Verdidebatt

Vinoppskrift med mer?

Anbefales for store samfunnsgrupper der det hersker mye uro

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Man tager den vannmengde man har,

og fyller opp med masse epler fra kunnskapens tre i Edens hage.

Denne blandingen tilsettes så litt gjær, også kalt "etikk og  Guds evige visdom". Uten den riktige gjæren kan vinen bli dårlig.

Lar du denne blandingen få stå og modnes i en viss tid, vil du få en utrolig flott vin. "Den Nye Vin" kalles den, og innevarsler "Jesu gjenkomst".

Det må bemerkes at Kjell K. har lært meg at "vann" i bibelen er menneskemengder. Men så lenge de er "nedsenket i havet" vil de være ubevisste om sitt eget potensial og ofte ganske syndige, slik jeg nå forstår at "synden" oppholder seg i vannet.

Men tilsetter du epler / nok kunnskap  og gjær /etikk og Guds evige visdom i passe blandig til dette "vannet" /menneskemengde, så fremkommer altså denne "nye vinen" / "det nye mennesket".

Nå viste Jesus også til, at når hun/yin og han/yang ble forenet i det store bryllupet, så fikk han også til å lage denne vinen, dette nye mennesket,  på et øyeblikk? Utrolig at han kunne lage en ny vin så enkelt, ved bare å bære frem disse "vanndunkene" til velsignelse og vielse?

Så det er tydeligvis to litt ulike vinoppskrifter her? Den siste har mange opplevd og kaller seg da "frelst". - Den første oppskriften er på mange måter sikrere og har i tillegg vært i bruk av mange humanetikkere ;-)

Jesus viste  sine disipler at han faktisk kunne gå på vannet uten å synke. Han var nok fyllt av "denne nye vinen", eller den våkne bevissthet som framkom da han steg ut av sin spirituelle fostertilværelse?  Uten å synke mer ned igjen, til den tidligere ubevisste tilstanden nede i vannet; det spirituelle "fostervannet",  var han blitt et menneske uten synd. -

Han ba sine disipler også om å bli "menneskefiskere", da det var masse "menneskefisk" i sjøen, de burde se å hjelpe opp på land. - Men hvorfor sa han ikke alt dette mye enklere, hvis det skulle være slik å forstå?

----

Dette er et forsøk fra min side på å forstå det spirituelle språket i biblen. Mener dere jeg er på rett vei, eller er jeg helt på viddene?

Det er vel greit å bli fortrolig med at bibelen er i symbolspråk, og at det religiøse språket ikke skal forståes bokstavelig. Tekstene oppfordrer oss altså sannsynligvis ikke til å drikke alkohol, men til å tilegne oss kunnskap og etisk høyverdig vandel med en våken bevissthet i forhold til alt som skjer i og rundt oss her på jord?

De fleste vil vel umiddelbart forstå av hvilken voldsom betydning gjærens beskaffenhet har i denne vinindustrien?

med vennlig hilsen mette

ps jeg prøvde å fjerne bildet igjen, men det klarte jeg ikke ;-) Fant bildet her

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt