Verdidebatt

Kvinnelige hyrder kan gjenopprette menighetene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Rist av deg støvet , reis deg opp!

Innta ditt sete , Jerusalem! Løs båndene om din hals du fangne Sions datter!"

(Jesaja 52:2)

"Våkn opp ,våkn opp ,Debora!Våkn opp ,våkn opp og syng en sang!…"

"Jissakars fyrster fulgte med Debora.og som Jissakar så også Barak.Under hans myndighet ble de sendt ned i dalen.Blandt Rubens hæravdelinger rådet stor besluttsomhet i hjertet." ( Dommerne 5:12,15)

Kvinner har alt for lenge. blitt undertrykt i menighetene.Vi skal få lov til å tjene Gud... men det er bare til en viss grad.

Dersom en kvinne føler at hun er kalt til å være hyrde så er hun tvunget til å glemme det,selv om det er Gud som kaller.Fordi mannen nekter å innse at kvinner og menn er like i Guds øyne.Det er ikke noe som heter mannsyrker eller kvinneyrker når det gjelder å utbre evangeliet om Jesus Kristus og vise kjærlighet og omsorg.For så enkelt er det: vise kjærlighet og omsorg og fortelle om Jesus.

Det er faktisk så enkelt at selv et barn kan forstå det og gjøre det.

Jeg tror kvinner har en medfødt evne til å vise omsorg fordi vi er skapt til å gi liv .Denne medfødte evnen tror jeg Gud lengter etter å forløse inn i Hans forsamling som hyrder og ledere.

"Kan vel en kvinne glemme sitt diende barn,så hun ikke har medynk med barnet ved sitt bryst?….."(Jes.49:15)

En mors kjærlighet er veldig intens og ubetinget.Uansett hva barna gjør så vil en mamma elske dem, hele sitt liv.

Dersom menn er villige til å ta i mot disse gavene og underordne seg under kvinnelige pastorer så tror jeg på vekkelse.

Hvorfor?

Fordi det vil være en omvendelse fra synden å undertrykke kvinnene og forakte dem.Det vil være en ydmykelse i hele forsamlingen og en gjenopprettelse for kvinnene.

For kvinner blir det også en omvendelse fra synden å være ulydig mot Guds kall.

I tillegg så har historien vist at menn ved roret framfor kvinner ikke automatisk gir fremgang og vekst.Tvert i mot så har det ført til mye ulykke gjennom fall i seksuell umoral. Ledere i alle sammenheng som har bestått utelukkende av menn har vært årsaken til mange skandaler de siste årene på dette området.

Frelsesarmeen er nesten den eneste menigheten jeg kan finne som behandler kvinner og menn likeverdig.Der er det slik at både kvinner og menn kan være øverste ledere .De  er også veldig nøye med å holde fast på at kvinner og menn er likestilt innfor Gud.

Slik har Frelsesarmeen vært helt siden det startet på 1800 tallet.Catherine Booth forkynte og betjente under en sterk Salvelse som gjorde at hun fikk stor respekt som kvinnelig forkynner allerede da.Hun skrev også en bok om kvinner i tjenesten.Siden da har frelsesarmeen vært klar på dette.

Mannen hennes William Booth var enig og uttalte seg slik:

"De beste mennene jeg har er kvinner...!"

Kathryn Kuhlman var også en stor kvinnelig forkynner som fikk motgang fordi hun var kvinne.Selv sa hun at "ok, la meg være som en trellkvinne da som Ånden ble utøst over,slik som i Joels bok…"(Joel kap.3:2 )   "Også over slavene og tjenestepikene skal jeg utøse Min Ånd i de dager".

Jeg sier ikke at alle menn herved skal erstattes av kvinner, men det jeg sier er at det er på høy tid at kvinnenes gaver og talenter også blir verdsatt .  Dersom det skulle være et hyrde kall eller et kall til å forkynne , lede og- eller være eldste så bør kvinnene få muligheten til å lyde Gud.

Ledermangelen som stadig diskuteres kan nemlig lett løses ved å ta av seg de religiøse brillene og la Gud begynne å lede forsamlingene  i stedet gjennom sin Ånd, det kan jo tenkes at de beste menn Gud også  finner er nettopp .....kvinner!

Dette tror jeg vil bygge opp menighetene og gi nytt håp og nytt mot!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt