Verdidebatt

Jeg døpte meg i kveld!

I kveld valgte jeg å døpe meg på bønne- og lovsangsmøtet i Filadelfia Kristiansand.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er barnedøpt i statskirken fra tidligere, men pastorens tale på søndag om å bli satt fullstendig fri fra fortidens liv og erfaringer talte direkte til hjertet mitt! Da kjente jeg sterkt at jeg ønsket å fornye mitt trosløfte og døpe meg i en lydighetshandling til Gud (Romerne 6:3-8).

Noen dråper vann på mitt hode som barn taler egentlig ikke om tro og korset, synes jeg. Jeg kan ikke huske noe fra min egen barnedåp. Kan du? For meg er dåpen kun nyttig dersom man er bevisst sin egen bekjennelse på at Jesus er Guds Sønn. Som et lite barn var jeg ikke bevisst dette. Troendes dåp er imidlertid et åndelig og konkret standpunkt som roper om og bekrefter min tro på Jesus. Jeg ser nå på troendes dåp som min signatur på den pakten som jeg inngikk med Gud for mange år siden; et stempel på det gjeldsbeviset Jesus naglet til korset for meg. Dåpen er også et vendepunkt for å bli satt helt fri fra fortidens erfaringer. For meg vil voksendåpen være den siste brikken i puslespillet som setter meg fri fra fortidens erfaringer.

Bestemmelsen om at jeg nå døper meg som voksen betyr ikke at jeg forkaster barnedåpen eller forkaster troen jeg har hatt hittil. Jeg har opplevd mange konkrete ting med Gud i mitt liv frem til nå. Han har utrettet mirakler, og jeg har mange gode vitnesbyrd som jeg stadig kan plukke frem fra minnet. Men jeg vil ikke la mangel på troendes dåp gjøre at jeg går glipp av noe flott i mitt liv med Gud. Jeg ønsker full tilgang til Hans planer for meg, slik at jeg kan ta enda større del i Hans plan for meg og mitt liv. Dåpen er noe vi gjør som lydighetshandling og en stadfestelse; en god samvittighetspakt med Gud. 1. Peter 3:21-22 sier: "Dåpen er ikke å vaske kroppen ren, men en god samvittighetspakt med Gud i kraft av Jesu Kristi oppstandelse - han som fór opp til himmelen og nå sitter ved Guds høyre hånd, etter at engler, myndigheter og makter er underlagt ham." I Apostlenes Gjerninger 2:38 står det: "Vend om og la dere døpe i Jesu Kristi navn[...]" Det må bety at man først må omvende seg, ta imot Jesus som sin Herre og Frelser, og deretter la seg døpe. Et lite barn er etter min mening ikke bevisst dette, og har dermed ikke forutsetning for å kunne omvende seg og ta imot Jesus før barnedåpen.

Og sist, men ikke minst: Min voksendåp er en markering mot Guds fiende; ondskapens åndehær i himmelrommet.

Jeg vil anbefale alle kristne som er døpt som barn å FORNYE sitt trosløfte ved å la seg døpe som voksen. Jeg fikk en vekker selv, og er så takknemlig for det Gud viste meg gjennom pastorens tale denne søndagen.

Matteus 28:19: "Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler! Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt