Knut Haug

15

Guds kall.

Vi er alle kallt av Gud. Til samfund med han.

Publisert: 27. mar 2011

Vet du at du er kallt av Gud?- Det står i Salme 51: "Den Allmektige Gud Herren, taler og kaller på jorden fra solens oppgang til dens nedgang".

Gud kaller altså PÅ JORDEN, og så sant du er av dem som bor på Guds skapte jord, kaller han deg.

Hva kaller han til?-Først og fremst EVIG FRELSE for din sjel. Det står i Joh. ev. 3, 16:"For så har Gud elsket verden, at han gav sin Sønn den enbårne,for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes men ha evig liv". Vi tar med vers 17 også": For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men forat VERDEN SKULLE BLI FRELST VED HAM.

Hva gjør vi så med hans kall?-Tror det og takker for det skulle vel være en selvfølge for vi vil da ikke gå fortapt men ha et EVIG LIV HER OG NÅ ved det Gud selv har gitt oss i Kristus Jesus!

Når vi slik i tro til Gud tar imot den frelse han har gitt oss da han lot sin Sønn dø for våre synder på korset-da blir vi født på ny-og ser Guds rike. Vårt liv blir forandret, vår vandring på jorden blir i samfund med HERREN.-Vi ser med nye øyne på vår neste, ja blir Jesu disipler som ønsker i alt og følge ham  , etter den kraft han får gi oss.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Bra innlegg Knut!

Publisert over 9 år siden

Gud elsker oss alle og ønsker det beste for oss. Det er i kjærlighet til mennesket at han kaller oss og gav sin sønn for at vi skulle ha fred og evig liv, bli frelst. At Jesus er vår stedsfortreder.

Kommentar #2

Knut Haug

15 innlegg  140 kommentarer

Takk.

Publisert over 9 år siden

Takk Turid du har sett inn i Guds rike!

Kommentar #3

Johnny Eskedal

27 innlegg  86 kommentarer

Kallt til samfunn med Ham!

Publisert over 9 år siden

Takk Knut - for et oppmuntrende og herlig budskap!

Gud kaller oss til å ha fellesskap med ham. Da han etter dåpen ved Jordan gikk langs breddene av Galilea-sjøen, fikk han se to fiskere i gang med å kaste not i sjøen. Jesus kalte på disse to, på Peter og Andreas: "Følg meg" (Matt 4,19). - Og på veien videre møtte Jesus på brødrene og fiskerne Johannes og Jakob, og han kalte på dem også! De bøte garn, men da de hørte Jesus kalte - forlot de straks båten og sin far og fulgte ham.

Jesus - han som sa: "Jeg er Veien, Sannheten og Livet" - kaller også i dag: "Følg meg!" - Vil du - forlate alt - og følge? Ja, det vil du - dersom du bare får et blikk på den herlighet og rikdom du får del i! Johannes - som forlot sin far, båt og not - skriver siden i sitt evangelium om Jesu herlighet og storhet: "Vi så hans herlighet, en herlighet som den en enbåren Sønn har fra sin Far, full av nåde og sannhet" (Joh 1,15).

Paulus skriver om Guds kall: "Gud er trofast, han som kalte dere til samfunn med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre" (1 Kor 1,9). 

Guds fred, Johnny

Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

120 innlegg  13843 kommentarer

Guds samfunn og de dødes oppstandelse

Publisert over 9 år siden
Johnny Eskedal. Gå til den siterte teksten.

Paulus skriver om Guds kall: "Gud er trofast, han som kalte dere til samfunn med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre" (1 Kor 1,9).

Ja, det er jammen sant. Men det er så mye annet også Jesus skulle ha sagt som ikke hører denne verden til, liksom han sa: Følg du meg og la de døde begrave sine døde. (Matt.8.22) Eller: Den som ikke tar sitt kors opp og følger meg, er meg ikke verd - jeg tror det betydde noe sånt som at den som finner sitt liv skal miste det, og den som mister det for hans skyld skal finne det. (Livet etter døden - Kol.3)

Han sa også at mitt rike er ikke av denne verden - så å følge Jesus kan by på visse vanskeligheter i dette liv, for han forkynte ikke om livet i kjøtt og blod som ikke duger til noe, men om livet i ånd og liv (Joh.6.63)

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2536 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1135 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 787 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
12 dager siden / 640 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 597 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 553 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere