Verdidebatt

Dystre fremtidsutsikter for verden?

Flere har tro på en bedre verden jo mer global den blir. Det mener jeg er grusomt naivt. USA sliter økonomisk og Europa med innvandring. Vestens intervensjon i Midtøsten har utvilsomt forsterket radikal islam og Kina er på fremmarsj i Afrika.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Im back! Noe som riktignok har en ørliten sammenheng med at jeg har feber for tiden, men dog.

I går kveld så jeg for meg hvordan verden kan komme til å se ut i fremtiden. Noen vil selvsagt mene at jeg overdriver noe helt villt, og det er greit. Men jeg vil gjerne dele hvordan jeg ser for meg at det KAN bli seende ut, og så høre hva dere mener. Worst case scenario går som følger:

Jeg ser for meg at USA er fullstendig bankerott – og at dette i kombinasjon med den store og mildt sagt uheldige innvandringen fra Mexico, vil føre til etniske borgerkriger. Landet vil etterhvert bli delt opp i mindre stater. Dette selvsagt etter at USA har blitt jaget ut av Midtøsten, fordi de plyndrer ressurser fra befolkningen der under dekke av å spre "demokrati" og å "stabilisere" de spente

konfliktene. Neokonservative imperialisters tid vil bli overtatt av nasjonalister og autonome krefter.

I Midt-østen vil islamisme ha spredt seg som ild i tørt gress, ved god hjelp av USA og Europas medvirkning i kriger som Libya, Irak og Afghanistan. Irak vil bli tatt over av islamister bare kort tid etter at Vesten trekker seg ut. Det vil bli bygd opp en islamistisk allianse, som fører til at drømmen om det islamske kalifatet nærmer seg – Her vil Det Muslimske Brorskap stå sterkt. Flere av disse landene kommer til å utvikle atombomber og Israel vil selvsagt innse at de sliter – spesielt ettersom deres næreste allierte land ligger med brukket rygg.

Afrika kommer til å være delt opp i noen kristne land og noen muslimsk/islamistiske land som er i krig med hverandre. På denne tiden vil Afrika like gjerne kunne hete Afrikina fordi Kina har kjøpt og etablert mange bedrifter i landet (Dette har de jo gjort allerede).  Siden islamister begynner å angripe kinesiske  kinesiske bedrifter, vil Kina sende inn soldater i Afrika – og det er duket for krig her også. Det er ikke utenkelig at kristne afrikanere i en slik situasjon allierer seg med Kina.

Mange europeiske land vil oppleve alvorlige økonomiske problemer slik som Hellas, Irland Portugal nylig gjorde. Vesten har for lengst trukket ut sine styrker av Midt-østen – de trenger millitæret i sine egne land. EU-prosjektet kollapser på grunn av enorm folkelig mobilitet blant etniske europeere (og andre) som innser viktigheten av nasjonalstater. De vil forstå hva mennesker som Anfindsen og Sarrazin advarte mot. Europa vil, som USA, også oppleve borgerkriger. En vil oppleve en balkanisering av hele Europa, med muslimske stater som spretter opp rundt omkring. Europeiske nasjonalstater vil med dette gjerne få større forståelse for Israels situasjon, men må konsentrere sine millitære ressurser på egne områder.

Noen tanker? Noe som høres urealistisk ut med det jeg skisserer, og noe annet som kan legges til? Kjør debatt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt