Verdidebatt

Reservere seg mot de som reserverer seg

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det kommer stadig ulike krav fra yrkesgrupper som ønsker å protestere mot noe eller reservere seg fra noe. Som eksempler kan nevnes drosjesjåførene i Oslo som parkerte drosjene og stoppet mye trafikk i Oslos gater for å protestere mot noen tegninger. Det nyeste nå er leger og helsepersonell som ønsker å reservere seg for å visse medisinske oppdrag grunnet sin tro.

Dette er langt på vei akseptabelt og ikke så mye å protestere på. Men jeg mener like fullt det er på sin plass å forvente at disse menneskene også gir sine kunder mulighet til å velge dem bort på etisk, moralsk og prinsippielt grunnlag.

Da kan man som en del ansatte i TV2 velge bort et arrangement på Brunstad konferansesenter, grunnet innehavernes meninger om homofili. Det blir litt spakt når ledelsen ved Brunstad konferansesenter sier de driver proffesjonellt og ikke blander tro og forretning.

For det er ikke det det handler om, det det handler om er kundens rett til å bestemme hvilken tilbyder man ønsker å legge igjen pengen hos.

Hadde min fastlege reservert seg mot abortinngrep og henvisning av homofile par til assistert befruktning ville jeg valgt ham bort og funnet meg en annen fastlege med samme verdisyn som meg. På samme måte ville jeg valgt bort en drosjeeier eller sjåfør som var med på aksjonen mot karikaturtegningene. De sjåførene som ikke deltok men mener at karikaturtegningene ikke bude vært lov å publisere vil jeg ikke hatt noe usagt med når det kommer til ders sjåførjobb.

Jeg har tro på at vi må være ærlige nok til å stå for våre valg og ikke bare reservere oss i anonymitet ovenfor våre kunder eller medmennesker. Det er derav på tide at man ikke bare lager en ordning hvor mennesker kan aksjonere og reservere seg men også har en ordning så kundene kan vite hvem som gjør det og derav ta sine valg ut fra dette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt