Kristian Kahrs

109

Et redaksjonsmøte i Vårt Land

Publisert: 8. apr 2011

Helge Simonnes leder morgenmøtet i Vårt Land redaksjonen hvor de går gjennom dagens nyhetssaker. Først ser det ut som om det ikke er mye spennende å skrive om, men så oppdager Simonnes nyhetsmeldingen om Libe Rieber-Mohn. Det begynner å krible i fingrene til Simonnes, og vi ser begeistringen i blikket hans. De øvrige redaksjonsmedlemmene vet hva som er i emning, og stemmeleiet til Simonnes endrer seg slik at vi hører opphisselsen i stemmen hans.

– Folkens, nå er det alt for lenge siden vi har angrepet FrP på lederplass, men takket være Rieber-Mohn har vi fått en perfekt mulighet, sier han. Innerst inne vet Simonnes at det kan være fornuftig å utføre psykologiske tester av risikoutsatte grupper av asylsøkere som kan forhindre voldtekt og sørge for mer respekt for norske kvinner, men ingen i redaksjonen er i tvil om at redaktøren har bestemt seg. Han vil ikke la sjansen gå fra seg til å gi FrP nok et retorisk stikk, og derfor skriver han lederen Ap fisker i Frp-vann.

Han bryr seg ikke nevneverdig med at over tre fjerdedeler av VG Netts lesere synes disse testene er en utmerket idé; tabloidene er bare er noen dumminger uansett. Derfor er det sjelden han lar anledningen gå fra seg til å kritisere presseetikken til VG og Dagbladet. Simonnes og Vårt Land er er såre fornøyd med sin moralske fortreffelighet i forhold til sine konkurrenter. Han er spesielt fornøyd med å ha angrepet VG og Dagbladet etter at de hadde brukt adskillig større ressurser i Japan enn Vårt Land, og han oppildner sine journalister videre i den rettferdige moralske strid.

– Husker dere da jeg skrev lederne Tapt omdømme for VG og Dagbladet og svaret på kritikken fra de selvgode konkurrentene våre i Smittsom avis-schizofreni? Det er så godt å vite at det er ingen andre enn oss som administrerer Verdidebatt står for de gode verdiene og den overlegne presseetikken, gliser han til sine kollegaer. 

Men det ligger skjær i sjøen i denne Vårt-Landske idyll. Redaksjonen er ikke fornøyd med at debattanter stiller kritiske spørsmål til Vårt Lands politisk korrekte linje i mange saker. En av kritikerne er den irriterende skribenten Kristian Kahrs. Tidligere har han til og med gått så langt at han anklaget Vårt Land for å ha en ideologisk slagside. Dette var en av de få gangene redaktøren ble lurt utpå glattisen og faktisk kommenterte et av sine egne innlegg.

Når kristenledere som Anders Torvill Bjorvand angriper Vårt Lands presseetikk, bare trekker han og avisen på skuldrene, og når Kahrs skriver at avisen har doble presseetiske standarder i samme tråd svarer avisen som sedvanlig på denne type kritikk: stillhet.

– Den irrelevante myggen Kahrs er så frekk at han foreslår at vi må redusere ikke-vestlig og spesielt islamsk innvandring for å få ned antall overfallsvoldtekter. Dette er uhørt, og vi må stoppe han! Noen forslag? spør redaktøren.

Det er en stund stille i redaksjonen før de andre journalistene ser Erling Rimehaug vri seg på stolen i iver som en skolegutt på sin første skoledag. Han får en glimrende en idé:

– Nå vet jeg hva vi kan gjøre! Vi må ta en mye sterkere styring av Verdidebatt fra redaksjonen i Vårt Land, og nå skal vi virkelig sette tonen! Jeg tror leserne er dumme nok til å tro at dette er noe vi gjør for å ha en bedre kommunikasjon med dem, sier Rimehaug.

Vi hører et begeistret brus gå gjennom redaksjonen, og det går opp for dem hvor genial denne idéen til den erfarne pressemannen er. Hurra, hurra, hurra. Simonnes er heller ikke en leder som mangler inspirerende idéer. Han retter blikket mot et av de yngste medlemmene av redaksjonen, Trygve Jordheim.

– Trygve, løp ut til Grønland, Groruddalen og Søndre Nordstrand og finn så mange kvinnelige muslimske skribenter du kan, sier Simonnes og fortsetter:

– Hvis de i tillegg har hijab eller annen muslimsk tildekking skal du få en saftig bonus på neste lønning. Nå skal vi virkelig bruke disse muslimske kvinnene og de ustabile mannlige asylsøkerne som kanskje har jobbet som barnesoldater til virkelig å bygge broer mellom mennesker, tro og tanke.

Nå klapper og jubler redaksjonen, og støynivået blir merkbart høyere i redaksjonslokalet. Stemningen er euforisk. Men det blir for mye for Simonnes; beina svikter han og han synker ned på knærne mens gledestårene renner. Rimehaug setter seg ned ved siden av sin sjef og gir han en real bjørneklem. Han legger munnen mot øret på Simmones.

– Ja, Helge, vi har klart det; vi har virkelig klart å bli brobyggere mellom mennesker tro og tanke, sier hvisker han.
_______________________
PS: Denne kommentaren er selvfølgelig skrevet med det håp at redaksjonen tåler en sarkastisk tilnærming i mange debattanters kritikk av redaksjonens holding til sin egen blogg VD, og også litt om VLs begeistring for det politisk korrekte; de har åpenbart har valgt seg ut Frp som selve symbolet på det stupide og ikke akseptable i norsk politikk – og da kanskje spesielt i innvandringsspørsmål.

Imidlertid er jeg ikke optimist når det gjelder redaksjonens evne til å tåle sarkasme. Senest i forrige uke ble et innlegg slettet. Det var ikke skrevet av undertegnede, men jeg fikk en epost fra Vårt Land som sa følgende som forklaring på hvorfor det ble slettet: Innlegget var totalt usaklig og nedsettende. Denne karakteristikken ble altså sendt til meg, ikke til debattanten som ble utsatt for slettingen.

Innlegget var selvfølgelig ikke usaklig i det hele tatt og det var intet personangrep, bare sarkastisk og litt humoristisk i sin tilnærming. Men så er det vel også slik at sarkasme ofte biter verre og vondere enn mye annet? 

Jeg sier med dette tvi tvi, og håper det beste.

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Humrende god, Kristian

Publisert nesten 9 år siden

Litt usikker på om historien er sann, men den er godt skrevet, og jeg er rimelig trygg på at innlegget nok blir stående usensurert as is. Tror like godt jeg trykker på Bra-knappen med det samme.

1 liker  
Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Det blir bare trist lesning. Hvordan kan voksne mennesker ende opp som forsmådde små barn som ikke kan komme over en innbilt fornærmelse?

 

Why isn't it all about ME!

Kommentar #3

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

godt skrevet, Kristian!

Publisert nesten 9 år siden

Dette bør redaksjonen så absolutt kunne tåle! Og ingen har vondt av å tenke over egen praksis, heller ikke avisredaksjoner.

1 liker  
Kommentar #4

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Leseverdig sarkasme

Publisert nesten 9 år siden

Dette tåler redaksjonen, får vi tro, hvis de velger å skru på "glimt i øyet"- og selvironiknappen.

Selve historien er nok mest sannsynlig konstruert, slik sarkasme (og satire) skal være. Da er det lov å ta seg friheter. Men mottaker (offeret) gjør seg selv en bjørnetjeneste dersom de avviser det hele som tull og tøys.

En liten dash med selvransakselse kan være en god rimelig og investering. Det kan rett og slett lønne seg. For flere enn VL / VD-redaksjonen kan det imidlertid også være en krevende øvelse. Men det vitner om litt mot, det å være trygg på seg selv og rakrygghet. Det er jo ikke lite.

1 liker  
Kommentar #5

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Godt med engasjement

Publisert nesten 9 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

Det blir bare trist lesning. Hvordan kan voksne mennesker ende opp som forsmådde små barn som ikke kan komme over en innbilt fornærmelse?

Christiansen

Takk skal du ha for.... vel det er kanskje vanskelig å bestemme meg for hva jeg egentlig jeg skal takke deg for i denne kommentaren, men det er i alle fall godt du er engasjert!

Jeg beklager i alle fall at jeg i dine øyne er et forsmådd lite barn, men skal jeg håper andre brukere av VD ser de humoristiske poengene jeg prøver å få frem.

Men selvfølgelig ligger det alvor i bunnen av den oppdiktede historien. Derfor har jeg også vært grundig med å lenke alle påstander og sitater jeg refererer, og i hver eneste lenke ligger det gode poenger som jeg håper redaksjonen kan ta til seg og lære av.

Takk til alle de av dere som synes dette innlegget var godt skrevet. Jeg er såpass forfengelig at jeg setter pris på ros, men dette er neppe noen kandidat for redaksjonens lesertips, men hvem vet? Vi får se hvor hårsåre redaksjonen er. Hvis de er riktig i godlune, kan de kanskje til og med slette den ene "er" som ble til overs i tredje avsnitt.

Håpet er selvfølgelig at Vårt Land ønsker en bedre dialog med brukerne av VD. Så får vi se hvor realistisk dette er.

1 liker  
Kommentar #6

Espen Utaker

298 innlegg  459 kommentarer

Ja, dette var vel så langt fra sannheten

Publisert nesten 9 år siden

det er mulig å komme. Vi har jo en debatt-tråd som heter Takk til James Randi. Han utlyser en premie på 1 million dollar til den som kan bevise overnaturlige fenomener, blant annet den som kan påvise at han eller hun er synsk. For å si det sånn: Du har dessverre ikke blitt 1 million dollar rikere.

Når det gjelder kvinnelige muslimer på forumet: De burde vi hatt mange flere av. Det skaper spennende debatter, men jeg tror ikke jeg skal pålegge Trygve som er leder av Kristenliv-avdelingen den oppgaven å finne disse.

 

Kommentar #7

Mons Henrik Slagsvold

160 innlegg  2436 kommentarer

Kjære Espen moderator.

Publisert nesten 9 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.
Ja, dette var vel så langt fra sannheten Publisert 6 minutter siden Kommentar #6

det er mulig å komme.

Nå må jeg virkelig få takke deg for en gledelig kommentar! Den har jeg selv aldri fått! Kvittering avventes. Men jeg synes jo Kristians historie var befriende morsom.Han får bra for sin frodige fantasi av meg. Han er en tapper soldat. Og slikt skal belønnes i vår tid. Men jeg er helt enig med deg Espen. Det er nok verre enn som så!

1 liker  
Kommentar #8

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Ingen premie forventes fra Vårt Land

Publisert nesten 9 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

For å si det sånn: Du har dessverre ikke blitt 1 million dollar rikere.

Når det gjelder kvinnelige muslimer på forumet: De burde vi hatt mange flere av. Det skaper spennende debatter, men jeg tror ikke jeg skal pålegge Trygve som er leder av Kristenliv-avdelingen den oppgaven å finne disse.

God morgen Utaker

Det er kanskje for mye forlangt å forvente noen pengepremie fra Vårt Land etter at jeg har utfordret deres yrkesstolthet og presseetikk, men jeg trøster meg med at mange av brukerne av VD synes jeg kanskje har truffet spikeren på hodet.

Joda, du har kanskje rett i din kritikk i at jeg ikke skulle ha sendt Jordheim ut på jakt etter kvinnelige muslimske skribenter, men jeg kjenner han som en dyktig og kapabel reporter som godt kunne klart.denne oppgaven.

Jeg vurderte Ingrid E. Fagervik i denne rollen, selv om hun er i permisjon. Det var interessant å se hvordan hun tok varmt og hjertelig imot den kvinnelige skribenten Ilham Hassan og ønsket henne velkommen tilbake med et republisert innlegg fra Morgenbladet. Men det ble med dette innlegget, og siden har vi ikke sett noe til henne, til tross for at tonen var meget sivilisert. Fagerviks velkomsthilsen hjalp ikke for å beholde henne.

Erling Rimehaug kunne kanskje også klart denne oppgaven, men han har god fantasi. Det så vi et eksempel på da så sterkt ønsket Bushra Ishaq skribent at han innbilte seg at hun var aktiv på VD.

Da står det igjen deg, Utaker, som en passende kandidat. Nylig hentet du inn Amal Aden som gjesteskribent. Nå er jeg ikke sikker på hva Adens religion er, men la gå; vi ser stort på det og lar henne være med i kategorien kvinnelig muslimsk skribent. Aden skriver mye fornuftig, men det vil være en overdrivelse å beskrive hennes korte karriere på VD for en suksess. Hun skrev et kort innlegg 17. mars, egentlig en egenreklame for sin bok.Hun hadde fattige to kommentarer på sitt innlegg, men hun fikk i alle fall Bra fra meg.

Du er den personen i Vårt Land jeg har størst respekt for Utaker, men du får dessverre ikke noe stjerne i boka for måten du slettet innlegget som var inspirert av min kommentar VL og kvinnelige muslimske skribenter. Jeg forstår du slettet dette innlegget i et forsøk på å ta Aden i forsvar. Dere var kanskje redde for at de slemme, hvite, kristne, heteroseksuelle menn på VD skulle skremme henne bort?

Du trodde dette var et angrep på Aden uten å forstå at dette var et spark til Vårt Land for å være i overkant ivrige etter å hente inn denne type skribenter. At du til alt overmål skriver til meg, som ikke var forfatter, at innlegget var totalt usaklig og nedsettende, viser det at dere er langt fra å skjønne kritikken fra mange av oss kommer med.

1 liker  
Kommentar #9

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Christiansen

Takk skal du ha for.... vel det er kanskje vanskelig å bestemme meg for hva jeg egentlig jeg skal takke deg for i denne kommentaren, men det er i alle fall godt du er engasjert!

Du er hjertelig velkommmen Kahrs!

 

Det har lenge forbauset meg hvordan den ene etter den andre skriver lange stykker om hvor ille de synes at egne innlegg ikke får stå først, eller lengst, eller alene på forsiden. Det er ikke grenser for hvor mange av disse postene en synes er nødvendig. En stor porsjon sårhet hvor man beskriver sine følelser når en slår opp på VD og ser at innlegget man har skrevet er dyttet nedover av mindre verdige, slik som en ansatt i VL eller en muslim.

Voksne mennesker.

Jeg tenker det hadde passet seg bedre i en mail til ledelsen, ihvertfall når det er den 10 posten om det samme emnet. Hold det ihvertfall i en tråd om ikke annet. (Tog du an?).

I tillegg ser jeg hvordan man blir dødelig fornærmet over å bli slettet, og fører en personlig agenda i lange tider etterpå hvor man ønsker oppreisning. Yttringsfrihet/Presse etisk/Fritt Ord... det er ikke måte på hvor stort man skal gjøre det at man ikke får gjøre som man vil på ett moderert forum.

For mye sårhet, for mye ego.

Kommentar #10

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Facebook gruppe for utvidet levetid

Publisert nesten 9 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.

En stor porsjon sårhet hvor man beskriver sine følelser når en slår opp på VD og ser at innlegget man har skrevet er dyttet nedover av mindre verdige, slik som en ansatt i VL eller en muslim.

Men Christiansen

Jeg vet ikke om du fikk med deg mitt forrige innlegg hvor jeg startet en Facebook gruppe hvor målet er å utvide levetiden til innlegg og kommentarer. Vårt Land syntes også dette var en god ide, og derfor har jeg overdratt hele Facebook gruppa til Vårt Land og Espen Utaker. Denne gruppa kan det hende at til og med en mann som Morten Christiansen vil ha nytte av....

Blir det noe fart på denne Facebook gruppa, Utaker? Når blir den en del av en offisiell profilering av VD? Skriver du snart et innlegg om det?

1 liker  
Kommentar #11

Espen Utaker

298 innlegg  459 kommentarer

VD på Fecebook

Publisert nesten 9 år siden

Det blir mer fart på det, men ikke enda. Rett og slett fordi jeg må ha litt fri innimellom og ikke rekker over alle oppgavene. Men jeg skriver og sier fra når det blir fart på den.

Kommentar #12

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Og her er det bare å håpe at ikke altfor mange vet hva FECE betyr...

 

Kommentar #13

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

La oss kalle det FB...

Publisert nesten 9 år siden
Espen Utaker. Gå til den siterte teksten.

Det blir mer fart på det, men ikke enda. Rett og slett fordi jeg må ha litt fri innimellom og ikke rekker over alle oppgavene. Men jeg skriver og sier fra når det blir fart på den.

... og at det skal bli interessant å se hvordan denne varianten av VD kan utvikle seg. Uansett et bra initiativ.

Kommentar #14

Kjell Skartveit

99 innlegg  386 kommentarer

En fornøyelse

Publisert nesten 9 år siden

Kristian Kahrs penn er sylskarp, og hadde VL forstått sitt eget beste hadde de invitert ham inn i papirutgaven og skapt et mangfold som hadde repsresentert virkeligheten.

1 liker  
Kommentar #15

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Majestetsfornærmelse

Publisert nesten 9 år siden
Kjell Skartveit. Gå til den siterte teksten.

Kristian Kahrs penn er sylskarp, og hadde VL forstått sitt eget beste hadde de invitert ham inn i papirutgaven og skapt et mangfold som hadde repsresentert virkeligheten.

Takk til Skartveit for generøs og rosende omtale. Jeg tror imidlertid utsiktene til at Vårt Land skulle ansette meg er særdeles dårlige. Nå har jeg aldri vært tilstede på et redaksjonsmøte i Vårt Land, men jeg skulle like å høre hvordan de diskuterer meg, denne irrelevante, irriterende myggen som jeg har tatt den frihet å kalle meg selv. Espen Utaker forsikrer i kommentar #6 om at mine satiriske spark er så langt fra sannheten som det er mulig å komme, men kanskje er det noen i Vårt Land som begynner å reagere mot konformiteten som synes å råde?

Feilen min hvis jeg skulle ha ønsket med en lysende karriere i Vårt Land er at jeg nok har gjort meg skyldig i majestetsfornærmelse mot den eneveldige keiser Simonnes i Mentor Medier-imperiet. Men i dag tenker jeg ikke så mye på min forspilte karriere i Vårt Land; jeg er vel mest fornøyd med forside i Dagbladet og en ny artikkel i føljetongen rundt Madina Salamova eller Maria Amelie.

Og når Skartveit er så generøs med meg, er det en fornøyelse å minne VDs lesere om min geniale løsning på lederkrisen i KrF: vi avblåser lederkrisen med å ansette Kjell Skartveit som ny leder! Nå ser det ut som Skartveit er en meget verdig arvtaker til toppen av lesernes anbefalinger med sitt velskrevne innlegg Skal vi underkaste oss islam, eller kjempe?, virkelig en mann verdt å følge!

1 liker  
Kommentar #16

Kjell Skartveit

99 innlegg  386 kommentarer

Partier en en kjøttkvern som...

Publisert nesten 9 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.

Og når Skartveit er så generøs med meg, er det en fornøyelse å minne VDs lesere om min geniale løsning på lederkrisen i KrF: vi avblåser lederkrisen med å ansette Kjell Skartveit som ny leder! Nå ser det ut som Skartveit er en meget verdig arvtaker til toppen av lesernes anbefalinger med sitt velskrevne innlegg Skal vi underkaste oss islam, eller kjempe?, virkelig en mann verdt å følge!

He he

Takk for tillitten, men jeg har nok en egenskap man ikke setter pris på i dagens Krf; jeg mener noe, og viker ikke i viktige prinsipielle spørsmål, begge holdninger som synes fraværende i norsk politikk.

Henrik Ibsen lar Dr. Stockmam analysere partipolitikkens konsekvenser treffende i En folkefiende, og jeg ønsker ikke å bli en del av den kjøttkvernen partiene er, selv om jeg stadig er medlem av Krf.

1 liker  

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
13 dager siden / 1816 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1719 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
10 dager siden / 1689 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1450 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
7 dager siden / 855 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
3 dager siden / 845 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
18 dager siden / 843 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere