem mot 12.september. Det skal etter mitt syn et visst mot til å stemme på partier som kun bekjenner seg til markedskreftene og gjennom ”sine kristne grunnverdier” overser de svakeste og skaper angst for det ukjente og fremmede!

Det er ikke så merkelig at mange på venstresiden nå frir til Krf. Partiet må snart velge side. Ap og Krf har begge et bankende hjerte for de svake, de som av ukike grunner ikke lykkes og faller utenfor. Bibelen er ingen verktøybok for hvordan kompliserte politiske spørsmål skal løses. Men vi er skapt med en viss person sunn fornuft! Kanskje kunne denne fornuften brukes til å inngå allianser mellom venstresiden og Krf, først nå til høsten i Oslo.  Og resultatet kan bli at det er naturlig med regjeringsarbeid om 2 ½ år!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt