Verdidebatt

Ufattelig ynkelig

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En valgkamp kan defineres slik; mennesker som reiser land og strand rundt, deltar i debatter og kommer med utspill for å forlenge sin egen privilgerte og krevende yrkesstilling. Hva gjør disse politikerne for å få fornyet tillit?

Det siste og mest ynkelige forsøket jeg har sett, er KrFs og visse andre partiers angrep på tiggere. De i samfunnet som må ydmyke seg mest, stigmatiseres kynisk foran kommende valg. De som, for å bøte på fattigdom, reiser hit for å få noen smuler fra vårt rikholdige bord fortjener altså oppmerksomhet nå når de neste fire års nasjonale politikk skal utmeisles.

Hvilket vidsyn og hvilke vurderinger av proporsjoner er det som ligger til grunn når temaet i det hele tatt tas opp til vurdering som valgkamputspill? Mangel på gangsyn kan det være, desperat forsøk på populisme er kanskje en mer nærliggende forklaring. Vulgært blir det uansett, etter min mening. Ikke minst når det kommer fra partier som aldri unngår å snakke om sine uunnværlige kristne verdier og som til og med skal være tuftet på gjensidighetsprinsippet.

Jeg vet ikke hvilke kommunkasjonsrådgivere Dagfinn Høybråten har til disposisjon. Her er en idé til dem - helt gratis. Hva med å forby alle de kjekke og pene, ofte svenske ungdommene som står ved nesten alle åpne plasser i byen og som stopper oss for å prakke på oss abonnementer eller produkter?

Å forby tigging er et utspill som ytterligere aktualiserer min gamle tilbøyelighet - å stemme blankt for å vise min forakt for ynkelige forsøk på stillingsforlengelser.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt