Espen Utaker

298

Sakte-sakte TV

Har du sittet klistret foran TV for å se «Hurtigruten minutt for minutt»? I så fall har du ikke vært alene.

Publisert: 21. jun 2011

Onsdag kl 1330 klapper den til kai i Kirkenes etter 134 timer. Analysesjef Kristian Tolonen i NRK meldte på sin twitterkonto at 2,5 millioner så 145 minutter hver i helgen. Det er svært lenge, fordelt på fem runder på 32 minutter hver. Hovedvekten av seerne var over 40 år. 

Hva er det som engasjerer så mange med denne TV-serien?

Også programmet som fulgte Bergensbanen minutt for minutt ble en suksess. Er «slow-motionTV» en ny og annerledes reality-trend vi er vitne til? Er dette en reaksjon mot de kjappe og lettvinte programmene som overtar stadig mer av sendeflaten?

Har du andre forslag til gode «slow-motion-program?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

En teori...

Publisert over 9 år siden

Er akkurat hjemkommet fra en 3-ukers ferie på landsbygda i Bulgaria hvor nærmeste naboer besto av stort sett sauer, geiter, hester, kuer, gjess, ender, høns, fasaner og hunder,  samt et svært vennlig folkeferd - alle i slow-motion, så jeg har en teori om hvorfor Hurtigruten fenger.

Kommentar #2

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Er akkurat hjemkommet fra en 3-ukers ferie på landsbygda i Bulgaria hvor nærmeste naboer besto av stort sett sauer, geiter, hester, kuer, gjess, ender, høns, fasaner og hunder,

Hehehe forandring fryder!

Kommentar #3

Anders Larsen

0 innlegg  75 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Eller kanskje det er mangelen på forandring som fryder?

Kommentar #4

Anders Larsen

0 innlegg  75 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

Hva er det som engasjerer så mange med denne TV-serien?

Også programmet som fulgte Bergensbanen minutt for minutt ble en suksess. Er «slow-motionTV» en ny og annerledes reality-trend vi er vitne til? Er dette en reaksjon mot de kjappe og lettvinte programmene som overtar stadig mer av sendeflaten?

Kanskje det er som det vart sagt av ein lesar i ei annan nettavis:

"..For hva i alle dager er det med nordmenn som gjør at de flokker seg rundt tv-apparatene for å se en direktesendt båttur langs kysten?

Kanskje for å få beina ned på jorda igjen og tenke seg litt om for en gangs skyld, sanse litt av hva vi har...

...Propaganda? Javel, men det er faktisk litt befriende å kikke inn en gang imellom i stedet for all seriemøkka som blir sendt..."

Så bra at eg knapt kan seie det noko betre sjølv. I ei tid med stadig meir meiningslaus mediavald, oppkonstruert røyndom og raske scenebytte for å tekkast publikum, er det eit tankekors at publikum vel å slå av istaden. Amerikanarar seier at det ikkje lenger er noko å sjå på tv. Det er kanskje ikkje like ille her i Noreg rettnok, men ein skal ikkje lenger enn TV3 og Viasat4 for å finne reklamespottar kun avbrotne av korte fjernsynsprogram.

Ein annan sak er at i utlandet er eit slikt fjernsynsprogram må vel kunne seiast å vere norgesreklame på sitt beste, ikkje berre gratisreklame for hurtigruta som somme hevdar.

Ein tredje grunn til at eit slikt program er populært er nok at ikkje alle er i stand til å ta ein tur med Hurtigruta, diverre. Sjølv om den er vel verdt det (har sjølv reist)  er det ikkje alle folk som har råd eller mobilitet til å reise med hurtigruta. Eit slikt program er ein ypperleg sjanse for desse å oppleve litt av det ein opplever av Hurtigruta.

Kommentar #5

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anders Larsen. Gå til den siterte teksten.

Eller kanskje det er mangelen på forandring som fryder?

Ja jo hehehe du er inne på noe der!

Kommentar #6

Ståle Halsne

50 innlegg  1177 kommentarer

Det er virkeligheten

Publisert over 9 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

Hva er det som engasjerer så mange med denne TV-serien?

Personlig synes jeg det er befriende å få se noe på TV som er kjemisk fritt for utstemming, millionpremier, intriger, vold, fyll og alkohol, kropp og sex, sminke, velregisserte øyeblikk, reklameinnslag og suksess, suksess, suksess...

Dette er bare fra virkeligheten. Hverken mer eller mindre! Og ingen blir stemt ut og kastet av i neste havn...

Kommentar #7

Jarle Haugland

138 innlegg  41 kommentarer

Hurtigruten, fellesskap og hvilepuls

Publisert over 9 år siden

Hva er det som engasjerer så mange med denne TV-serien? spør Espen Utaker

Ukens mediekommentar fra Familie & Medier kan kanskje belyse det noe?

Hurtigruten, fellesskap og hvilepuls

Kan reisen med Hurtigruten lære oss noe om reisen gjennom livet? NRK har i fem dager tatt med seg norske seere på tur med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes i programmet “Hurtigruten minutt for minutt”. Tidenes merkeligste prosjekt for NRK har blitt en enda større suksess enn fjorårets “Bergensbanen minutt for minutt”, og jeg sitter og lurer på hvordan det er mulig?

Blant mange mulige årsaker, er det tre jeg sitter igjen med:

Bruken av sosiale medier i kombinasjon med tv-sendingen er med på å gi en opplevelse av deltakelse og fellesskap både med de reisende og andre tv-seere. På Twitter har #Hurtigruten vært det mest populære temaet siden reisen startet,  og i skrivende stund har programmet over 52 000 tilhengere på Facebook. Fra Hurtigruten svares det på meldinger underveis, og vi får være med på en felles reise langs norskekysten.

Hurtigrutens langsomme reise har også hjulpet oss overstimulerte, travle mennesker til å senke tempoet en stakket stund. Hvilepulsen, som vi nesten hadde glemt hva var, er ikke lenger en fjern drøm, takket være treg-tv, som gir rom for refleksjon og ettertanke.

NRK har disse dagene gitt oss en guidet reise gjennom noe av det vakreste landet vårt har å by oss. En seer kommenterte på nrk.no “Når et program som Minutt for Minutt gir oss ubeskrivelig skjønnhet og hyggelige mennesker, ja da omfavner vi slikt med alle de krefter vi har og sulter for mer.”

Fellesskap, god tid og vakker natur. Kanskje “Hurtigruten minutt for minutt” har hjulpet noen av oss til å gjenoppdage disse skattene i livet og ta dem i bruk? Takk til NRK for en flott reise!

Kommentar #8

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Anders Larsen. Gå til den siterte teksten.

Så bra at eg knapt kan seie det noko betre sjølv. I ei tid med stadig meir meiningslaus mediavald, oppkonstruert røyndom og raske scenebytte for å tekkast publikum, er det eit tankekors at publikum vel å slå av istaden

Jeg tror du har rett. Som også Ståle Halsne sier i klartekst. Vi er lei av "virkelighet", om vi noen gang har likt det. Jeg innrømmer gjerne at jeg har sett noen programmer fra denne "virkeligheten" og jeg hadde noen søvnløse netter i innspurten av Paradise Hotell som virkelig fikk meg til å gremmes. Det var tomhet i potens. Halvnakne, vakre ungdommer uten noe å si til hverandre, bare der for å blotte seg på kropp og sjel.

Tilsvarende har jeg kost meg med Hurtigruten i store doser og funnet det veldig meningsfyllt. Sjelen har fallt til ro ved å sitte og se på bølgeskvulpet rundt baugen. Minner fra ungdommens tid til sjøs kom frem. Jeg har ofte sittet på en baug og sett på jordbuen, fascinerende uvær i horisonten, og lyttet til lyden av bølger. En eksistensiell opplevelse.

En tanke som slo meg da skipet skled frem over nesten havblikk; Dette er nerdenes retur! Det er vi som liker nerdete programmer som har fått vårt. Nerdene kommer tilbake! Til et sted nær deg!:-)))

Kommentar #9

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Nerdete som jeg av og til kan være savnet jeg et innslag i ferden; Jeg skulle likt å se de norske biskoper velsigne skipet og dets ferd ved anløp ved hvert bispesete. Ville ikke det vært en fantastisk og elegant måte å vise sitt nærvær på? Tilstedeværelse og deling av opplevelser med sitt folk? Vise Guds ansikt på veien?

Vel, løpet er kjørt, de slipper å ta opp hansken ved denne korsvei. Men kanskje kommer det andre krysningspunkter.

Kommentar #10

Tor Albertsen

63 innlegg  597 kommentarer

Den treenige Gud i Altet

Publisert over 9 år siden

- Livet til mange går etter deres egen mening tregt. Ja, så tregt at det er nærmest ingen som legger merke til en. Jeg tror mange opplever programmet som er bekreftelse på dem. Det er lykke også i dem. I "Hurtigruten" blir man akseptert som treginger og betydningsløse selv om man ikke har mye å vise til. Endelig er det et program på TV der også jeg er.

- Det har drømmen i seg, drømmen om liv uten konflikt, kjas og mas. Mange føler vel at slik skulle livet være. Samtidig er nettopp det skjønneste av et TV-program reellt! "Hurtigruten" er ikke bare en drøm.

- Kanskje mange når de ser "Hurtigruten" fatter mer at nettopp der Guds verk er synlig, er det "ro for sjelen"? Kanskje kirken flere blir kirkegjengere? Da må kirken bruke muligheten til å få fram den treenige Guds deltakelse i daglig skapelse, opprettholdelse, fornyelse og nærvær. Enten det er i de millioner av solsystem eller i hvert menneskes daglige syssler.

Kommentar #11

Gulla Nyheim Gramstad

11 innlegg  106 kommentarer

Solskimrende natt over Finnmark

Publisert over 9 år siden

Hvorfor TV-serien "Hurtigruten minutt for minutt" engasjerte så mange? Mitt svar er at serien er ekte saker og vi fikk et møte med det godet langsomheten er. Et gode som drukner i de støyende programmene TV vanligvis flyter over av. Og vi fikk såkalte vanlige menneskers interessante fortellinger gjennom intervjuer langs leia.

Å se skipet gli nordover gjennom Vestlandsfjordene, forbi Helgeland og Lofoten og videre mot Troms og Finnmark, var en sterk opplevelse - i sakte fart. Følge menneskene som myldret ut på øyer og skjær, viftende med flagg og plakater med hilsen til hvem det måtte være. Noen red på hester og hunder hoppet rundt på knauser og knatter, mens andre fulgte skipet fra egne båter. Det var et storslagent eventyr i det vakre været.

Men så slo værgudene til for fullt ved innseilingen til Kjøllefjord i Finnmark. Det bølget og blåste så det kunne skremme skrubben. Men det affiserte ikke fiskeværets innbyggere. Bestemor og ungdommen danset på brygga i regn og blåst. Våte ansikter skinte der de rocket til ære for hurtigruten og takket for livsnerven den var for dem. Ordføreren, en yngre kvinne fortalte hvor glad stedet var for at en avtale om hurtigruten for de neste åtte år var i havn; verdens vakreste sjøreise skulle fortsette å anløpe Kjøllefjord daglig.

I Berlevåg troppet de gamle korgutta fra filmen " Heftig og begeistret" opp og ga oss to sanger. De var still going strong og var nylig hjemvendt fra turne i Danmark.

MS Nordnorge la så ut på Østhavet, et urolig hav som fikk det digre skipet til å stampe og pløye dypt ned i den opprørte sjøen. Kameraet i baugen forsvant og ingen kunne gå ut på dekket for å sjekke, været var for stygt.

Men skipet kom da frem til Vardø, hvor svarte hekser dukket opp og folket startet snøballkrig på kaia, mens proffe ungdommer viste hva de kunne i vakker dans. Og jeg som trodde at fraflytting og arbeidsledighet hadde tatt knekken på livsgleden der i byen..

Så skjedde plutselig underet. Lyset forandret seg og sjøen sluttet å glefse, mens skipet fortsatte å duve i dønningene. Fra himmelen tittet sola frem og kastet sitt romantiske skjær over havnatten. Forundrede passasjerer kom opp på dekk. Sikkert for å se forvandlingen som hadde skjedd. Der ble de stående og der ble jeg sittende og nyte denne stille og solskimrende sommernatten langs en vakker Finnmarkskyst. Ikke spør meg hvorfor serien engasjerte, For meg er det innlysende. Jeg synger meg en blå blå salme..

Hilsen en heftig og begeistret Gulla

PS Skulle NrK tenke et nytt slow-motion program, skulle jeg gjerne se hurtigrutens seilas på kystens vinterstid : )

Kommentar #12

Ståle Halsne

50 innlegg  1177 kommentarer

Merkelig kritikk av programmet

Publisert over 9 år siden

Takk for en fin beskrivelse fra Gulla Nyheim Gramstad.

Selv mener jeg at det ble skapt TV historie da MS Nordnorge møtte Kongeskipet Norge utenfor Kirkenes. Der lå det majestetiske skipet og ventet, badet i sol. Rekruttene og offiserene sto i stramt geledd. Skipene hilste med tre støt i luren, kameraet sveiper fra baug til akter mens NRK starter sangen "Vår beste dag". Og bakerst på dekket... der står Hennes Kongelige Høyhet Dronning Sonja og vinker til oss! Fantastisk! Et stort TV øyeblikk.

 

Nåh, så er vi ferdig med mimringen. Jeg har lyst til å kommentere at jeg registrerer en del akademikere, samfunnsvitere, medievitere og "forståsegpåere" som er ute og kritiserer programmet. Det som går igjen er;

elendig og tomt TV TV uten innhold NRK burde brukt midlene til utenriksreportere slik at vi apekatter her oppe i Norge får øynene opp for resten av verden. TV for selvopptatte nordmenn som ikke ser lenger enn til sin egen navle. Nasjonalporno

Det er sagt mye mer, men hovedpoenget er at dette fenger oss nordmenn fordi vi er lite begavet. Vi burde brukt TV tiden til debatter om utenrikspolitiske problem slik at vi fikk opp øynene for at verden består av mer enn vårt eget apeberg.

Det er greit å være uenig i om programmet er bra. Jeg bare lurer på hvor disse bedreviterne er når TV ruta fylles med program som "Trekant", "Paradise Hotel", "Big Brother", "Vinn på minuttet", "Vil du bli millionær?", "Farmen".... ja, jeg kunne fortsatt i det uendelige med oppramsning av elendige TV program. Poenget mitt er at jeg hører lite fra disse kritikerne om disse programmene. Det virker for meg som det er veldig "korrekt" å kritisere programmet om Hurtigruta, som ble så utrolig populært, nettopp fordi det ble så populært. Hadde vi hørt noe dersom det ikke ble en suksess?

Kommentar #13

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Ståle Halsne. Gå til den siterte teksten.

Det virker for meg som det er veldig

Også tror jeg faktisk det handler endel om at det slett ikke regnes som "korrekt" innstilling å ha sterk nasjonalfølelse i dagens samfunn. Det vi nå skal fokusere på er nemlig globaliseringen og det multikulturelle - alene. Det trauste norske, derimot, er ikke mange sure sild verdt.  Og jammen er de ikke litt skumle også, disse med nasjonalfølelse, for de kan veldig raskt vise seg å være rasister i tillegg...

Kommentar #14

Ståle Halsne

50 innlegg  1177 kommentarer

Enig

Publisert over 9 år siden

Helt riktig Sissel. Jeg tror det er mye sant i det du sier i din kommentar.

Programmet om Hurtigruta klarte nemlig noe som er helt spesielt; det samlet landet. Og vi fikk med egne øyne se, på direktesendt TV, at det bor folk utenfor Oslo og det sentrale østlandet. Det skjer noe på Sunnmøre, på Nordmøre, på Helgelandskysten, i Lofoten, i Troms og i Finnmark. Det skjer noe utenom det vi til daglig hører om på Dagsrevyen, der hovedoppslagene er vold i Oslo, krøll i NAV, overskridelser i helse Norge, utfordringer med integrering av innvandrere, boble i boligmarkedet, bekymring om rentenivået, utfordringer i lønnsforhandlingene osv. osv. 

Så kan vi jo som et apropos spørre om hvem som er navlebeskuende...

Kommentar #15

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Jeg lever godt med at kommentatorkorpset som ønsker å fortelle oss hva vi skal mene er uenig med meg. Tidligere i livet kan jeg ha vært like redd som dem for ikke å mene det korrekte, men etter at jeg ble eldre enn de fleste statsråder og stortingsrepresentanter ser jeg helt anderledes på dem. De har et stykke å gå for å få like mye erfaring som meg. De kan ha spisskompetanse på mange områder som jeg er bare omtrentlig orientert om, men jeg ser ikke lenger opp til samfunnsdebattanter. Stort sett er det jeg mener suget av eget bryst og jeg jager ikke etter å følge hovedstrømmen. Av og til er vi på lag, av og til ikke.

Det var bare deilig å sitte og se på bølgenes stille bevegelser gjennom sommernatten. God mentalhygiene, og avslappende for sjelen. Det ga meg god tankeflukt og det er når man hever seg over hverdagen man finner nye perspektiver.

Så i det hele tatt rikssynserne på programmet i noen særlig grad?

Kommentar #16

Gulla Nyheim Gramstad

11 innlegg  106 kommentarer

Lenge leve hurtigruten!

Publisert over 9 år siden

Mange artige, reflekterte og kloke kommentarer her. Gullbergs teori relatert til hans slow-motion ferie på landsbygda i Bulgaria, blant geiter og gjess.. Larsen som sier noe om "å få beina ned på jorda og sanse litt av hva vi har, kontra all seriemøkka som blir sendt". Og Halsne som synes det er "befriende å se noe på TV som er kjemisk fritt for utstemming, millionpremier, intriger og vold.. Programmet samlet landet og vi fikk se at det bor folk utenfor Oslo og det sentrale Østlandet, og det skjer noe der".

Jeg tror mange lengter etter noe annet enn det lettbente og overfladiske. Det er ikke for ingenting at programmet " Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", er så populært, selv om de fleste ikke kan tenke seg et slikt levesett. Og det er nok noe i Hauglands teori om at "bruken av sosiale medier i kombinasjon med TV-sendingen ga en opplevelse av deltagelse og fellesskap både med de reisende og andre TV-tittere". Jeg deltar gjerne i koret som takker NrK for denne flotte reisen.

Kristiansen minnes sin egen ungdomstid og fart på sjøen. Jeg gjenkjenner hans minner, der "han satt på baugen og betraktet jordbuen og så fascinerende uvær i horisonten". Jeg har reist mange ganger med hurtigruten og har ikke vært i stand til å sove. Jeg måtte ikke gå glipp av et øyeblikk, der jeg nærmest hang ved rekka, søvnig og utslitt. Duftende diesel fra motorene på de gamle skipene, som for eksempel Ragnvald Jarl affiserte meg ikke, det var som det skulle være. Eller ved havblikk om natten hvor midnattsola trollbandt alle der vi stod tause. Stumme betraktet vi skjønnheten i landskapet badet i solglans. Det var full tilstedeværelse i nuet, i eget liv.

Har også reist med de nye skipene; det er hoteller og en annen reise, en er ikke så nær sjøen og elementene som man var i de mindre båtene og luksusen var også mindre. Men slik må det vel være i dag da kravene til komfort er større.

Albertsen skriver om at "programmet bærer drømmen i seg, men er likevel ikke en drøm". Nettopp, reisen med hurtigruta kan bli virkelighet for ganske mange. Johansen mener det "ikke regnes som "korrekt" å ha en sterk nasjonalfølelse i dagens samfunn, det skal fokuseres på globaliseringen og det multikulturelle". Du har rett, men jeg mener vi godt kan klare begge deler. Vi lever i globaliseringens tidsalder, på godt og vondt, det kommer vi ikke utenom. Men den som setter pris på det norske (hva nå det egentlig er) kan holde fanen høyt, slik som det ble gjort gjennom den formidable entusiasmen blant folk langs kysten. Og NrK har jo fått virkelig stor respons. Det skal bli interessant å se om de følger opp med et nytt program, kanskje med en reise vinterstid i fokk og rokk og uvær. Riktig Johansen, sterk nasjonalfølelse lyder ikke godt, det knytter seg for mange negative erfaringer i Europa rundt begrepet. 

Det er ganske underlig, Halsne, at det går an for såkalte "forståsegpåere" å kritisere programmet slik som du skisserer. At dette skulle være tomt og elendig TV går over min forstand. Kanskje det er som du sier, fordi programmet ble så populært. Den britiske forfatteren Graham Greene fikk angivelig ikke Nobelprisen i litteratur, nettopp fordi han var en populær forfatter. Men det er få som tør underkjenne hans forfatterskap, dyktig som han var til å skrive.

Tenk om vi kunne få en seriøs debatt om de elendige og tanketomme programmene på TV. Det trengs. Rikssynserne så nok neppe særlig lenge på dette programmet, Kristiansen. Lenge leve hurtigruten!   

Kommentar #17

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Tja...

Publisert over 9 år siden
Ståle Halsne. Gå til den siterte teksten.

Personlig synes jeg det er befriende å få se noe på TV som er kjemisk fritt for utstemming, millionpremier, intriger, vold, fyll og alkohol, kropp og sex, sminke, velregisserte øyeblikk, reklameinnslag og suksess, suksess, suksess...

Det vi vet er at Petter Stordalen gikk inn og kjøpte en masse aksjer like før programmet skulle på luften. Han har visst tjent et titalls millioner på at lisenspengene mine er benyttet til å hausse aksjene i Hurtigruten.

Det samme gjorde visst samboeren til Trygve Hegnar.

Og Trygve selv? Jo hans aksjer i Hurtigruten mener jeg steg med 30 millioner, alt takket være dine og mine lisenspenger.

Så helt kjemisk renset for millionpremier, reklameinnslag og suksess var nok heller ikke dette programmet. Det var bare litt bedre skjult enn det vanligvis er.

Kommentar #18

Anders Larsen

0 innlegg  75 kommentarer

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Og Trygve selv? Jo hans aksjer i Hurtigruten mener jeg steg med 30 millioner, alt takket være dine og mine lisenspenger.

Skulle NRK slutte med å reklamere for det eine og det andre som har ei eller anna form for kommersiell verdi, måtte ein slutte med både sportsendingar, forbrukarprogram og underhaldningsprogram. NRK ville verte fattigslegt utan stort anna ein pausefiskar på marienlyst. Sjølv om det i og for seg er  sakte-tv,det og.

Det kan jo diskuterast om NRK bør vere reklamefinansiert, eller finansiert av lisenspenger/skatten,  men det er ein annan diskusjon.

Kommentar #19

Ståle Halsne

50 innlegg  1177 kommentarer

Ikke sammenlignbart, Gullberg

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Så helt kjemisk renset for millionpremier, reklameinnslag og suksess var nok heller ikke dette programmet. Det var bare litt bedre skjult enn det vanligvis er.

Her er det en enorm forskjell, og det tror jeg egentlig Leif Gullberg er klar over.

Jeg siktet til millionpremier dersom man kaster en pingpongball i ett glass eller svarer riktig på et tilfeldig spørsmål. "Premien" Gullberg sikter til er avkastning på risikokapital. Hegnar, Stordalen og mange andre har plassert sine penger i aksjer i ASA Hurtigruten. Det er langt fra risikofritt. Ingen snakket om denne risikoen da det for kort tid siden var langt fra sikkert at Hurtigruten fikk anbudet for 8 nye år. Hadde de ikke fått det hadde sansynligvis pengene vært tapt. Dessuten kunne både Gullberg, meg selv og alle andre, skutt pengene våre inn i ASA Hurtigruten før programmet startet og fått samme avkastning.

At det er reklame for Hurtigruta, joda det er jeg enig i. Men det vil være vanskelig å unngå slike reklameeffekter i media som Anders Larsen sier. Da må jo i prinsippet alle program være blottet for produkter, tjenester eller andre ting som selges. Forbrukerprogram vil jo være vanskelig å forsvare.

Kommentar #20

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Hadde ikke tenkt...

Publisert rundt 9 år siden

... å kommentere på denne tråden.

Men nå, noen dager etter at det hele er over, og jeg merker at jeg savner den fantastiske turen langs kysten, må jeg bare få kommentere og uttrykke dette savnet. Jeg likte det jeg så på TV - til langt utpå nettene (jeg skulle jo på jobb dagen etter).

Jeg skjønte likevel ikke da hvor fantastisk det hele var. Men nå, noen dager etterpå, innser jeg at det hele overgikk alt jeg har sett på TV. Og jeg er blant de som hadde det privilegium å sitte klistret til skjermen den 21. juli 1969. Det sier ikke lite...

Kommentar #21

Gulla Nyheim Gramstad

11 innlegg  106 kommentarer

Lady Chatterley og hurtigruten

Publisert rundt 9 år siden

I går tenkte jeg på hurtigruten da jeg så filmen Lady Chatterley på NrK2, en fransk film etter D. H. Lawrence berømte bok fra 1928. Det var en vakker og erotisk film med eminente skuespillere i hovedrollene. Hva har så den med hurtigruta å gjøre? Jo, langsomheten og skjønnheten som finnes i ro og ettertanke. Det var dette som gjorde at en kunne nyte den fine fotograferingen, naturen og selvfølgelig kjærlighetshistorien med skuespillere som visste hva inderlighet i et kjærlighetsforhold er. Det er bare så altfor sjelden en får se den type film på TV. NrK må gjerne gi meg mer av dette.

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3223 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
10 dager siden / 1211 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1121 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
15 dager siden / 875 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
7 dager siden / 796 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
7 dager siden / 612 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
19 dager siden / 558 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 499 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere