Verdidebatt

Hor, synd?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er ikke så lærd at jeg klarer å avsynde, usyndigjøre og ”gå god for” avgudsdyrkelse, ulydighet, drap, hor, voldtekt, tyveri, løgn, begjær og misunnelse, bare fordi vi mennesker har lyster, drifter, legninger, manier og lignende, som vi er født med. Tyveri er da vel tyveri, selv om jeg er født aldri så kleptomanisk?

Jeg er i alle fall født etter syndefallet, og det er ikke vanskelig å merke at naturen min er fullpakket med syndige lyster og en syndig vilje.

For meg er, for eksempel, hor (sex før og utenfor ekteskapet mellom mann og kvinne) synd, og det kommer det til å være det selv om en enstemmig ”kirke” kom til å påstå noe annet.

Jeg forstår ikke biskopene, som kan legaliserer synd bare man har en legning, får til en slags avtale og kirkens velsignelse om at synden er usyndig.

Jeg forstår heller ikke, at man kan henvise til Jesu romslighet, ja, for hva sa han?

"Den som ser på en kvinne med begjær etter henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte." For meg betyr det, at det er komplett umulig å påstå, at jeg ikke er en synder, selv om jeg makter å holde meg unna selve handlingen, ja, fordi jeg stadig vekk har sånne lyster og ønsker. Jeg kan overhodet ikke påstå at jeg aldri begjærer noe eller noen.

Jeg kommer heller aldri til å la være å ”tordne” mot selvdyrkelsen, også min egen, som nok er den vanligste form for avgudsdyrkelse. Nå er det visst ikke så nøye om man tror på og har tillit til Gud, bare man har selvtillit og tror på seg selv?

Men jeg ser det slik, at Skriften og Den hellige Ånd overbeviser oss om at vi er syndere, skyldige og fortapte, hvis da ikke Jesus får ta vår synd og skyld på seg.

Jeg forstår ikke hvorfor biskoper og prester er så feige når det gjelder å forkynne Guds ord så det vekker samvittighetene, men flinke til å avsynde synd, hvis det ikke var for å komme gamle Adam i møte med noe han liker?

Jeg trodde at helliggjørelse også hadde noe å gjøre med at synderen mer og mer så hvor alvorlig synden var, ja, slik at han vokste i Kristus-avhengighet.

Jesus tok i alle fall synd så alvorlig, at han selv ikke så noen annen utvei for synderen enn å dø i stedet for oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt