Verdidebatt

"Den løpende Gud"

Mossoud Fouroozandeh har forlatt Iran og er bosatt i Danmark. Han har og forlatt islam og tatt imot den kristne tro. I dag fungerer han som prest.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som mange andre som er ukjent med den kristne tro, så anskaffet han seg Bibel i den hensikt å skaffe seg argumenter til fordel for islam.

Det han imidlertid raskt skjønte var at det bibelske kjærlighetsbudskapet var alt annet enn islam som MF beskriver som sekterisk og som bygger på LOVEN med 5 bokstaver - "øye for øye og tann for tann".  Dette er nå byttet ut med kjærlighetens kristne budskap på 5 bokstaver - NÅDEN.

Han er født og vokset opp i en muslimsk familie.  Faren var en rett-troende muslim og MF gikk på koranskole i Iran.

Jo mer MF leste i Bibelen, jo mer fasinert ble han av det gudsbildet han fant.  Særlig fortellingen om "den fotapte sønn" der faren - som er et bilde på Gud - "Da han ennå var langt borte, fikk faren se ham, og han syntes inderlig synd på ham.  Han LØP sønnen i møte, kastet seg om halsen på ham og kysset ham - fra da av betegner MF Gud som "den løpende Gud."

Det er lett å bli en muslim - si trosbekjennelsen korrekt - men det er vanskelig å komme ut.  Han understreker at han elsker muslimene fordi de også er skapt i Guds bilde - det er islam som religion han har frasagt seg.

Med "sekterisk" så mener MF en religion som det ikke er lov å stille spørsmål ved; som ikke tåler kritikk  - og innad både i familie og vennekrets er det noen som ser han som "uren."

Legger inn en intervjusnutt med MF..

Bibelen er mange kapitler og mange ord - og det å oppsummere det hele med "den løpende Gud" er etter min mening en innertier .....  til videre anvendelse i våre møte med vår nye landsmenn på en dag det er åpning for det....

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt