Verdidebatt

Ateist og kristen tror det samme.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bibelen (det være seg koran el andre såkalte hellige bøker) leses av mange.
Kristne tror på at alt er sant men velger vekk motsigelsene, det som gir god følelse og aller helst noen tårer aksepteres som godt mens de snur ryggen til at gud anbefaler nedslakting av folkemasser og steining av lovbrytere, å korsfeste en enkelt blir applaudert og takket for mens å manipulere bjørner til å rive i hjel småbarn kommenteres ikke, det er stille akseptert som både nødvendig og godt. I Bibelen favoriserer gud noen mennesker mens andre er verdiløse, det kalles kjærlighet, Jesus anbefaler svindel og er ikke, som faren i stand til å skrive i stein, leseren blir forledet til å tro at den mest hellige og sentrale plassen i midt-østen er nedstøvet av sand. Finnes det kristne som våger å ta inn over seg motsigelsene og vurdere tanken på at boken handler om noe helt annet enn de har trodd?

Ateister deler kristendommens (det være seg islam el andre religioner) oppfatning og derfor (i sitt klarsyn) ser guds mangel på kjærlighet mot millioner, de ser en tryllekunstner som er i stand til å lure millioner til å tro at alt er skapt på 6 dager, de tror at Jesus gikk på vannet men siden ingen kristne i løpet av 1700år har klart å lært det samme så tror de det er det som står der -og tror ikke på det likevel. De tror sterkt på at Bibelen må leses med kristne briller, de hisser seg opp over salg av mennesker der kvinner er mindre verdt enn menn og velger å ikke tro på det de er forledet til å tro står der. Finnes det ingen ateister som våger å lese boken uten kristne briller og vurdere tanken på at den handler om noe helt annet enn de er villedet til å tro?

Bibelen er en vitenskapelig undersøkelse av den usynlige verden og en lærebok i hvordan bli den bevisst, men kristne og ateister tror på jordisk gods og forstår ikke hva virkeligheten (himmelen) er og at mennesket kan og må komme dit mens det er i fysisk kropp, mon tro om de tør å vurdere Bibelens påstand om at gud ikke finnes før du har erkjent at det er deg. Men slikt er vel for utrolig for både troende med tanken på den smale sti og vantro med frie frelste tanker?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt