Arnt Thyve

17    1330

Kommunister og folkeskikk

Noe som har forundret meg og irritert meg i lengre tid er kommunisters mangel på folkeskikk og respekt for lov og orden. Hva er det egentlig som gjør at disse folkene føler seg fristilt fra lover og regler?

Publisert: 4. mai 2011 / 9 visninger.

Et sikkert vårtegn i Bergen (og andre byer?) er at det kommer opp ulovlige plakater som forsøpler byen. Man skulle tro at dette kanskje var guttestreker, men det er en fellesnevner her. Jeg har fulgt med litt på disse plakatene i noen år, og tatt bilder av dem for å dokumentere dem. Det er noen grupperinger som går igjen: Partiet Rødt, diverse palestinakomitéer, kvinnebevegelsen, og Tjen Folket. Med jevne mellomrom klistres disse opp på busskur, søppelspann og andre steder der man ikke skal henge opp plakater. I forrige uke dukket det opp plakater med reklame for 1. mai-arrangementet til partiet Rødt. Hvorfor er det kun organisasjoner som ideologisk hører til langt ute på venstresiden som driver med dette? Jeg har aldri sett at Høyre, Ap eller FrP har gjort noe slikt, det er bare kommunistene.

Jeg spurte en gang en politiker fra partiet Rødt om hvorfor de drev på med dette. Jeg fikk til svar at det var for lite steder å henge opp plakater i Bergen, så de ville holde på å henge opp plakater ulovlig til det ble bedre. Dette er ikke holdbart. Det er like dumt som om jeg skulle kjøre for fort med bil fordi jeg var uenig med fartsgrensene. Lover er til for å holdes. En annen gang konfronterte jeg en gjeng med disse ungdommene som jeg tok på fersken i å forsøple byen med at det var ulovlig å henge opp plakater der de gjorde det. De svarte at de hadde et så viktig budskap at de var nødt til å henge plakater over alt. Jeg foreslo at de kunne bruke annonser og slikt som vanlige folk, men det var for dyrt. Altså synes kommunistene at det er greit å bryte loven hvis de a) ikke er enig i den, b) synes de har et viktig budskap, eller c) ikke har råd til å følge loven.

Dette med forakt for folkeskikk og lover begrenser seg dessverre ikke til plakater. I disse kretsene er det helt greit å ødelegge andres politiske markeringer med støy, kasting av gjenstander og ødeleggelse av materiell. De er altså motstandere av ytringsfriheten, for det er de som skal bestemme hvem som har godkjente meninger. Dette minner sørgelig om kommunistiske regimer fra fortiden. De har også blitzerne i Oslo som påberoper seg å være våre fremste motstandere av nazismen. Samtidig er de den grupperingen som ligner mest på nazistene i fremgangsmåte. De er en gjeng med bøller som møter opp klar til kamp når det er saker de vil kjempe for. Med vold og trusler om vold ønsker de å kontrollere hva folk skal få lov til å mene.

Jeg skulle ønske at myndighetene våre gav disse organisasjonene klekkelige bøter inntil de sluttet å forsøple byene våre. Jeg skulle også ønske at folkeskikk ble mer utbredt blant disse, men det er vel for mye å håpe på. Det var vel ikke det Stalin, Mao og Castro var mest kjent for...

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Torgeir Tønnesen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
3 minutter siden / 476 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
4 minutter siden / 476 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
14 minutter siden / 476 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
18 minutter siden / 476 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
20 minutter siden / 437 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
25 minutter siden / 1670 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
41 minutter siden / 476 visninger
Dagfinn Gaarde kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 1670 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Livets to utgangar og Jesu definisjon av fortapinga.
rundt 1 time siden / 437 visninger
Svein Berntsen kommenterte på
Trollkvinnen i Endor og dagens spiritisme.
rundt 1 time siden / 551 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 1 time siden / 476 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 1670 visninger
Les flere