Øyvind Woie

73

Blonde bloggvinnere

Publisert: 11. aug 2009

Lettkledte blondiner med høy partyfaktor er Norges mest leste bloggere. Personlige ytringer om mote, neglelakk og hårstyling trekker opp til 36.000 lesere hver dag!

Nettavisen har kåret Norges 100 største blogger nettavisen.no. Dette er blogger som er registrert på Blogglisten.no. Den mest leste hadde mer enn to millioner besøkende i sommer. Nøkkelen til suksessen ligger ikke i tung intelektuell debatt og alvorlige meningsutvekslinger. Neida, de tre mest lest bloggene skrives av lettkledte blondiner som forteller små historier om en anstrengende hverdag blant moteklær, fest og sjekking.

Ida Wullf www.idawulff.com er en soleklar vinner. Mer enn to millioner lesere har fulgt 19-åringens frustrasjoner over manglende frokost på senga, sminking hos Jan Thomas, shoppingturer, jentefester m.m. Opp mot 36.000 mennesker besøker bloggen hennes hver dag!

Med en million færre lesere finner vi Ulrikke Lunds blogg på andreplass: http://ulrikkelunds.blogg.no/ Nok en gang dreier det seg om en ung kvinne med høy blondinefaktor. Shopping og mote er hovedingredienser. 

På tredje plass befinner 16-åringen Julia Nyland Ørsahl seg. Blondine, mote og fjortismeninger står i fokus.

Vi må langt nedover listen for å finne meningsbærende substans. Tidligere Frp-politiker Jan Simonsen er unntaket. Hans blondinefaktor er totalt fraværende, men en god del av meningsytringene skiller seg ikke vesentlig fra tenåringsytringene.

Et interessant fenomen finner vi midlertidig på 7.plass. Der ligger http://sinober.blogg.no/ av Regine Stokke. Hun har diagnosen MDS/AML. Hennes blogg gir et åpenhjertig innblikk i hverdagen med sykdommen.

Mammabloggen til Linn på som bare er 16 år, er også interessant http://malindus.blogg.no/

Men Vårt Land og Verdidebattlesere bør merke seg http://www.udyr.com/  Dette er Norges største kristne blogg. Patrick Leisegang fra Lyngdal blogger frimodig og friskt om alt fra kristne verdispørsmål, Ungdommens Landsmøte, pokerkveld og bilmotorer.

Felles for Patrick, blondinene og de andre populær bloggene er at de er personlige. Bloggerne deler store eller mindre deler av livet sitt med leserne sine. Om det dreier seg om klokkemote, bleier eller kristne stevner så fremstår bloggerne som ekte og dedikerte – det de skriver om betyr faktisk noe for dem. Der Leisegang utfordre folk til å kaste maska viser Ida Wullf nesten puppene sine. Men det fremstår som like personlig for begge.

Et viktig fellestrekk for suksessbloggene er at leserne inviteres inn i bloggerens sfære – vi får lov å kikke inn i livene deres. MS pasienten lar oss føle frykten, tenåringsmammaen deler bekymringene sine. Men de aller mest populære er likevel de som skriver om tant og fjas – kropp, mote og party.  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

lett

Publisert over 10 år siden

Mange mennesker i dag foretrekker etter det jeg fortår,

det som er kjapt og lett.

Tunge saker, enten det er åndsverk eller mat,

vil man helst la vente til senere!

Kommentar #2

Dan Aksel Jacobsen

2 innlegg  179 kommentarer

Gå for det abnormale!

Publisert over 10 år siden

Jeg prøvde meg litt på blogging i starten av denne farsotten, men fant ut med min voksende selvinnsikt at mitt enkle liv er litt for kjedelig for publikasjon. Jeg er heller ikke så meningskåt at jeg er nødt til å synse og mene noe offentlig om alt hver eneste dag.

Jeg er så mett av intelektuelle blogger at jeg har startet å følge blogger som er ufrivillig komisk. For publikummet her inne kan jeg f.eks anbefale den jødisk-ortodokse bloggen Dreaming Of Moshiach. Noen av dere kjenner den nok igjen fra noen fantastiske profetier fra i fjor om at Bush skulle avsløre seg som Gog/ antikrist og kansellere valget . Status i dag er at Mesias (Moshiach) kommer og redder jødene innen neste sommer. Artig med litt definerte og tidsbegrensede profetier.

En litt mindre religiøs blogg, men kanskje enda morsommere er AwkwardFamilyPhotos.com. Her publiseres det litt odde og ufrivillig komiske familiebilder.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere