Verdidebatt

hvem skal ta ansvaret for å kvitte oss med giften?

Igjen handler det om kvinnesyn i sammenheng med den religiøse retten til å voldta. Og kvinnens påståtte egen skyld for overgrepet. Pat Condell spør rettmessig: Why are we so afraid? Og hvorfor er vi egentlig det, tro?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er igrunnen såpass godt sagt det Condell selv sier i dette you tube-klippet at det skulle være unødvendig å tilføye noe som helst. Vi har også nylig hatt et par debatter om denne tematikken her på VD.

Enkelte vil sikkert trekke sterkt i tvil troverdigheten til en gudløs komiker, men jeg vil bare be deg innstendig om å lytte til det han sier - og tenke gjennom spørsmålet: why are we so afraid? Hvorfor er det så få som tør å stå opp mot styggedommen dette kvinnesynet i virkeligheten faktisk representerer? Hvor lenge skal det få lov å bre seg fritt - også i et demokrati som Norge? Og i tillegg applauderes dette av mange som et tegn på gudfryktighet og kyskhet - noe mange ønsker seg mer av i vårt samfunn!?  Andre igjen er nesten hysterisk opptatt av å forsvare det som en "kulturell rettighet".  Noe vi angivelig ikke har noe med!? Det finnes lite refleksjon rundt det faktum at norske innvandrerjenter stenges regelrett inne mens deres brødre er ute og tar seg til rette med jenter de anser som horer. Hva i all verden er det som gjør at menigmann ser ut til å godta slikt så lett? Handler det om kunnskapsløshet, likegyldighet, dumsnillisme?

Er det et slikt samfunn vi vil ha? Og hva gjør vi hvis ikke?

Kan vi tillate politikere som ikke tar det hele og fulle ansvar for det de har satt igang å få fortsette?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt