Verdidebatt

Skal domstolene ta stilling til ting som skal ha skjedd på 600-tallet?

Rettssakene mot Wilders og Sabaditsch-Wolff har ført til at europeiske domstoler har måttet vurdere deres harde ord opp mot islamske nedtegnelser.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er noe absurd med at ting som skal ha skjedd for 1400 år siden kommer opp til vurdering i europeiske domstoler, men slik er det blitt.

Flere politikere har kommet med harde angrep på Muhammed og disse oppfattes som krenkende overfor muslimer. Det reises tiltale og da kommer historiske hendelser opp for domstolen, ettersom tilalte må forsvare og begrunne utsagnene.

Under saken mot Wilders, som skal opp på nytt, hentet han inn ekspertvitner. At ikke alle fikk stille i den skandaløse førsterunden, styrket oppfatningen av at det var en politisk prosess.

Nå har det vært en beslektet sak i Østerrike, der Aishas unge alder kom opp til diskusjon. De faktiske forholdene var man enige om, men retten mente at ordbruken hos tiltalte var feil, da den kun tok utgangspunkt i starten og så bort fra at Aisha etter hvert ble eldre og forble gift med Muhammed.

Mer skriver jeg ikke, det er betent nok som det er.

Cheb Kaled synger sangen Aisha:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt