Svein Nyborg

86

Forståelse

Publisert: 15. jun 2011

Tro er oppfattelse av den informasjon som 24/7 sendes ut fra skaperen. Skaperen er den øvre Naturen hvor energien som utveksles mellom minus (ønsket om å få) og pluss (ønsket om å gi), også kalt Lyset, skaper alt. Denne energien er intelligent og gir sin informasjon uavhengig om mennesket oppfatter den el ikke, informasjonen er også definert som gener, det spirituelle DNA, synliggjort som et “stempel” i alle skaperverkets enkeltdeler (profilbildet mitt viser hvordan det skrives på hebraisk).

Tro på hebraisk er âman, kommer av ordet ĕmûnâh,som igjen stammer fra ”Havana” og oversettes med forståelse el “bevissthet om egen eksistens” (En egenskap som på hebraisk heter havah, en kvalitet som resulterer i JHVH).

”Å tro” er med andre ord ikke det samme som å lukke øynene og bevege seg som et blindt menneske, å stole på noe som andre sier. Ikke i det hele tatt! Tro er basert på giverkraften. Når jeg er i stand til å endre kanalen på min indre ”radiomottaker”, stiller jeg meg inn på den samme bølgen og informasjonen jeg får fra dette kalles tro.

Alt annet, dvs fysiske bevis som vi ser, hører, føler, lukter og smaker gir oss ikke annet enn illusjoner, et lurebilde i hjernen, og kalles blind tro, mange bygger sin tro på dét bildet, som forsvinner i det øyeblikk hjernen mister oksygen.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Informasjonen

Publisert over 9 år siden
Svein Nyborg. Gå til den siterte teksten.

Når jeg er i stand til å endre kanalen på min indre ”radiomottaker”, stiller jeg meg inn på den samme bølgen og informasjonen jeg får fra dette kalles tro.

Kan det sies noe mer konkret om eller eksempler på hvilken informasjon som mottas når man har funnet den rette bølgelengden? Kan man sannsynliggjøre at dette ikke bare er noe som skjer inne i ens eget hode, men er reell definerbar informasjon?

Kommentar #2

Svein Nyborg

86 innlegg  4514 kommentarer

Det første

Publisert over 9 år siden
Leif GuIIberg. Gå til den siterte teksten.

Kan det sies noe mer konkret om eller eksempler på hvilken informasjon som mottas når man har funnet den rette bølgelengden?

et menneske -dersom det ønsker utvikling- må forstå, er at all innformasjon er bølger mot sanseapparatet (trommehinner, synsnerve, hud osv) som omdannes til elektrokjemiske impulser, signalene tolkes av hjernen, på grunnlag av erfaring og teori, og danner hans virkelighetsbilde. Verden oppfattes som om den er foran/ utenfor mennesket, men det er i virkeligheten kun et bilde hjernen hans, et bilde (en verden) basert på energibølger registrert av ens eget sanseapparat bygd av organisk materiale av varierende kvalitet. Dataene som så skal behandles i hjernen filtreres gjennom en programvare bestående av tidligere tenkte sannheter, utviklet gjennom erfarte hendelser og påfølgende følelser knyttet til disse, alt synes fornuftig, logisk og beviselig, men bygd på en illusjon i lillehjernen.

Når mennesket har avslørt denne illusjonen (sitt "beviselige" verdensbilde), har han underveis i prosessen utviklet et sanseapparat som oppfatter og forstår informasjonen fra skaperen.

Leter du i Bibelen etter mennesker som oppdaget dette, finner du hundrevis av eksemoler, fx i Adam er et greit eksempel; Han spiste det de 5 sansene gav og følte nakenheten, sydde sammen en innpakning av beviselig kunnskap (fikenblad), det kan kalles en religion, filosofi el vitenskap, noe som skjulte han i "skogen" (hans verden), men gav ikke enhet med skaperen, som er den øvre Naturen, livet var ikke helt. Adam trodde (forsto) at dette var organisk beskyttelse som ville forgå etter en tid, han kom ut av illusjonen og, fordi han oppdaget at illusjonen ikke kunne gi beskyttelse, utviklet en høyere form for liv (en kledning av skinn), i det han oppnådde bevissthet om egen eksistens, på hebraisk "Havana".

Etter en utvikling gjennom 20 generasjoner  oppnår Abram samme bevissthet, han blir JHVH og får egenskapen Abraham. Moses dras også opp av sin underbevissthet og mottar informasjon som bygger messiasbevissthet, en høyere bevissthet enn mennesket er utstyrt med fra fødselen av.

Når mennesket forstår dette er sannsynlighetsspørsmålet forlengst avslørt som organisk, dvs en oppløst illusjon sammen med de velbrukte råtnede skjørt av fikenblad og han er bevisst at alt som er er inne i hans hode.

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3156 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
9 dager siden / 1210 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 1107 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
15 dager siden / 872 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
7 dager siden / 791 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
7 dager siden / 610 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
19 dager siden / 556 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 494 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere