Verdidebatt

7 gode grunner

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

7 grunner til å stemme Miljøpartiet De Grønne:

1. Det mest radikale miljøpartiet. - Hva er ikke en del av miljøet? Norge må ta sin del av ansvaret, og bør arbeide for regional selvforsyning på energiområdet. Vi vil arbeide for full økologisering av norsk landbruk, satse sterkt på både buss og bane, og vi vil innføre progressiv veiprising for bilkjøring (jo bedre kollektivtilbud, jo dyrere).

2. Familie   Vi vil legge til rette for mer omsorg, og gi barn og deres foresatte mulighet til mer tid sammen, ikke mindre. Økt produktivitet skal omsettes i redusert arbeidstid,  og vi støtter kontanstøtten i påvente av samfunnslønn. Men man skal selvsagt få jobbe mye hvis man vil.

3. Samarbeidsvillige, og venstreliberale. Vi ligger til venstre for konservativ markedsliberalisme, men er liberalister i forhold til sosialistisk og dogmatisk overformynderi.

4. Lokaldemokratiet. Verden trenger at vi tar mer ansvar. Da er det viktig med kort vei til makten og et velfungeremde lokaldemokrati med reel makt.  Vi ønsker også fast årlig runde med folkeavstemninger, både på nasjonalt og kommunalt nivå

5. Menneske og livssyn.  Det er et politisk ansvar å opprettholde menneskerettighetene, som å respektere medmennesker og mangfold. Historien har vist at stater ikke bør fremme bestemte dogmer, eller bestemte religioner. Integrering handler like mye om å bli kjent med nye landsmenn og ny kultur, som  det for nye landsmenn handler om å bli kjent med "gamle" landsmenn og "gammel" kultur.

6. Eneste parti som våger å snakke om overforbruk. Vi mener at økt produktivitet, som i seg sjelv er et gode, primært skal omsettes i redusert arbeidstid heller enn økt kjøpekraft.

7. Sterkt internasjonalt forkus og ikkevoldelig konfliktløsning. "Du skal ikke drepe". Vi erkjenner at verden ikke er moden for mye av vår radikale politikk, men partiprogrammet forklarer hvordan nestekjærlighet og fred faktisk ikke er en umulighet!   

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt