Verdidebatt

Sannsynliggjøring

Per Steinar Runde: Eg brukar sjeldan å engasjere meg i teologisk debatt, fordi det her er snakk om tru og ikkje om det ein veit. Var trusgrunnlaget noko ein kunne sannsynleggjere eller bevise, trong ein ikkje tru. Då kunne ein vite.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Til PS Runde

Nå er ikke jeg opptatt av ditt manglende engasjement i teologisk debatt. Det er for så vidt noe som bare angår deg selv, men jeg ble litt interessert i begrunnelsen du gir. Om vi betrakter din uttalelse som et jordskjelv av størrelse tidligere ikke målt på Richters skala og ”jordskjelvuttalelsen” utløser en voldsom tsunami av tvil rundt tro med virkning bakover i tid - og de enorme havmassene slår inn over Jesu virke i tiden for hans dager; hva TROR du er mest sannsynlig?

1) At Jesus er uberørt tsunamien fordi han befinner på visshetens fjelltopp.

Eller:

2) At Jesus ”stryker med” fordi han befinner seg på uvisshetens havnivå om enn på tørt land blant andre troende.

PS: Jeg skiller mellom Jesu ord utrykt som i evangeliene og ulike utgaver av kristendommen - slik kristendommen kommer til uttrykk i dag - med den begrunnelse at forståelsen av Jesu ord har endret seg over tid. Hvordan kan jeg så hevde det? Fra mitt stå sted er det utenkelig at noen som bekjenner tro på Jesu ord ikke er i stand til å fornemme eller gjenkjenne hans gjenkomst, men dette tilhører en annen tråd.

Med vennlig hilsen Svein-Ole Hansen

Til Svein Ole Hansen må eg berre seie at eg forstår ikkje det du skriv. (PS Runde)

Til Runde!

Mener du dine uttrykte ord innledningsvis ville rokket Jesu visshet.

Med vennlig hilsen Svein-Ole

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt