Verdidebatt

Japan

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var Gud som gjorde det. Hans allmakt rystet Japan til en styrke til 8,9 på Richters skala, og etterpå rystet Han landet igjen foreløbig 160 ganger, hvorav 141 ganger til en styrke på 5,0. Hele landet skal ha flyttet seg noen cm og jordaksen skal ha blitt flyttet 10 cm.

Min tro tilsier at det var Gud som sto bak. Her var det ikke menneskers frie vilje. Her var det ikke noen andre som kunne oppvise tilsvarende styrke. Hans veier er uransakelige. Jeg ser det ikke som en straff, men som en handling han ville skulle komme over menneskene. Jeg spør ikke hvorfor. Men tvilen melder seg;

Var det han? Tør dagens teologer si det med rene ord at SÅ mektig er Han? Tør de si at de tror på Hans allmakt så til de grader? Jeg merket meg bortforklaringer i så måte etter tsunamien i 2004.

Jeg tror ikke på dommedagsprofetier eller konspirasjonsteorier, og jeg bryr meg ikke om nevrotisk konstruerte teologiske bilder av folk som ikke har bedre å gjøre. Jeg er en legmann som ikke forstår teologiens alle avkroker.

Men hva sier oppegående teologer?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt