Eivind Lundager

24

Frihetens banemenn sterkere nå?

I en uhyggelig artikkelserie i Document.no blottlegges et ekstremistmiljø i Norge, Sverige og Danmark som samarbeidet både med det russiske hemmelige politiet KGB og med noen av verdens fremste terrorister, etter spesialtrening i Midtøsten. Hvorfor har ikke dette kommet fram i lyset tidligere?

Publisert: 22. apr 2011

 

Det uhyggelige oppe i dette er ikke bare at en rekke kjente skikkelser i AKP, danske KAK og KA, samt miljøet rundt den svenske journalisten og forfatteren Jan Guillou, var bundet opp i virksomhet som åpenbart var sterkt influert av det hemmelige russiske politiet. Flere gjennomgikk spesialtrening i PLO-leire for bestemte terroraksjoner, hvor også flere av de mest kjente norske kommunistene ga aktive bidrag.

Som det går fram av artikkelserien i Document.no deltok Peder Martin Lysestøl og Finn Sjue under regulære terroraksjoner etter forutgående skolering i PLO-leire. Skal vi tro at de er velsignet med frekkhetens nådegave? De presterte nemlig å anklage norske sikkerhetstjenester for å drive ulovlig politisk overvåkning. Attpå til argumenterte de såpass bra at de fikk innvilget erstatning for dette. Dette reflekterer jo til syvende og sist en meningsløs og ekstremt naiv, politisk kultur.

I Document.no vises det til boken ” De ska ju ändå dö” av Gunnar Ekberg, hvor Peder Martin Lysestøl i AKP (Rødt!) driver kontaktarbeid i Midtøsten for Jan Guillou og hans team i Stockholm. Gjennom en periode da Jan Guillou i følge avsløringene i den svenske avisen Expressen i oktober 2009 var godt betalt agent for KGBs leder for politisk etterretning i Stockholm, Jevgeni Ivanovitsj Gergel.

Både Finn Sjue og Peder Martin Lysestøl har mottatt erstatning for at de skal ha blitt ulovlig overvåket. Hvor lang tid tar det før  norsk presse ser selvmotsigelsen i dette?  Likegyldig er det vel ikke, selv for de mest ihuga politisk korrekte journalistene? Nordmenn deltok fysisk under terroraksjoner mot Israel, og de sitter nå som sentrale opinionsdannere i medier, på høyskoler og universiteter. Det er heller ingen hemmelighet at Peder Martin Lysestøl er en sentral aktør i kampanjene for at NTNU i Trondheim skal boikotte Israel, både kulturelt og akademisk. Her snakker vi om en kampanje som nå kjøres gjennom internasjonale nettverk, knyttet til venstre-ekstremistene.

Den hatkulturen som nå hersker i våre medier mot Israel, er slett ikke upåvirket av nevnte ekstremistmiljø. Dette miljøet har vært katalysator for de gjentatte kampanjene mot sikkerhetstjenesten. For å kunne kjøre dette løpet videre inn i et nytt årtusen hvor man har tangert grensen for ren anti-semittisme i flere medier, dreier det seg om reell innflytelse i opinionsdannende fora. Denne rekka fra Norsk Telegrambyrå og NRK til VG Nett, har en meget eiendommelig politisk slagside. En skulle tro at venstresiden er i ferd med å få fullt hegemoni i helt sentrale medier. Dette skjer ikke fordi de er så mange, men fordi likegyldigheten og kunnskapsløsheten har blitt så stor.

Jeg registrerer også at en nylig avgått leder i AKP-fronten Palestinakomiteen nå er en meget sentral produsent av Midtøsten-reportasjer for VG Nett, altså fra nøyaktig samme miljø som kan knyttes til terroraksjoner. Nå sier dette minst like mye om VG Nett som om AKP/Rødt. Spørsmålet er hvorfor dette samfunnet er i ferd med å gjøre frihetens banemenn til sentrale politiske opinionsdannere? Det er klare islett av anti-semittisme oppe i dette. Vi kan jo tenke oss hvilke overskrifter vi ville ha sett på VG Nett og i NTB-meldinger dersom en av de tillitsvalgte i Fremskrittspartiet hadde deltatt i tilsvarende aksjoner, med KGB på den ene siden og kjente, internasjonale terrorister på den andre. Det ville garantert blitt føljetong på VG Nett i flere uker etterpå.

Klikk her og les hele saken i Document.no:

http://www.document.no/2011/04/den-glemte-politiske-undergrunnen-del-v/

Eivind Lundager

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ketil Reinhardts1

17 innlegg  271 kommentarer

Om Nrk lisens og pressestøtte.

Publisert over 8 år siden

Å tvinge en mann til å bidra med sin skatt til å utbre ideer som han mistror og avskyr er både syndig og tyrrannisk.

- Thomas Jefferson

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
22 dager siden / 5555 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
20 dager siden / 3743 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
22 dager siden / 1342 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
17 dager siden / 1232 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
7 dager siden / 1202 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
17 dager siden / 1109 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
6 dager siden / 1098 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
7 dager siden / 1032 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere