Verdidebatt

Alle tiders - del II

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er bare min teori blandet med etter min mening diverse merkelige funn. Veldig rotete skrivd, men det er heller for tanker og utdrag og regne. Les Del 1 for sammenheng:

Alle tiders - del II - en verden snudd på hodet? Det finnes et alternativ til en tretten måneders kalender, nemlig en 14 måneders av 26 dager. Det stemmer ikke helt med de tretten fullmånene i året, men kan det være to kalendere? En måne og en solkalender som passer til dette mønsteret? Et astronomisk storår er på ca 26000 år. Så lang tid tar det før polarstjernen er i zenit igjen. Jeg har lest at dette var på 28 000 år, men finner at det var før...

På dollarseddelen finner jeg et interessant symbol. En urskive som går til 28, samt 14 ringer rundt. I midten finner vi davidstjernen tegnet med 13 stjerner. Så vidt jeg har forstått er dette frimurersymboler, og da er kanskje dem de riktige å spørre om tid og slikt?

Noen regner at det er ca 12 - 13 000 år siden Atlantis sank og en ny tidsalder begynte. Det interessante med dette er at for ca 12 - 13 000 år siden stod våre poler motsatt av hva dem gjør i dag. Vi lærer at nordpolen er sørpolen mens det egentlig er motsatt. Dagens bilde var med andre ord riktigere for ca 12 000 år siden.

Tror du norpolen er nord og sørpolen i sør? Tro om igjen! I hvertfall om vi skal tro Professor ved NGU TROND H. TORSVIK "Hvis vi imidlertid tenker oss at jordens magnetfelt kan sammenlignes med at vi plasserer en stor stavmagnet inne i jorden, så vil pluss/nord være i den sydlige halvkule (feltlinjene kommer ut i den sydlige halvkule). Så egentlig kan vi si at den magnetiske nordpol egentlig er sydpolen."

Adams tidsalder

Jeg har lest om noe som heter Adams tidsalder, også kalt Orions tidsalder og at den er på 13000 år. Stjernebildet Orion har flere betydninger og en interessant video på youtube om Mayakalenderen som slutter 21.12.2012, så vil solen stå i Otrions hjerte akkurat da.

I Adams apokalypse ser vi 14 riker i Adams som skal følge hverandre. De 13 kongeriker etterfulgt av et rike uten konge. Et rike bygget på sannhet.

Adam Apokalypse ble oppdaget i 1945 som en del av Nag Hammadi-biblioteket (codex V.5) Den regnes som et gnostisk verk skrevet på koptisk. Adam i sitt 700 år forteller Seth hvordan han lærte et ord av kunnskap om den evige Gud fra Eva og at han og Eva faktisk var kraftigere enn sine antatt skaper. Men denne kunnskapen gikk tapt i fallet når subcreator - demiurgen - skilte Adam og Eva.

Adam then prophecies at length attempts of the subcreator god to destroy mankind, including the prophecy of the great Deluge and of attempted destruction by fire but an Illuminator will come in the end. When the Illuminator comes, thirteen kingdoms proclaim thirteen different standard but conflicting birth legends about the Illuminator, but only the "generation without a king" proclaims the truth.(Kilde wikipedia) Apocalypse of Adam

Et dypdykk i bibelen, div skrifter og vår historie viser at det med stor sannsynlighet finnes et slags arketypisk mønster i oss, og som mange religioner og kulturer forsøker å beskrive med sine ord. Vi får stadig dokumentarer, bøker og artikler om Jesus paralellene

I filmen Religion the greatest story ever told ser vi ganske tydelig at et felles mønster følger tidens store åndelige skikkelser. Det synes som om en og samme historie er fortalt i sin tid på sitt språk og i sin kulturs bilde. Se bare den gylne regel; Den gyldne regel, nestekjærlighetsbudet eller gjensidighetsprinsippet, finnes i stort sett alle religioner og livssyn, og fantes også i de store verdensivilisasjonene før vår tidsregning. Les mer

Zeitgeist [Religion] The Greatest Story Ever Told (1of 3)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BNf-P_5u_Hw&fs=1&hl=sv_SE]

I filmen sies det at Moses ble funnet og oppdratt av en kongelig, men det var Faraos datter som oppdro Moses som sin egen sønn. I Apostlenes gjerninger 7:21 leser vi; Så ble han satt ut, men faraos datter fant ham og oppdro ham som sin egen sønn. Slik ble Moses opplært i all egyptisk visdom, og han var full av kraft både i ord og handling.

I Gammeltestamentet leser vi om Josef og de ellve brødrene. Denne historien har nære likheter til Jesus. Josef som skulle være høvding blant sine brødre ble solgt til Farao og mot all forventning styrer han Faraos rike: - Se, jeg setter deg over hele Egypt,» sa farao til Josef. 1 Mos 41,41

Moses en Egypter?

I Bibelen, i rabbinerskrifterne og hos oldtidsforfatterne findes mange indisier for, at Moses var egypter af kongelig fødsel - data der fremstår som mere end overbevisende - især i samlet præsentation. Problemet har hidtil været at få disse spor anskuet i en større helhed. Freud som var rabbiner hevdet at Moses var Egypter og ikke jøde.Les mer her

De tretten tusen, er tretten riker før det omtalte tusenårsriket. Det virker som om hvert tusende år har sin avatar, men det synes som om noen skiller seg sterkere ut enn de andre. Man kan sikkert si mangt om dette, men jeg undres igjen. Var det riktig å endre kalenderen på Jesu tid, og har vi riktig budskap?

I kristendommen leser vi om den falne engelen som opphøyer seg til Gud, og mye tyder på at dette kan være GTs krigsgud Jave, hevnens og festningens gud som Jesus gikk i rette med ved bergprekenen.

Hva er kjærlighet?

Det Hebraiske ordet for Gud er JHVE eller Jave som vi sier på norsk. Dette har tallverdien 666, og maken til ondskap vi finner i de fire første Mosebøkene skal vi lete lenge etter. "Gud" ber sine menn om å drepe, voldta, plyndre, dele land mellom seg, og det spiller ingen rolle om at det er barn eller uskyldige. Utro prestedøtre skal brennes på bålet, homofile og vantro steines...etc. Og så kaller man Gud for kjærlighet? Her finner vi selvsagt mye av opphavet til ondskapen i verden.. når dette er malen.

Gud er kjærlighet, men betydningen av ordet IEFHE-YHVE og tallverdien skal være 666. I boken "Det norske pentagram" av Harald S. Boehlke viser han disse alfabet nøklene. Han skriver også; Ved hjelp av kjennskap til de tre alfabeter og tegnenes hemmelige tallverdi kunne de lærde bygge inn en annen betydning i de hellige ord og annet. Hemmeligheter kun kjent for de innvidde.

Interessant bok selv om at jeg synes forfatteren har en del merkelige og tildels gale teorier, men dette nøkkelalfabetet er interessant selv om at jeg ikke forstår så mye av det, men også Platon og Plutark skal ha brukt disse om den universelle trinitet og dens hellige tall. Gud dreper selvsagt ikke sine barn. Snakker vi ikke om fullkommen kjærlighet? Jeg mener skriften taler for seg selv. Vi ser lett hva som er av kjærligheten og hva som er av menneskehender. Bare sannhet kan oppløse uenighetene.

Hevnens lov - Festningens Gud

En mann som hadde en israelittisk kvinne til mor og en egypter til far, gikk en gang ut blant israelittene. I leiren kom han i trette med en israelitt, og sønnen til den israelittiske kvinnen spottet Herrens navn og forbannet det. Da førte de ham til Moses. Hans mor hette Sjelomit og var datter til Dibri av Dans stamme. De satte ham fast til saken kunne avgjøres ved et ord fra Herren. Og Herren sa til Moses: Før spotteren ut av leiren! Alle som hørte spottordene, skal legge hendene på hans hode, og hele menigheten skal steine ham.

Så skal du si til israelittene: Når noen forbanner sin Gud, fører han synd over seg. Og den som spotter Herrens navn, skal dø; hele menigheten skal steine ham. Enten han er innflytter eller født i landet, skal han steines når han spotter Herrens navn. Når noen slår et menneske i hjel, skal han dø. Den som slår i hjel et dyr, skal gi vederlag for det, liv for liv. Når noen skader sin landsmann på kroppen, skal det samme gjøres med ham som han selv har gjort: brudd for brudd, øye for øye, tann for tann. Den samme skade som han volder en annen, skal han selv få. Den som slår i hjel et husdyr, skal gi vederlag for det. Men den som slår i hjel et menneske, skal dø. Den samme rett skal gjelde for dere, enten dere er innflyttere eller født i landet. For jeg er Herren deres Gud. Dette sa Moses til israelittene, og de førte spotteren utenfor leiren og steinet ham. Israelittene gjorde som Herren hadde befalt Moses. (3. Mosebok 24:10)

Det finnes så mye i Mosebøkene og GT, men litt til

- Deres småbarn skal knuses mens de ser på, deres hus skal plyndres og kvinnene voldtas. (Jesaja 13:16)

Sakarja 14:2 Se, det kommer en Herrens dag. Da skal det hærfang som er ført bort fra deg, bli skiftet ut hos deg. Jeg vil samle alle folkeslag til krig mot Jerusalem. Byen skal bli tatt, husene bli plyndret og kvinnene voldtatt. Halve byen må gå i landflyktighet, men resten av folket skal ikke utryddes fra byen.

Er dette kjærligheten selv, den fullkomne far som rydder opp blant sine barn?

2 Mos 19,13 Ingen hånd må røre ved ham. Han skal steines eller skytes. Enten det er e... 3 Mos 20,27 Når en mann eller kvinne har en dødningeånd eller en spådomsånd i seg, skal de steines... 3 Mos 24,16 Og den som spotter Herrens navn, skal dø; hele menigheten skal steine ham... 5 Mos 17,5 skal den som har gjort ugjerningen, enten det er mann eller kvinne, føres...

Jesus lærte kjærlighetens lov.

Jeg skal ikke påstå at alt jeg skriver er sant, men det er mye som ikke stemmer i verden. I mine øyne er det meste feil. Filip skriver; Uvitenhet er mor til alt vondt. Uvitenhet vil føre til død. Og sannhet er som uvitenhet: mens den er skjult, hviler den i seg selv, men når den åpenbares og gjenkjennes, prises den, fordi den er sterkere enn uvitenhet og urett. Den gir frihet. “Hvis dere kjenner sannheten, skal sannheten gjøre dere fri” (Joh 8:32). Uvitenhet er en slave. Kjennskap er frihet. Hvis vi kjenner sannheten, skal vi finne fruktene av sannheten i oss. Hvis vi forenes med den, vil den bringe oss vår fullkommenhet.

I mine øyne er bibelen en mix av både det ene og det andre. Her har det vært dyktige lobbyister. Se bare på kirkemøtet i 325.. harde forhandlinger om å få med sine ting. Det er kompromisser og aldri en helhetlig tanke. Akkurat som i dagens politikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt