Verdidebatt

Frelsesarmeens rapport om tiggerproblematikken i Oslo

De senere årene er tiggerne blitt en del av bybildet flere steder i landet - og dette har skapt mange dilemmaer. Representerer tiggerne et betimelig korrektiv for vår sløve samvittighet? Eller er de kriminelle som helst skal jages bort? Arresteres?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De fleste av oss opplever nok - uavhengig av hva vi tror om disse menneskene som skrangler med pappkrusene sine - at det er ubehagelig å støte på dem.  Noen av oss synes synd på dem, og gir dem et knippe slanter av vår overflod. Noen av oss får dårlig samvittighet om vi går forbi, men er usikre på om det er noen løsning å gi dem penger.  Noen av oss blir provosert, fordi vi går ut fra at bak dem skjuler det seg et nettverk av organisert kriminalitet.

Hva er "sannheten" om denne flokken av forhutlede mennesker som skaper uorden i systemene våre?  Fasitsvarene er få - om det i det hele tatt finnes noen entydig "sannhet" her.  De fleste av dem tilhører rom-folket og er kommet hit fra Romania.

Frelsesarmeen i Oslo har en tid hatt et prosjekt gående - som nok ikke kan kalles et forskningsprosjekt i streng forstand, men i hvert fall en praktisk undersøkelse der det er høstet noen interessante erfaringer.  Nå foreligger rapporten:

Jeg mener jeg ble litt klokere av å lese den - og synes at Frelsesarmeen kommer med en del fornuftige tanker i rapportens konklusjonsdel (kapitlet "Anbefalinger", se s. 39 i lenke nr. 2).

Uansett:  Endelig noen som gjør noe mer enn å "synse" om tiggerproblematikken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt