Verdidebatt

Engasjerende tale fra Siv

Et isralesk jentekor inntok scenen under innledning av FrPs landsmøte 2011. Det passet godt inn i det mange har omtalt som en "back to the roots" tale av Siv et par timer senere.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Partilederens tale er det alltid knyttet stor spenning til. Mens andre partier har profesjonnelle taleskrivere som jobber med dette i månedsvis, er dette for FrP sin del, i stor grad lederens eget produkt.

Siv skuffet ikke i år heller. Til stående applaus inntok hun scenen. Hun innledet med å ta oss tilbake til sine røtter, og fortalte hva det hadde betydd for henne å bli gitt ansvar og bli vist tillit i ung alder. Oppdratt i en kjøpmannsfamilie tilbragte hun mye av tiden i foreldrenes forretning. Jeg må si jeg kjenner meg godt igjen i hennes historie. Denne gleden og forventningen til å få delta, være med, bli verdsatt - jeg tråkket selv mine barnesko i mine foreldres forretning - en bensinstasjon på Bryne. Vi bodde sågar på stasjonens dekklager et år - en omstendighet av værgudenes hærjinger med vårt nye hus på Bryne.

Men tilbake til talen. Sivs tale handlet om mennesker. Den handlet om hva våre dyktige FrP ordførere har fått til rundt om i landet. Den handlet om at stå-på vilje og engasjement er det som driver samfunnet fremover. Vi trenger ikke systemer som setter oss i bås - vi trenger mennesker med ideer og mot. Vi trenger de som ønsker å gjøre en forskjell.

Nettopp derfor er 500 av oss samlet her denne helgen - vi ønsker at mennesker med gode tanker og ideer skal styre rundt i kommune-Norge. Vi ønsker å bli vist tillit og tro på evnen til å ta beslutning over eget liv. Vi vil ikke ha systemer tredd nedover hodene våre. Systemer som setter oss i bås, eller systemer som på en eller annen måte skal vite hva som er best for oss.

Vi er individer med individuelle ønsker og individuelle behov. Derfor er jeg FrP'er og derfor gleder jeg meg til å tilbringe resten av helgen her sammen med mine "trosfeller". De neste månedene skal vi bruke til å fortelle mennesker at de vet best selv, og at de bør få ta de avgjørende valgene vedrørende eget liv. I september håper jeg folk stemmer på mennesker, ikke systemer!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt