Verdidebatt

Bekjennelsesparagraf debatten.

Da startet bekjennelsesparagraf diskusjonen som vi hadde ventet på, her er mitt innlegg i debatten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kjære Landsmøte.

Debatten om bekjennelsesparagraf har vært preget av sterke føleleser på begge sider, men heldigvis også av argumenter for og imot. Jeg vil ta tak i to av argumenter i våre sakspapirer, det dårligste og det farligste. Det dårligste først.

Det hevdes i våre sakspapirer at bekjennelsesparagrafen svekker vår troverdighet i kampen for trosfrihet, når vi mener at det er så viktig at våre tillitsvalgte deler den kristne tro at vi mener det bør være et krav at våre tillitsvalgte er kristne.

For noe tull, det er faktisk frivillig å være medlem og aktiv i KrF på samme måte som man frivillig velger sitt livsyn. Staten og en politisk organisasjon er noe ganske forskjellig og det er derfor helt uproblematisk å kjempe for trosfrihet fra statens side og samtidig holde på at det er viktig at våre tillitsvalgte er kristne. Man velger sitt parti, man velger i mye mindre grad sin stat, et parti er i sitt vesen alltid ekskluderende, da det er meningen at mennesker som ikke deler partiets syn ikke skal være med.

Men dårlige argument er ikke noe stort problem, det som er et problem er farlige argument. Og jeg fant et veldig veldig farlig tankegang i kortversjonen av strategiutvalgets raport , jeg er rett og slett skremt. Tankegangen er at bekjennelsesparagrafen virker frastøtende, og det er kanskje riktig at bekjennelsesparagrafen kan frastøte noen. Jeg stilte meg imidler tid spørsmålet hva som er det mest frastøtende med KrF for de fleste av vårt lands innbyggere.

Jeg tror ikke det er paragrafen, jeg tror det faktisk er de politiske sakene vi mener er viktige og kjemper for som folk finner frastøtende. Vår kamp for ekteskapet og mot den nye loven er for mange frastøtende, skal vi gi opp den kampen for ikke å frastøte potensielle velgere ?. Vår restrektive alkoholpolitikk er for mange frastøtende og smaker av moralisme, skal vi gi opp den for å ikke frastøte potensielle velgere ? Men mer frastøtende enn noen annnen er vårt syn på selvbestemt abort, den saken alene er mer avsøtende enn både bekjennelsesparagraf, kamp for ekteskapet og restrektiv alkoholpolitikk. Skal vi gi opp den, den er faktisk årsaken til at en god del av oss ikke har andre alternativer av partier enn KrF.

Nei, vi skal ikke det. Vi skal kjempe for det vi mener er rett, selv om det er frastøtende, ja kanskje spessielt da. La den store andel av det norske folk forsette å avsky oss, som parti trenger vi dem ikke, så lenge de som ikke avskyr oss ser at vi er radikalt anderledes og mener at kampen for livet og de kristne verdiene er så viktig at de stemmer på oss.

Vi er villige til å bli avskydd i kampen for disse sakene,derfor er dette er svært farlig argument. Vi bør beholde paragrafen, og stå fast på at det er verd å bli avskydd for å kjempe for det vi tror på.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt