Verdidebatt

Resolusjonsdebatten, et modig og fremtidsrettet parti.

Nå har KrFs landsmøte gjort ferdig sin resolusjonsbehandling for denne gang, og vedtatt mye spendene og fornuftig poltikk. Her er noen høydepunkter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Til kamp mot menneskehandel

Menneskehandel er vår tids slaveri. Hver eneste dag forekommer grove og uakseptable overgrep som bryter med respekten for menneskeverdet og med grunnleggende menneskerettigheter. Kampen mot slaveriet må høyere opp på dagsorden

Menneskehandel er en milliardindustri og har ifølge FN passert narkotikahandel som verdens nest største illegale økonomi. Ifølge FN har denne industrien et omfang på mellom 5 og 7 milliarder USD i året, og antall ofre anslås til om lag 4 millioner i året. Kvinner og barn er særlig utsatt for menneskehandel, først og fremst pga. veksten i sex- og underholdningsindustrien.

KrF krever:

Familien er jobb nr. 1

Mange opplever forventninger og krav om at familielivet og barnas hverdag i stadig større grad må tilpasses de voksnes arbeidsliv. KrF mener et moderne arbeidsliv må være fleksibelt.  Både menn og kvinner etterspør ordninger som gjør det mulig å kombinere arbeid utenfor hjemmet med omsorg for barn. - Barn må ikke være en salderingspost, men sikres trygge rammer og tid med foreldrene.

Et samfunn som er bra for barna, er et samfunn der foreldrenes hovedansvar for barnas oppdragelse er selvsagt, og et samfunn der foreldrene gis reell valgfrihet og mulighet til å tilpasse sin tid til barnas behov. KrF vil ha et samfunn også på barnas premisser. -Det som er bra for barna, er bra for alle, uttaler KrFs landsmøte.

KrF vil:

Ekte bilder av ekte mennesker.

Byrommet, dataskjermen og TV-skjermen fylles med bilder som ikke gjengir modellens faktiske utseende, men som er endret av profesjonelle før de trykkes og sendes. Modellene får blant annet smalere midje, tynnere lår, større bryster, høyere kinnbein, større muskler og lengre hals. Reklamens skjønnhetsideal skaper et skjønnhetspress som rammer barn og unge.

Dette skjer samtidig som en av tre jenter oppgir at de får dårligere selvbilde av å se på reklame for mote, en tredel av landets trettenåringer ønsker å gå ned i vekt, og halvparten av alle jenter i videregående skole synes de er for tykke. Retusjert reklame må ta store deler av skylden for dette skjeve kroppsidealet.

KrFs landsmøte vil redusere skjønnhetspresset gjennom å:

Med dette viser KrF at det er er fremtidsrettet parti som både evner å tenke prinsippiel og å finne praktiske løsninger på folks problemer. Jeg er stolt av å være det av et slikt parti.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt