Verdidebatt

Treholt SPLITTER (selvfølgelig) Norge

Ifølge dagens VG splitter Treholt Norge. Men var det annet å vente? Påtalemyndigheten som skal forsvare sitt rykte på den ene siden, og forsvarere, varslere og andre "TVILERE" på andre siden. Gjenopptakelseskommisjonen har dessverre ikke overbevist.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gjenopptakelseskommisjonen splitter  Norge. Var det virkelig noe annet å vente når man setter i gang en prosess uten fullstendig støtte fra begge sider av saken, - forsvar og aktorat.

Mange mener at Treholts skyld er bevist både en, to og tre ganger, - og at det nå bør være slutt. MEN, som jeg sa i mitt innlegg den 17.desember i innlegget Bukkene" Busch og Qvigstad i "Treholtsekken så "vil det for alltid herske tvil om Treholt ble offer for et justismord, dersom det ikke kommer "nye koster på banen" og tar seg av denne saken"....

Gjenopptakelseskommisjonen har også nektet å høre på redaktørforeningens KRAV om åpne høringer osv i forbindelse med gjenopptakelsesprosessen som nå er avsluttet. Når de i denne prosessen har holdt "kortene" såpass tett inn til brystet, så er det bare rett og rimelig å betvile deres konklusjon...!!

Hvorfor i all videste verden skulle man akseptere en konklusjon der så mange premisser er bortgjemt og holdt skjult..?

Jeg er dessverre redd for at hele prosessen har vært et spill for galleriet der konklusjonen har vært klar hele tiden.

Kommisjonen avviser alle påstander om juks og fabrikkering av bevis fordi det er ingen andre politifolk som støtter denne påstanden... Dermed er det en "SANNHET"...!?

Kanskje de skulle se litt på dokumentaren "Når døden blir underholdning", http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/682856/ , der en kan se at 4 av 5 forsøkspersoner (81%) var villige til å gi dødelig spenning (450V) fordi en autoritet (programleder) sa at "eksperimentet KREVER...." Hvor mye lettere er det ikke å gjøre det man blir pålagt i et ansettelsesforhold fordi "xyz KREVER at..."

(Forsøket var forøvrig en kopi av Milgram eksperimentet fra 1961 der "kun" 65% var villige til å gi maksimal spenning på 450V til testpersonen (skuespilleren), - som hylte, skrek og spilte død)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt