Verdidebatt

Lex Maria Amelie

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det eneste partiet i Norge som både har hjertet på riktig plass, og som snakker om sammenhenger, er Venstre, skriver Trude Ringheim i en kronikk i dagens Dagbladet. Dette er jeg helt enig med henne i, fordi det humanitære aspektet i landets asyl- og flyktninge politikk er i ferd med å forsvinne i all debatten om hvor god integreringen av flyktninger, asylsøkere og andre innvandrere må være for at "den norske befolkningen" skal akseptere at vi tar imot dem.

Det ble hevdet at Maria Amelie gav de papirløse innvandrerne et ansikt. De jeg selv er mest opptatt av i denne sammenhengen er de ureturnerbare, fattige og vanskeligstilte på arbeidsmarkedet sin skjebne ved retur til en tilværelse preget av undertrykking og i verste fall tortur. Som kjent ville ikke departementet at det skulle settes igang et forskningsprosjekt omkring hva som skjer med dem som tvangsreturneres, til tross for at de selv hevder å være i fare.

Venstres åtte forslag i Stortinget i forrige uke angående rettigheter for papirløse fikk støtte kun fra KRF. Venstre foreslo blant annet å gi dem som har vært her svært lenge, opphold, å styrke rettighetene til barn i slike situasjoner og gi dem rett til skikkelig helse- og sosialhjelp.

SV som i Marie Amelie saken gikk veldig høyt på banen med hensyn til omsorg og solidaritet, støttet ikke Venstres forslag. Det er det verdt å merke seg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt