Verdidebatt

Krenkelse av andres tro

Nå har det vært veldig mye snakk om krenkelse av andres tro i media de siste dagene, og en skulle tro at folk hadde fått noe å tenke på. Dessverre viser det seg at det ikke er noe nytt under solen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Dagbladet i dag kunne jeg lese om rap-gruppen med det sjarmerende navnet "Odd Future Wolf Gang Kill Them All". Bare navnet burde være nok til å holde avstand. Denne gjengen med wannabe-gangstere rapper blant annet om å voldta jomfru Maria. Og denne banden skal komme på Hove-festivalen i sommer for å underholde. Hvor ble det av respekten for andres tro? Hvor er alle statslederne når kristne blir krenket? Hvorfor har ikke Støre kommet på banen og fordømt dette? Skal ikke forundre meg om de får statsstøtte for å drive denne festivalen også. Skal tro hva som hadde skjedd om jeg hadde annonsert at Terry Jones skulle kommet for å holde et innlegg på en festival i sommer. (Noe som er totalt uaktuelt fordi jeg ikke er noen tilhenger av ham.) Tipper Støre og hele sosialistkameraderiet hadde hylt om kapp om hvor forferdelig det hadde vært, og jeg tviler på om han hadde fått komme til Norge i det hele tatt.

Tilbake til rapperne. Hvorfor er det egentlig greit å krenke kristne? Hadde man fått respekt for kristne hvis en gjeng med katolikker hadde drept en gruppe tilfeldige afroamerikanere med buksene nedpå baken? Hadde folk begynt å respektere kristne om kristne verden rundt hadde rasert byene sine og drept lokale rappere hver gang denne sangen ble framført? Det er slik islam har tilranet seg sin ufortjente respekt. Med vold, hærverk og trusler har de effektivt stoppet all form for blasfemi, mens de kristne som vender det andre kinnet til bare må finne seg i spott og spe.

Nå mener ikke jeg at kristne skal gå til ytterliggående skritt for å unngå å bli krenket. Men jeg etterlyser en lik behandling av alle religioner. Det blir i alle fall veldig feil å behandle den mest voldelige religionen på mest skånsom måte. Fortjener man egentlig respekt når den er oppnådd ved hjelp av skremsel og vold? Jeg vil utfordre våre folkevalgte til å nekte Hove-festivalen å hente inn slike søppelformidlere. Hvis ikke bør de også holde kjeft når det gjelder Terry Jones og hans kumpaner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt