Verdidebatt

Eldre uten pc stenges ute fra samfunnet

Blir eldre stengt ute fra samfunnet ved at det til stadighet henvises til nettsider for informasjon og tjenester? Får vi ikke dermed et fattigere land som mister mye av sin opparbeidede visdom og livserfaring?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sist uke skrev Tove Fleischer et debattinnlegg i Aftenposten med tittelen «Ikke mobb bestemor».

Fleischer mener det er arrogant å henvise til nettsider når 600.000 mennesker over 60 år ikke har tilgang til internett, skriver TV2.

Les mer om denne saken på Familie & Medier sine hjemmesider.

Det finnes knapt noen teknisk revolusjon som har gått så raskt og samtidig berørt våre liv i så stor grad som fremveksten av internett. Jeg tror at det er en fare for at mange i sin iver etter å benytte nye, gode verktøy i sitt arbeid, har glemt at en stor del av Norges befolkning fortsatt ikke bruker internett.

Må vi ikke kunne forvente at viktige aktører som offentlige kontor og banker, har tilgjengelig informasjon og tjenester for sine seniorkunder som ikke har tilgang til internett? For ved å stenge dem ute fra store deler av samfunnet, får vi et fattigere land som mister mye av sin opparbeidede visdom og livserfaring.

Er du enig i at eldre utestenges fra samfunnet, og hva kan vi gjøre for å motvirke det? Øke innsatsen på opplæring? Pålegge forskjellige aktører, som banker og offentlige institusjoner å ha tjenester og informasjon tilgjengelig for mennesker som ikke er på nett?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt