Kjell G. Kristensen

115

Universets stjernefortellinger

Publisert: 11. feb 2011

Da jeg ønsker at fortellingene fra stjernene bør ha en størst mulig sammenheng i sine historier, har jeg derfor redigert min tråd ”Stjernene forteller” og kalt den nå for ”Universets stjernefortellinger”

Stjernene forteller

Store astronomiske spørsmål ble engang stilt Job, som levde for mer enn 3500 år siden. Det var Gud selv som spurte: Kan du knytte syvstjernens bånd? eller kan du løse Orions lenker? Kan du føre Dyrekretsens stjernebilder fram i rette tid? Og bjørnen med dens unger - kan du styre deres gang? Job 38, 31-32. 
 

Pleiadene, eller syvstjernen, kan vi se i stjernebildet Tyren.  At pleiadene er «bundet sammen» slik Bibelen beskriver, er på grunn av nåtidens teknikk og stjernekikkerter en observerbar astronornisk realitet. Men det er like sikkert at ingen på denne kloden kunne ha visst det på den tiden Jobs bok ble skrevet, med mindre Gud hadde åpenbart det.

Hva sier vitenskapen i dag? Isabel Lewis i  «U.S. Naval Observatory» uttaler; «Mens de fleste konstellasjoner driver gjennom verdensrommet i ulike retninger, og til og med endrer fasong p.g.a. årsaker vi vet lite om, gjelder dette ikke pleiadene. Fotografier viser nå ca. 250 soler i denne hopen, og alle reiser sammen i én felles retning.»

Dr. Robert J. Tumpler ved liek Observatory,» skriver at pleiadene kan sammenlignes med en sverm av fugler, som flyr i fellesskap mot et mål i det fjerne. Pleiadene er ikke sammen ved en tilfeldighet på nåværende tidspunkt, men er i et system hvor stjernene er bundet sammen med «usynlige tråder.» Så når du ser opp mot pleiadene i kveld, så holder de en enorm preken og peker ut universets Skaper og opprettholder.

Men hva med «bjørnen» og dens «unger?» Visste du at dette stjernebilde er kjent som rømlingen i universet? Den raser av sted gjennom den tykkeste delen av melkeveien med en fart på 257 «miles» pr. sekund. (Til sammenligning beveger en kanonkule seg ca. 25 «miles» pr. minutt, mens Bjørnen med dens unger har en hastighet på 15.420 «miles» på det samme minuttet.) Charles Burckhalter ved »Chabot Observatory» sier at Bjørnen må være en utenforstående besøkende, en stjerne fra utsiden av vår galakse.

Orion kalles det mest markerte og synlige av alle stjernebilder, og kan observeres fra alle områder på jorden. Stjernene i denne formasjonen er et blikkfang på grunn av sin funklende klarhet. Det ser virkelig ut som om Gud med vilje ønsker vår oppmerksomhet, når vi ser opp mot himmelen, mot Orion og den store «hestetåken» i Orion Nebula. Den framstår som en slags «brennende busk» på himmelen, et studium av Guds veldige kraft og allmakt.

En av de mest interessante observasjoner i Orion, er det store tomme området nord i Orion Nebula (innen astronomien gitt benevnelsen M42). Denne himmelske hulen er så gigantisk at vår hjerne vanskelig kan fatte det. Den er dessuten så utrolig
vakker at ord ikke kan beskrive det. Ingen som har sett fargefotografier av M42, kan glemme denne formasjonen. «Sverdet» i Orion er som en flammende hop av stjerner som danner åpningen til en større hule. Alle astronomer er enige om at åpningen antakelig er mer enn 16.740.000.000.000 miles i diameter. Dvs. 90.000 ganger større enn jordens omkrets. Andre astronomer har kalt den; en korridor som passer en konge.  Kan det være at dette er porten til det himmelske Jerusalem?

I mars 1985 ble det rapportert i Science News at en meget hurtig sirkulerende nebula var blitt observert i Oriontåken (M42) . Tre år etter var den nye tåken helt forandret, og et nytt fenomen ble observert; En stav eller søyle av infrarødt lys var blitt til, men alt i september samme år var fenomenet borte.

Det siste eksempel på endringer i Oriontåken, er identifiseringen av en merkelig ny og fokusert røntgen kilde, som har sin opprinnelse i en eiendommelig stjerne eller lyskilde med høyst uvanlig atferd. En britisk satelitt, Ariel 5, observerte rutinemessig røntgenskyen. Den har plukket opp flere enorme lyseksplosjoner i Orion. Dette er i seg selv ikke uvanlig i universet, men i dette tilfelle søkte man etter lyskildenes nøyaktige lokalitet. Den amerikanske astronomi satelitten «SAS-3,» ble bedt om å hjelpe til, og etter 24 timers leting, fant de kilden men ble samtidig oppmerksom på at noe høyst usannsynlig var i ferd med å skje. Kildens røntgen intensitet var blitt fem ganger sterkere enn noen røntgen kilde tidligere målt. Objektet var også blitt 1000 ganger klarere enn det var ved målinger 20 år tidligere. I astronomisk litteratur kalles den en høyst uvanlig stjerne, uten likhet med noe som tidligere er blitt observert. Stjernen har rett og slett endret seg fullstendig. Stjernen ligger i samme område som den enorme røntgen strålingen og sammenhengen er ennå ikke utstudert av forskerne.

Dyrekretsens stjernebilder.

Dr. Ed Kleiner er en kristen jødisk astronom som har studert den opprinnelige, åndelige betydning av Zodiaken (dyrekretsen).

Han så på stjernebildenes navn på hebraisk, fønikisk, koptisk, egyptisk, skandinavisk, og på sentral- amerikanske språk. Da han fant den opprinnelige roten til ordet fra disse språkene, viste det seg at meningen var den samme, og at betydningen fortalte noe om Guds frelsesplan. For eksempel betyr Spica; «The Branch,» eller «grenen.» Arcturus (Bjørnen) betyr «Han kommer» (eller han som kommer). Sirius betyr «Prinsen.» Elinath betyr «En som er slaktet,» (eller ofret). Vega betyr «Han skal bli opphøyet.»

Dr. Kleiner ble spurt om han var klar over at mange kristne tror at Jesus vil komme tilbake til jorden gjennom konstellasjonen i Orion, og hva han trodde om den mystiske svarte korridoren som stadig vokser seg større. Dr. Kleiner var ikke oppmerksom på første del av spørsmålet, men kunne fortelle at han nylig hadde lest at atronomer hadde oppdaget en ubeskrivelige energi kilde inne i Orions vakre masse.

Orion er lokalisert like under dyre kretsens bilde Tyren.(Taurus). For å gjøre denne informasjonen spesielt spennende betyr stjernenavnet Taurus, «Hans vidunderlige gjenkomst!» (His glorious coming). Det er nettopp i stjernebilde Tyren vi finner pleiadene. Astronomiske målinger viser at de reiser på vei mot Orions venstre skulder, mot stjernen Betelgeuse. Det samme gjør Hyadertåken som også er lokalisert i Tyren. De er som en finger  på himmelen som peker mot noe meget viktig og som prøver å fortelle oss at Hans gjenkomst nærmer seg og fra dette sted vil han komme.

asbjørn bergseng

Innlegg: 27
Kommentarer: 374

pleiadene

Publisert 3. februar Kommentar #1

Jeg har drevet litt med amatør astronomi og Pleiadene var alltid fasinerende å se på. Ser ut som noen få stjerner, pent drapert i fin avstand til hverandre. Men når man retter teleskopet mot disse åpenbarer det seg en mengder av stjerner (soler)  som ikke er synlig for det blotte øye  :) 

Orion Nebula

Publisert 4. februar Kommentar #2

asbjørn bergseng – gå til den siterte teksten.

Pleiadene var alltid fasinerende å se på. Ser ut som noen få stjerner, pent drapert i fin avstand til hverandre. Men når man retter teleskopet mot disse åpenbarer det seg en mengder av stjerner (soler)  som ikke er synlig for det blotte øye  :) 

Ja, disse lyser jo kraftig opp på stjernehimmelen, men en kan jo også nå se bilder av hopen tatt fra observatorier. Her er en link en kan klikke på, mange vakre stjerner og farger!

http://www.atlasoftheuniverse.com/5000lys.html

Mange av stjernebildene har jo en masse mytologiske fortellinger som går rett inn i Bibelen og fortellingene der. Kommer tilbake med mer stoff om dette etter hvert.

artig at du kommer med dette nå når jeg ser stjerner og måner...og takk for henv. til Job s bok, ta en titt i Jesaja 40 også ang. Guds storhet...men jeg kan ikke kommenterer på vanlig måte i dag ser det ut til, så ha en fin dag videre ;-))

Publisert 4. februar

Måner

Publisert 4. februar Kommentar #5

Takk for henvendelsen Mai, ja, det er mye en kan lese seg til gjennom skriften, og det står nok mye der som vi ikke helt forstår rekkevidden av. Men jeg kom over dette prosjektet og tenkte og skrive litt om dette siden det også finnes omtalelser om stjernehimmelen i Bibelen, og der ligger nok overførte betydninger der også.

Håper du ikke har vært ute og forslått deg, siden du ser måner og stjerner på denne siden av dagen? Det kan også være farlig å se på stjernehimmelen mens man går... det kan få uante konsekvenser, en bør helst stå rolig da!

Lille og Store Bjørn

Publisert 4. februar Kommentar #6

Historien om hvordan Store og Lille Bjørn fikk sin himmelske plassering.

I sagnet om Store bjørn er Jupiter en sentral skikkelse. Han forelsket seg i en kvinne som het Callisto, og han fikk en sønn med henne som ble kalt Arcas. Den forsmådde hustruen Juno ble sint og tok en raffinert hevn: Hun forandret Callisto til en bjørn.

Arcas vokste vokste opp og ble til en sterk ung mann som likte å gå på jakt. En dag han var ute i skogen og jaktet fikk han øye på en stor bjørn, og løp i mot den for å drepe den med spydet sitt uten å forstå at det var sin egen mor, og Callisto kunne jo ikke snakke med sin egen sønn.                    

Jupiter oppdaget at det holdt på å skje en familietragedie der nede på Jorden og reddet Callisto ved å forandre Arcas til en bjørn. Så grep han begge i halestumpen og hengte dem opp på stjernehimmelen.

På grunn av tyngden på bjørnene, ble halen strukket utover slik at de ble lengre enn vanlige bjørnerumper. Derfor tegnes alltid Callisto og Arcas (Store og Lille Bjørn) med lange bjørnehaler på stjernekartene.

Publisert 4. februar Kommentar #3

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

artig at du kommer med dette nå når jeg ser stjerner og måner...og takk for henv. til Job s bok, ta en titt i Jesaja 40 også ang. Guds storhet...men jeg kan ikke kommenterer på vanlig måte i dag ser det ut til, så ha en fin dag videre ;-))

Publisert 4. februar Kommentar #4

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Måner

Publisert 4. februar Kommentar #5

Takk for henvendelsen Mai, ja, det er mye en kan lese seg til gjennom skriften, og det står nok mye der som vi ikke helt forstår rekkevidden av. Men jeg kom over dette prosjektet og tenkte og skrive litt om dette siden det også finnes omtalelser om stjernehimmelen i Bibelen, og der ligger nok overførte betydninger der også.

Håper du ikke har vært ute og forslått deg, siden du ser måner og stjerner på denne siden av dagen? Det kan også være farlig å se på stjernehimmelen mens man går... det kan få uante konsekvenser, en bør helst stå rolig da!

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Lille og Store Bjørn

Publisert 4. februar Kommentar #6

Historien om hvordan Store og Lille Bjørn fikk sin himmelske plassering.

I sagnet om Store bjørn er Jupiter en sentral skikkelse. Han forelsket seg i en kvinne som het Callisto, og han fikk en sønn med henne som ble kalt Arcas. Den forsmådde hustruen Juno ble sint og tok en raffinert hevn: Hun forandret Callisto til en bjørn.

Arcas vokste vokste opp og ble til en sterk ung mann som likte å gå på jakt. En dag han var ute i skogen og jaktet fikk han øye på en stor bjørn, og løp i mot den for å drepe den med spydet sitt uten å forstå at det var sin egen mor, og Callisto kunne jo ikke snakke med sin egen sønn.                    

Jupiter oppdaget at det holdt på å skje en familietragedie der nede på Jorden og reddet Callisto ved å forandre Arcas til en bjørn. Så grep han begge i halestumpen og hengte dem opp på stjernehimmelen.

På grunn av tyngden på bjørnene, ble halen strukket utover slik at de ble lengre enn vanlige bjørnerumper. Derfor tegnes alltid Callisto og Arcas (Store og Lille Bjørn) med lange bjørnehaler på stjernekartene.

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

Nytt shttp://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17490621olsystem oppdaget:

Publisert 4. februar Kommentar #7

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

eh,unnskyld,det gikk vist ikke å linke på her på overskrift linja, jeg kommmer meg ikke inn på kommenteringen.Men gr. til at jeg ser måne og stjerner er på gr. av hva jeg skrev i mitt siste innlegg.Ja vikingene hadde jo også sine egne bilder og myter rund

Publisert 4. februar Kommentar #8

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Gudene fra nord

Publisert 4. februar Kommentar #9

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

unnskyld,det gikk vist ikke å linke på her på overskrift linja, jeg kommmer meg ikke inn på kommenteringen

Synd du ikke kommer deg inn på kommenteringen, Mai, du får heller skrive det du har på hjertet og lagre det til du får kommet deg inn. Ser du nevnte noe om at vikingene hadde bilder og myter, og det stemmer ganske bra det, var nettopp inne på en side som handlet om gudene fra nord. Trodde ikke jeg skulle legge dette inn her, men siden du nevner det fikk jeg lyst til å gjøre det likevel.

Gudene fra nord

Solen steg langsomt opp i horisonten og kastet et gyllenrødt magisk skinn på det
høyt stevnede skipet som la ut fra Utrøst, i retning av det som vi i dag kjenner som Trenyken. Et av Europas største fuglefjell som ligger ytterst i øyrekken som danner øygruppen Lofoten.

I skipet, som nærmest fløt -over vannet, satt -høytidelig pyntet, representanter for to folkeslag. Jordmennesker, representert gjennom Utrøstfolket. Et høyvokst folkeslag med lyst hår og blå øyner som hadde sine aner fra Nordvestindia. Representantene for det andre folkeslaget kom fra Pleiadene. Et utenomjordisk folkeslag som lignet svært på menneskene i utseende.

Det som skilte disse to raser utseendemessig, var at de hadde en svært høy panne
og kun fire fingrer på den ene handa. I tillegg hadde de evnen til å bevege seg hurtig både i tid og rom. De kunne dukke opp hvor som helst, for så å forsvinne i samme øyeblikk. Ellers var de som våre «brødre og søstre» med omtrent de samme positive og negative egenskaper som oss.

De utenomjordiske hadde kommet den lange veien fra sin planet, som lå ytterst i stjernebildet Tyren, til Utrøst for å forene seg med det jordiske folkeslaget som bodde der. Et folk som de hadde hatt telepatisk kontakt med, så langt tilbake som til tiden før dette opprinnelige indiske folket utvandret fra nordvestindia til Utrøst. Formålet med denne kontakten hadde vært å møtes, utenfor allfarvei, på et kraftfullt og jomfruelig sted for å avle fram en edlere og mer moralsk stamme av menneske-rasen.

Selve seremonien rundt denne foreningen skulle finne sted, et sted der skapelsesverket hadde skapt og formet kulissene for denne særdeles eiendommelige foreningen. Og dette spesielle stedet var fjell og fugleøya, Trenyken, ytterst i Lofoten.

Solen var ikke kommet langt på himmelen før skipet la til i ei lita vik på denne fjell øya
som er prydet av tre topper som bærer form av en trekant, en firkant og en sirke som sammens med elementene himmel og hav symboliserte denne guddommelige foreningen, foreningen mellom Himmel og Jord.

På land steg en prins fra Pleiadene med sitt følge, etterfulgt av prinsessen fra Utrøst, og hennes følge. Til slutt kom presteskapet som skulle stå for selve vielsen. Den rituelle handlingen skulle finne sted midt på øya, innerst i en hule som lå litt opp i fjellsiden.

Det «Hellige Bryllup» som fant sted på Trenyken denne solskinnsdagen for tusener av år siden, resulterte ikke bare i en forening mellom to folkeslag, men også «et hav» av barn.

Ættene etter de utenomjordiske og Utrøstfolket, vokste og vokste og med århundrene framstår de både som den Indogermanske rase, personene i den «greske gudeverden» og som «Håløygjarlene», «uradelen» i Hålogaland, de som regnet seg selv som «de som ættet fra gudene».

I Hålogaland bygde de opp et kongerike der de la sitt hovedsete til Lofoten, nærmere
bestemt til øyene rundt Svolvær, der «Det Hellige Bryllup» var visualisert gjennom det utspringet i Svolværfjellet som vi i dag kaller Svolværgeita. Med århundrene blir Lofoten og Hålogaland kjent blandt grekerne som Hyperborea. De lyse netters land. Landet der Kronos og Hyperion var født av urgudene Himmelen, Uranos, og Jorden, Gaia.
Prinsen fra Pleiadene og prinsessen fra Utrøst.

På Utrøst levde ættene etter denne foreningen i fred og harmoni i århundrer, og deres
åndelige og moralske arv kan man kanskje spore helt fram til 1400 tallet gjennom
Querini sin beskrivelse av Røstfolkets høye moral. Men, mye tyder på at de som utvandret fra Utrøst møtte utfordringer som avlet fram de mer aggressive og voldelige egenskapene i deres ætteblod.

Dette høres ut som om det er hentet ut fra en «science fiction» bok, og det kan jo så være, for dersom man ser på de faktiske funn som er gjort, både i Lofoten og i Hålogaland og tolkningen av dem, så er symbolikken den at den henspeiler til menneskers ritualer for å komme i kontakt med deres guden i en annen dimensjon, en annen verden. Så får enhver tro hva en vil. Uansett så trodde menneskene i Lofoten på dette for over 3500 år siden. Sagnet om Utrøst underbygger og tanken om at det for mange tusen år siden bodde et «gudbenådet folk» med en egen «ideologi» i Lofoten.

Men hvorfor valgte de akkurat Lofoten som sitt arnested for denne hellige foreningen. Kan det ha noe med øyrikets beliggenhet og fjellenes uttrykk og beskaffenhet å gjøre?

http://www.mythic-lofoten.com/GudeneFraNord.html

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Nytt planetsystem oppdaget

Publisert 4. februar Kommentar #10

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Nytt shttp://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17490621olsystem oppdaget:

Takk for linken, det blir nok litt langt unna å dra på ferie dit, lurer på om disse planetene er bebodd?

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

 

Universets hemmeligheter

Publisert 4. februar Kommentar #11

Hei igjen.Jeg fatter ikke hvorfor jeg ikke kom inn på kommentarfeltet tidligere.Beklager at jeg rotet det til litt her inne på din tråd, kunne jo ha tenkt på å slette disse surrete innleggene, men sånn er det når man skal gjøre ting fort,bare å beklage...

Jeg leste dette om vikingene, så spennende!!!

At de liksom trodde at disse kom i fra rommet, og at de var fra India med blå øyne...vet du jeg har vært i Nord India og vi ble så overrasket over å treffe på helt mørke Indere med safirblå øyne, de liksom skinte mot oss, veldig pussig...

Jeg leste et stykke om vikingene at de tolket stjerne bildene på en annen måte enn oss og etter sin egen kultur, de hadde andre bilder oppe i hodet(bjørnen stod visst sentralt).Likedan er det mes samene , de tolker også bildene på himmelen etter sitt hode og sin kultur, elgen er visst sentral hos dem som et av bildene på himmelen.

Eller så er det kjempe intressant at de har funnet et annet solsystem.

Forskerne har jo grunn til å tro at svært mange av stjernene har planeter i bane rundt seg. Rundt vår egen stjerne – den 4,57 milliarder år gamle Sola – svirrer det åtte planeter.

Andre stjerner kan ha flere, mens noen ikke har planeter i det hele tatt.

– Forskerne går ut fra at det er minst like mange planeter i universet som det er stjerner.

Og stjernene er visst ca 300 TRILLIARDER i antall, så det kan bli mange mange planeter det....

Dette får meg til å tenke på ordet som Abraham fikk av Gud om å gå ut å kikke på stjernene for å få tro....Gud sa at så mange som himmelens stjerner var så mange skulle Abrahams etterfølgere bli...hmmm... 300 trilliarder etterkommere er slett ikke så verst:))

Jeg synes det er utrolig fascinerende når man kikker på bilder i fra rommet, mars er jo veldig intressant fordi de har roboter der og utrolig mange bilder derifra.

Ja tenk at det er is på nordpolen og sydpolen av mars,tørris da antakelig.Men de lurer på om de er vann inne i jorden og da vil det kanskje også finnes liv i form av alger ,mikrober og sånne ting.Ikke små grønne menn...de har vist seg å være ganske så fraværende på mars nå når menneskene har fått mer kunnskap:))

Mange drømmer om å flytte til mars, kanskje rømme dit når jorda blir så forurenset og ødelagt at det ikke går ann å bo her mer.

Ja rike turister reiser jo allerede på "romsafari" så man vet jo aldri...

 

Dersom det skulle være oppstått en annen planet lik jorden så får det meg til å tenke på ordene om at Gud skal skape en ny Himmel og en ny jord...og alt det andre skal forgå.

Hvor sannsynlig dette blir når man ser på bilder i fra verdensrommet og får litt kunnskap om planetene!!!

 

Ødegaard mener jo at det finnes liv der ute og man vil komme til å vite dette sikkert innen 2025:

http://www.moss-avis.no/forbruker/han-tror-pa-andre-vesener-der-ute-1.6006169

 

Men jeg vet nå ikke. .. i så fall er det jo bare flere å frelse....:)

Men det står at Gud skal skape en ny Himmel og jord...og tenk om han allerede har gjort dette nå ( i følge det nye solsystemet som er oppdaget) og det bare står klart og venter på å bli bebodd av........oss!??

De som VIL flytte over mener jeg , og som altså har sagt ja til det ved å ta i mot Jesus...??

(jada jada, dette er tankespinn, men man vet jo aldri og universet er veldig stort og bærer på mange hemmeligheter...)

Det er iallefall skjerpende å sette seg litt inn i universets hemmeligheter og samtidig lese hva som står i bibelen, slik som ordet du gav i Jobs bok. Tenk at den er skrevet for så lenge siden og alikevel uttaler seg så klokt om stjernene og planetene, ja det er vel ikke så rart siden Gud har inspirert bibelen og Han har også skapt universet.

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Tordensønnene

Publisert 5. februar Kommentar #12

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Jeg leste dette om vikingene, så spennende!!!

At de liksom trodde at disse kom i fra rommet, og at de var fra India med blå øyne...vet du jeg har vært i Nord India og vi ble så overrasket over å treffe på helt mørke Indere med safirblå øyne, de liksom skinte mot oss, veldig pussig...

Jeg leste et stykke om vikingene at de tolket stjerne bildene på en annen måte enn oss og etter sin egen kultur, de hadde andre bilder oppe i hodet(bjørnen stod visst sentralt).Likedan er det mes samene , de tolker også bildene på himmelen etter sitt hode og sin kultur, elgen er visst sentral hos dem som et av bildene på himmelen.

Eller så er det kjempe intressant at de har funnet et annet solsystem.

Det gjør ikke noe at det kom inn litt stor skrift, det er bare hyggelig at du liker tråden min. Det blir en lett blanding av forskjellige ting, en behøver ikke tro på alt men jeg var borti et bibelvers som jeg ikke finner så lett igjen hvor det står noe om at vi skal måtte lære oss at der er sammenhenger i alle ting…

Det er veldig interessant stoff det du forteller, Mai, og er enig i at letingen som foregår nå etter solsystemer som har planeter er spennende å følge med på. Jeg har interessert meg for himmelrommet siden jeg var liten gutt og stod og stirret opp mot nordlyset som svingte hit og dit som et banner rette over hodet, og så på stjerneskuddene som en av og til fikk et glimt av.

Men etter hvert har jo romfarten blitt innledet med måneferder og robotsattelitter som du nevnte. Spennende syntes jeg det var da Vikingsonden landet på Mars uten mannskap, det syns jeg var en utrolig bragd, ikke minst da det attpå til foretok jordanalyser og sendte resultatene til jorden via et teleskop sammen med bildemateriale. Ikke å undres over hva menneskene kan få til, særlig når de samarbeider slik som det står i 1.Mos.11.6: ”Se, de er ett folk, og samme språk har de alle. Dette er det første de tar seg fore. Nå vil ingen ting være umulig for dem, hva de så finner på å gjøre.”

Dette skriftstedet er det kanskje et stykke igjen til, i vår tidsalder, men vi er godt på vei.

Ja, det er litt underlig at de mørke indierne har blå øyne, jeg har en bok som forteller gamle sagn fra Mahabharata Ramayana, og Mahavira som opprinnelig var sanskrittekster. De ble skrevet ned for rundt 5000 år siden og ennå lengre tilbake, og de forteller de utroligste ting som overgår til og med dagens teknologi.

En student spurte en gang Dr. Oppenheimer, atombombens oppfinner: Var bomben som ble sprengt ved Alamogorodo under Manhattan- prosjektet den første som ble detonert? Oppenheimer svarte: Vel – ja, i moderne tid selvfølgelig.

Han husket kanskje et avsnitt han hadde lest fra Mahabharata om en gammel krig der et nytt og fryktelig våpen ble introdusert.

Det var et enkelt prosjektil ladet med hele Universets kraft. En hvitglødende søyle av røyk og flammer så lysende som tusen soler steg opp i all sin glans. – Det var et ukjent våpen, en tordenkile av jern, en gigantisk dødens budbringer, som la i aske fullstendig Vrishnienes og Andhakaenes folk.

Etter noen timer var all mat forgiftet, og soldatene som flyktet kastet seg i elver for å vaske seg og sitt utstyr…

En sylinder like farlig som dødens stav, utrustet med kraften fra tusenøyde Indras torden, den var ødeleggende for alle levende vesner. Det fjernet mengder av Samsaptakas hester, vogner og våpen som det var tørt løv…

Fryktelige vinder begynte å blåse.. solen syntes å snu seg rundt, og universet, slått av hete, var som i feber…

Detaljene ligner veldig i beskrivelsen på atomvåpen, og dette hadde de rede på i den tiden. Det er forresten noe bemerkelsesverdig ved det hele, da en del er gjenkjennelig fra Bibelen, våpenet ble nemlig kalt en ”Tordenkile” av ”jern”, og jeg tenker øyeblikkelig på bibelens beskrivelse av billedstøtten som beskriver forskjellige riker, det siste var av jern og leire. (Dan.2.32-44) Og tordenkilen forbinder jeg med fortellingen om Jakobs sønn Sebedeus og hans bror Johannes . disse to ble nemlig kalt for Boanerges som betyr ”Tordensønnene” (Mark.3.17)

Et avnitt i Samarangana Sutradhara av Bhoja beskriver tilbakegangen av artellerivåpen tusener av år før nedskrevet tid. Mahabharata har enda et vers som lyder:

Hvis glansen av tusen soler skulle briste på en gang på himmelen, ville det bli som glansen fra den mektige… Jeg er blitt Døden – Ødeleggeren av verdener.

Det kan forklares ut fra Jes.45.7: Det jeg som er lysets opphav og mørkets skaper, som gir lykken og skaper ulykken; jeg, Herren, gjør alt dette.

Jeg tror ikke en skal se bort fra at Pred.1.9-11 og 3.15 ikke har noe for seg.

_________________

Men når det gjelder å bo på Mars, det tror jeg skulle bli stusselig med alt det øde landskapet. Selvfølgelig går det sikkert an å beplante den, men det blir i så fall i store glasshus. Men du nevner at om en finner liv der ute så blir der flere å frelse, men tenk om de allerede er frelst?

Nå finnes det teorier som går ut på at menneskene engang ble satt ned på jorden for tusenvis av år siden fra folk fra nettopp Pleiadene. Jeg legger ut noen linker, så kan du lese selv om du er interessert. Jeg leste selv et interessant stykke hvor utenomjordiske studerer menneskenes liv på jorden, de selv lever etter helt andre systemer og kan ikke forstå hvordan vi kan ha religioner og tro på en Gud, for de selv tror at Gud er høyerestående vesener som har kommet lengre enn dem selv i utvikling. Religion på jorden mener de skaper strid om hvem som gjør de riktige og gale tingene og hvem som blir frelst og ikke.

http://www.semjase.no/Semjase7.html

http://rune.galactic.to/kstmskip.html

http://karensofie.galactic.to/kstbok.html

http://rune.galactic.to/thao1.html  -  Jorden befolkes, et underlig utsagn fra Jobs bok kan forsvare en slik teori: Job 20.4 (de gudløse har bare mørke i vente) ”Du vet det har vært slik fra eldgammel tid, helt siden mennesker ble satt på jorden”

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Gud ga stjernene navn

Publisert 6. februar Kommentar #13

Det viser seg at stjernebildene fantes i jødenes bevissthet som et gammelt tegn og undervisning fra Gud. Kong David uttalte blant annet: "Himlene forkynner Guds ære," Salm. 19:1. Hva visste David om himlene og hvordan de uttrykker Guds ære? Han kjente ikke så mye til den astronomiske virkelighet vi i dag har informasjon om. Men han visste tydeligvis mye mer. Han visste at Gud hadde skapt stjernene og at han hadde plassert dem på rett sted, Salm. 8:3. Han visste også at det var Gud som hadde gitt stjernene navn, Salm. 147.4, Adam fikk lov å bestemme dyrenes navn, men stjernene var forbeholdt Gud selv. Det var fordi de skulle være der som tegn for tider, dager og år, 1. Mos. 1:14. Det hebraiske ordet for "tegn" som her er brukt, er AVAH (et merke). Samme ordet brukes for å beskrive de tegn Moses gjorde for Farao. Tegnene skulle være et tegn for Farao om at Moses bar fram Guds budskap. Ordet tider i 1.Mos.1.14 er det hebraiske ordet; MOED, som betyr en fastsatt eller avtalt tid. Dette ordet ble brukt da Herren sa at Abraham og Sara skulle få en sønn. Festene som israelittene skulle feire på ulike tider av året kom også til fastsatte tider (MOEDIM).

Mye av betydningen av navn har i dag gått tapt, men de gamle hebreerne visste hva navnene betydde.

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Navnenes betydning

Publisert 7. februar Kommentar #14

Boken vi vil sitere fra i noen nummer framover, har på en populær-vitenskapelig måte gått tilbake og studert grunnbetydningen av himmelens gamle "tegn-språk". Før skriverkunsten ble vanlig i menneskeslekten, kunne de se opp på himmelen og der bli undervist om Guds plan for å frelse menneskeheten. Slik kunne de også undervise sine barn i de ulike slektsledd som en profetisk åpenbaring av Guds vilje. 

Første gang det ble gjort forskning av betydning rundt dette temaet, var i midten av forrige århundre. Frances Rolleston tilbrakte det meste av sitt liv på å studere roten til ordene på stjernenavn i mange oldtidsspråk. Hennes verk ble første gang publisert i 1863. Hun fant bl.a. ut at mange primærord som har overlevd språkendringer i historiens gang, fremdeles eksisterer i gamle språk såvel som i noen moderne språk. Hun fant også ut at de uttrykker den samme basis-ideen og det var derfor lett å anta at ordene kom fra den samme originale kilde. Et eksempel er stjernen SIRIUS. Ordet kommer fra et oldtidsord; SUR som betyr; en prins. Det egyptiske OSIRIS, hebraiske SIRAI (prinsesse - det samme navn som Sarai), etruskernes AESAR, og indiske ASWARA kommer alle fra det samme rotordet. I England brukes fortsatt ordet SIR for å understreke ærbødighet og respekt.

Alle gamle kulturer med tradisjon og intakt kunnskap om stjernebildenes navn, gjenkjenner de samme 12 stjernegruppene og de samme navn eller betydning av navnene. Undersøk hvor du vil; Kina, India, Babylonia, Persia, Egypt, Israel, Hellas, Skandinavia eller Amerika, og over alt identifiseres de samme konstellasjonene. Noen astrologer har foreslått at alle de ulike menneskene så opp mot himmelen og gjenkjente de samme dyrefigurene på nattehimmelen, men det er ganske umulig, siden en god del fantasi er nødvendig for å tenke seg figurene. 

Men er ikke de 12 stjernetegnene og andre stjernebilder fantasifigurer over den greske gudeverden? 

Flere stjernebilder er nevnt i Bibelen, det gjelder også Zodiakens 12 stjernebilder.

Zodiak er et gresk ord som betyr "en sirkel." Roten av dette ordet er "Zoad," som betyr "veien" eller "å gå steg for steg."

Ordet brukt i Bibelen er MAZZAROT. I Job 38:32 leser vi: "Kan du føre dyrekretsens stjernebilder frem i rette tid?"

Det andre stedet Mazzarot er nevnt i Bibelen i 2 Kong. 23:5: "og dem som brente røkelse for Baal, for solen og månen og dyrekretsens stjernebilder og hele himmelens hær."

Selve ordet Mazzarot betyr "de separerte" eller "delte" og referer til plassen som er gitt de tolv tegnene i zodiacens sirkel. Disse tegnene markeres gjennom året. Utfordringen fra Gud til Job var at han frembringer disse i sin eksakte orden og at bare Han kan gjøre dette.

Forderving av Guds sak

Men hvordan ble stjernetegnene forandret fra Guds betydning til menneskelig betydning?

En liten refleksjon hentet fra boken vi siterer kan gi et bilde av hva som skjedde.

"Stolthet er en forderving av personlig integritet og ærbarhet. Tyranni er en forderving av lovlig og myndig ledelse.Avgudsdyrkelse er fordervelse av sann gudstilbedelse. På samme måte er den gamle stjernekunnskapen som erklærer Guds storhet og herlighet også fordervet til ideene vi kjenner til fra verdslig og okkult astrologi."

 

Er de 12 stjernetegnene og andre stjernebilder bare fantasifigurer over den greske gudeverden?

 

 

Jobs Bok

Jo eldre bibeltekstene er, jo mer ser det ut til at forfatterne kjente til kunnskapen om stjernebildenes opprinnelige og gudgitte betydning.

Jobs bok regnes å være Bibelens eldste, og omtaler også de fleste stjerneobservasjoner. Job referer til to av tegnene i zodiaken. Tyren, hvor syvstjernen holder til og skorpionen som omtales som sydens kammer i "King James" Bibelen. Tre andre konstellasjoner er også nevnt; Orion, Bjørnen og Hydra som er den buktende slangen.  (Åp.12.3)

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Profetiske begivenheter

Publisert 7. februar Kommentar #15

 

Navnene på de 12 stjernebildene i zodiaken, skulle være kjent for de fleste. Tvillingene, vannmannen, løven etc. Hver av de tolv tegnene er bilder som representerer en profetisk begivenhet i relasjon til åpenbarte hendelser knyttet til frelsesplanen.

For eksempel så er det første stjernetegnet, jomfruen. Denne gruppen av stjerner er assosiert med bildet av en kvinne med hveteaks i èn hånd og en gren i den andre hånden. Den profetiske begivenheten knyttet til forsoningen, er kvinnens sed som skulle komme, og den er knyttet til den føste profeti og det første løftet i Bibelen om vår Frelser, 1 Mos. 3:15: "Og jeg vil sette fienskap mellom deg og kvinnen, mellom din sed og hennes sed. Han skal knuse ditt hode og du skal knuse hans hel." (Oversatt fra King James Bibelen.)

På samme måte er hvert stjernetegn en billedlig illustrasjon av en profetisk begivenhet. 

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

.....

Publisert 8. februar Kommentar #16

Kjell Kristensen – gå til den siterte teksten.

Det er veldig interessant stoff det du forteller, Mai, og er enig i at letingen som foregår nå etter solsystemer som har planeter er spennende å følge med på. Jeg har interessert meg for himmelrommet siden jeg var liten gutt og stod og stirret opp mot nordlyset som svingte hit og dit som et banner rette over hodet, og så på stjerneskuddene som en av og til fikk et glimt av.

Men etter hvert har jo romfarten blitt innledet med måneferder og robotsattelitter som du nevnte. Spennende syntes jeg det var da Vikingsonden landet på Mars uten mannskap, det syns jeg var en utrolig bragd, ikke minst da det attpå til foretok jordanalyser og sendte resultatene til jorden via et teleskop sammen med bildemateriale. Ikke å undres over hva menneskene kan få til, særlig når de samarbeider slik som det står i 1.Mos.11.6: ”Se, de er ett folk, og samme språk har de alle. Dette er det første de tar seg fore. Nå vil ingen ting være umulig for dem, hva de så finner på å gjøre.”

Så artig at du har intressert deg for himmelrommet hele livet :)

Jeg er også oppvokst med masse nordlys hver vinter, rundt juletider f.eks. Hos oss unger gikk det historier om at man aldri måtte erte nordlyset fordi da ble man tatt opp,så vi var litt småredd og forsiktig når det gjaldt nordlyset :)

Ordet i 1.Mos. 11 :6 forteller oss faktisk at alle mnsk en gang har vært ett folk og Gud satte grenser mellom oss fordi vi kunne finne på skadelige ting. I disse tider hvor folk er så sint på andre folk, dvs. nordmenn er sint på innvandrere så er det tankevekkende å tenke på akkurat dette ordet i 1. Mos.   Vi var til å begynne med  ett folk...

Ja det kan nok bli stusselig å bosette seg på mars, men folk drømmer om så mye rart :)

Rikfolk reiser jo på romsafari så snart må vel brennende Kristne begynne med " rom misjon", framtidens misjonærer er altså "rom misjonærer" eller " astronaut - misjonærer" :)

Mai Hauger

Innlegg: 47
Kommentarer: 924

Publisert 8. februar Kommentar #17

Kjell Kristensen – gå til den siterte teksten.

"Stolthet er en forderving av personlig integritet og ærbarhet. Tyranni er en forderving av lovlig og myndig ledelse.Avgudsdyrkelse er fordervelse av sann gudstilbedelse. På samme måte er den gamle stjernekunnskapen som erklærer Guds storhet og herlighet også fordervet til ideene vi kjenner til fra verdslig og okkult astrologi."

Guds storhet kan vi nok forstå ved å studere universet, det er helt sikkert.

Jeg har lest de fleste bibelstedene du har gitt som omtaler rommet og stjernene. Det er artig at det står så mye om dette i GT.

 

Salme 19 sier jo: " Himmelen forkynner Guds herlighet.Og hvelvingen viser Hans henders verk."

 

Salme 148:3-8 synes jeg sa det så flott: " Lov Ham sol og måne,lov Ham alle lysende stjerner!

Lov Ham himmelens himler og vann som er over Himlene!

De skal love Herrens navn for Han bød og de ble skapt.

Han gav dem deres faste plass i all evighet. Han laget en lov som ikke skal forgå.

Lov Herren fra jorden , dere store skapninger i havet og alle dyp.

Ild og hagl ,snø og skyer , stormvind som utfører Hans ord...."

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

Publisert 8. februar Kommentar #18

Mai Hauger – gå til den siterte teksten.

Salme 19 sier jo:

Hei igjen!

Interessant det du nevner med nordlyset, selv syns jeg bare det var vakkert og spektakulært, og på den tiden ble det jo laget mye moro med ting som en jo da ikke visste så mye om. At nordlyset skyltes solen var det ingen som visse mye om den gang, for det pågikk jo mens det var mørkt, og partikkelståling hadde en vel knapt hørt om.

Ja, 1.Mos.11.6 forteller om at menneskene engang var et folk og hadde samme språk, men det heter seg også at Herren steg ned for å se på byen og tårnet som menneskene hadde bygd. Vi må regne med at folk den gang hadde kommet lengre i sine byggemetoder enn vi har i dag, siden Herren steg ned for å ta dette i øyensyn. I vers 1 heter det seg at hele jorden hadde et tungemål og ens tale, dette strider egentlig i mot en naturlig befolkning av jorden hvor folk og stammer etter hvert deler seg opp og antar nye språk og dialekter, så her er det noe spesielt. Men hva? Jeg tror vi er på vei mot det samme som skjedde den gang, tiden vil gjenta seg mener jeg.

Og det står mye om himmelrommet i Bibelen, men jeg tror mye av språket er et slags billedspråk som må omtolkes, dvs skriften tolker om dette selv om en bare leter etter dette. I Ordsp.1.5-6 er å lese: Den vise som hører dem, øker sin lærdom, den forstandige lærer å styre sin tanke, så han skjønner ordspråk og billedtale, vismenns utsagn og gåter.

Salm.78.2: Jeg vil åpne munnen og tale i bilder, bære fram gåtefull tale fra gammel tid.

Språket i Bibelen er underfundig og mener noe annet enn hva der står, og har gjerne en dobbel betydning i følge Job 11.5-6:  Men ville Gud bare åpne munnen og ta til orde mot deg, forkynne deg sin skjulte visdom som gir dobbelt innsikt, da måtte du vel skjønne at Gud kan la din synd bli glemt.

Dette vil måtte bety at en stjerne kan tydes i en dobbel mening som at når Betlehemstjernen blir nevnt, kan det likeså godt være Jesus selv som er den stjernen, og fortellingen blir helt annerledes og forstå.

Vann er for eksempel forklart som folk og nasjoner i Åp.17.15, hvis en da overfører betydningen av vann til Salm. 148:3-8, som du syntes var så flott (ødelegger jeg den kanskje ved å omtolke den), kan bli lydende slik:

Ham sol og måne, lov Ham alle lysende stjerner!  (Jesu ansikt var som solen, Matt.17.2, Salm.104.19: Han gjorde månen til å fastsette tidene; solen kjenner sin nedgangstid)

Lov Ham himmelens himler og vann som er over Himlene!

(Lov Ham himmelens himler og folk som er over Himlene!)

De skal love Herrens navn for Han bød og de ble skapt.

Han gav dem deres faste plass i all evighet. Han laget en lov som ikke skal forgå.

Lov Herren fra jorden , dere store skapninger i havet og alle dyp.

(Havet er her også menneskehavet fordi alt vannet (folket) ble samlet til et sted, 1.Mos.1.10 og Gud kalte det hav.)

Ild og hagl ,snø og skyer , stormvind som utfører Hans ord...."

 

Men dette stemmer jo overens med 1.Kor.15.40:

Og det finnes himmelske kropper og jordiske kropper; de himmelske har én glans, de jordiske en annen. 41 Én glans har solen, en annen har månen og en annen igjen har stjernene. Ja, én stjerne skiller seg fra en annen i glans.
  42 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. 43 Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft. 44 Det blir sådd en kropp som hadde sjel, det står opp en åndelig kropp.
        Om det finnes en kropp med sjel, finnes det også en åndelig kropp. For slik står det skrevet: 45 Det første mennesket, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. 46 Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige.

Men det tales hele tiden om det som kommer etter oppstandelsen, både himmelske kropper og et uforgjengelig liv, det er aldri noen tvil om at det er idet neste liv vi vil ble utstyrt med det åndelige som jo hører det himmelske til. Det er sådd i forgjengelighet og oppstår i uforgjengelighet.

Som mitt forrige innlegg viser til, er de 12 stjernetegnene i Zodiaken velkjent fordi de er de samme stjernetegnene som brukes til de personlige horoskopene, bortsett fra en ting, og det er at det er jordens skrå akse (fra pol til pol) som en forlengelse ut i himmelrommet som tegner denne sirkelen, og siden jorden roterer mot urvisernes retning (fra høyre mot venstre) vil stjernetegnene i Zodiaken tegne stjernetegnene i en baklengs rekkefølge.

Den grunnleggende astrologien er også en astrologi for Bibelen hvor:

Et barn er Menneskets sønn

Mennesket er jordens barn

Jorden er et Solens barn

Solen er galaksens barn

Galaksen er de supergalaktiske foreldrenes avkom, og alt er ett i Fader- universets bevissthet.

Vi beveger oss nå inn i vannmannens tidsalder som en kan lese mer om her (anbefales):

http://www.astrologi.no/horoskoptolkning/193-vannmannens-tidsalder

http://www.astrologi.no/artikler?start=45

Kjell Kristensen

Innlegg: 31
Kommentarer: 2262

 

Begynnelse og slutt

Publisert 8. februar Kommentar #19

 

Siden stjernebildene fremstår i en sirkel kan det være vanskelig å vite hvor den egentlig skal begynne og hvor den slutter. Astrologer begynner med Aries, men det samstemmer ikke med den bibelske åpenbaring. En sammenligning av profetiske begivenheter på himmelen med profetiene i Bibelen, viser klart at startpunktet er det guddommelige løftet om kvinnens sed. Sluttpunktet er synkronisert med Skriftens klimaks, nemlig løvens triumf, løven av Juda stamme.

Jomfruen må derfor være det første stjernebildet og løven det siste.

En bekreftelse på dette er funnet i en av de eldste zodiak- avbildingene, datert til ca. 2000 år f.Kr. Den er kalt zodiaken av Dendereh og ble funnet i taket i templet til Esneh i Egypt. I denne zodiaken ser vi at det mellom løven og jomfruen er plassert en zfinks. Zfinksen, som har et kvinnehode og en løvehale, bekrefter en begynnelse og slutt for zodiaken. En zfinks var forøvrig en etterligning av en kjerub (se bl.a.Esek.kap.1).

Den store strid

De to store hovedaktørene når frelsens historie blir åpenbart på himmelhvelvingen, er Kristus og Satan. Det er også dem kampen står mellom som beskrevet i Bibelen. Satan er symboliserer ved bl.a. slangen, dragen, Hydra og skorpionen. Han er fienden som vil ødelegge menneskenes muligheter til frelse. Men han vil selv bli ødelagt. 

Kristus er med i alle de tolv tegnene, og symboliseres ved bl.a. -kvinnens sed/ætt i Jomfruen, -vår forløser som betaler den nødvendige pris i Vekten, -lider døden i Skorpionen. Vi kunne fortsette gjennom hele zodiaken, og se at overalt er Kristi ære og herlighet forkynt. Stjernebildene forkynner hans guddommelighet, hans storhet, hans arbeid, hans lidelse og hans første komme i ydmykhet samt hans annet komme som kongelig majestet. Akkurat som Jesus er hovedtemaet i Guds Ord, er han også hovedtemaet i stjernehimmelens åpenbaring av Guds løfter. 

I sannhet kan vi si med David: "Himlene forteller Guds ære…" (Sal.19.2) 

Zodiaken

Frelsesplanen er nedtegnet på stjernehimmelen

Orions belte har i Skandinavia blitt kalt Frigge-tenen (Friggs spinneten). I middelalderen ble Frigg byttet ut med jomfru Maria og tenen med et mer moderne spinneredskap, rokken. Nedre del av orion (beltet og føttene) ble da Mariarokk. I seinere middelalder ble de tre stjernene til Jakobs stav.

Orions belte har også blitt kalt Fiskene, og hvilken av de tre stjernene som var klarest, ble brukt til å varsle godt eller dårlig fiske.

"Zodiak" betyr "veien" og har i seg 12 stjernetegn. Til hvert av de tolv tegnene hører det til 3 konstellasjoner, som ligger over eller under zodiakbeltet. Disse konstellasjonene eller stjernebildene kalles "deacons" som betyr "del av". 

En profetisk betydning var knyttet til alle de tolv grunntegnene og de assosierte stjernebildene som er ment å forsterke budskapet fra grunntegnet. Tilsammen blir dette 48 stjernebilder, med en systematisk og detaljert billedlig framstilling av Guds løfter til alle mennesker.

I de 4 første stjernetegnene er Jesus presentert som den lidende Messias som frigjør mennesket fra syndens straff. De 4 neste stjernetegnene presenterer Jesus som den herliggjorte, som velsigner oss og frigjør mennesket fra syndens makt. I de 4 siste tegnene er Jesus presentert som den regjerende konge og dommer som frigjør universet for syndens tilstedeværelse.

I denne artikkelen skal vi se på de 2 første tegnene.  Det første stjernetegnet i Zodiaken er jomfruen ifølge verdens eldste stjernekart i Denderah.

Jomfruen - Virgo

Stjernetegnet viser en kvinne med et kornaks i sin venstre hånd og en kvist i sin høyre.

"Virgo" er et latinsk ord og betyr jomfru, mens "Virga" betyr kvist. Den latinske Vulgata teksten bruker f.eks. begge ordene, som refererer til Jesus, både som kvisten i Jes. 11:1, "Men en kvist (Virga) skal skyte fram av Isais stubb..." og som den jomfrufødte i Matt. 1,23: "Se, jomfruen (Virgo) skal bli med barn og føde en sønn...".

Det hebraisk navnet på stjernebildet er "Bethula" som er et vanlig brukt ord for jomfru i Det gamle testamentet.

På arabisk er navnet på bildet, "Adarah," som betyr jomfru.

Det greske navn er "Parthenos," som er ordet brukt om jomfru i Det nye testamentet. 

I tradisjonen er kvinnen i stjernebildet ikke bare jomfru, men jomfrumor.

I Egypt het hun "Aspolio," som betyr sed (frø), som i virkeligheten gir forbindelse mellom jomfruen og hennes sønn. Matt.13:31 gir oss assosiasjoner til det himmelske riket ved hjelp av sennepsfrøet.

De enkelte stjernene i stjernebildet forklarer dette enda bedre:

"Spica," den skinnende stjernen i jomfruens venstre hånd, hadde i oldtiden betydningen "kvist" og markerte kornet (sed eller frø) på aksen som hun holder i hånden. Dette markerer igjen oppfyllelsen av Jesus Kristus som kvisten fra Isais stubb, og som kvinnens sed i 1.Mos. 3:15: "Og jeg vil sette fiendskap mellom deg og kvinnen, mellom din ætt og hennes ætt (sed). Han skal knuse ditt hode, og du skal knuse hans hæl."

På hebraisk er navnet på Spica: (Tsemeck.) Mer enn 20 ulike navn for spire er brukt i Det gamle testamentet, men "Tsemeck" refererer direkte til Messias. Som spiren (Tsemeck) er Han åpenbart som konge i Jer. 23:5,6, som tjener i Sak. 3:8, som menneske i Sak.6:12, og som Gud i Jes.4:5.

"Zavija," stjernen nær jomfruens hode betyr; strålende vidunderlig (Glorious beatiful), samme ord som er brukt i Jes.4:2. "På den dagen skal Herrens "spire" (Tzemeck) være til pryd og herlighet." (Norsk oversettelse.)

"Vindematrix," heter stjernen i jomfruens høyre arm. Navnet betyr; "sønnen" eller "spiren" som kommer. Sak.6.12:

        og si til ham:
        Så sier Herren, Allhærs Gud:
        Se, det kommer en mann, hans navn er Spire,
        under ham skal det spire og gro.
        Han skal bygge Herrens tempel,
   13 ja, han skal bygge Herrens tempel.
        Han skal vinne ære og makt.
        På sin trone skal han sitte og herske;
        ved hans trone skal det være en prest -

"Subilon" er stjernen i jomfruens høyre hånd og betyr kornakset (ear of wheat) og ser hen til Ham som kaller seg hvetekornet som må dø for å bringe frukt, (Joh.12:24).

I de tre stjernebildene som følger jomfruen (deacons), får vi en utdypet betydning av jomfruens bilde.

Coma Bernice

 COMA - (Slektenes håp og lengsel).

En nyere versjon av stjernebildet er "Berenices hår," (Coma Berenice). Berenice var gift med Ptolemeus III, en av de gresk-ættede kongene i Egypt. Myten om hennes hår er derved en senere tilføyelse av dette stjernebildets betydning.

Oldtidens opprinnelige bilde av Coma var en kvinne med sitt barn. 

Egypt: I Denderah-templet viser stjernebildet en kvinne som sitter med sitt barn på fanget. Navnet på stjernebildet var "Shes-nu" som betyr "den etterlengtede (ønskede) sønn."

På hebraisk betyr også Coma-bildet "Den etterlengtede." Den etterlengtede sønn er vår Frelser, født av en jomfru. Rot-ordet på hebraisk er det samme ord som profeten Haggai bruker når han snakker om Messias: "..slik at alle folkenes lengsel skal komme, og jeg vil fylle dette hus med herlighet, (tempelet Jesus kom til), sier Herren Hærskarenes Gud." Hag.2:7. 

 

Persia. Albumazar, den berømte arabiske astronomen fra det åttende århundre (ikke kristen) skrev følgende: "Det står fram, i den første deacon, slik perserne, keldeerne og egypterne lærer, en ung kvinne som i følge sitt persiske navn fremstiller en ren kvinne som sitter på en trone og tar seg av en liten gutt med et hebraisk navn, av noen nasjoner kalt Ihesu, med betydningen Ieza, som på gresk kalles Christos." (British museum Library).

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

:-)

Publisert over 9 år siden

Utrolig bra Kjell !

Du skriver:

Stjernene forteller

Store astronomiske spørsmål ble engang stilt Job, som levde for mer enn 3500 år siden. Det var Gud selv som spurte: Kan du knytte syvstjernens bånd? eller kan du løse Orions lenker? Kan du føre Dyrekretsens stjernebilder fram i rette tid? Og bjørnen med dens unger - kan du styre deres gang? Job 38, 31-32.

------------

Jeg har foreløpig bare skumlest, men håper å få anledning til bedre fordypelse etter hvert, for dette ønsker jeg virkelig mer av :)

For her er du vel nærmest kommet til det punkt der vitenskap og religion møtes? -

Og stadig gledes jeg over vitenskapsprogram på TV, som nettopp tar for seg de store mysterier fra stjerneverden og undringen på hvordan alle disse universets krefter står i relasjone til våre liv - For det må vel være udiskutabelt at vi mennesker omtrent bare er som støv i dettte universet, og derav underlagt alle de lover som ellers regulerer denne "bevisstheten"? For å si det med tanker jeg har med meg fra bahai:

Religion og vitenskap er som menneskehetens to vinger. Vitenskapen forsyner oss med redskaper og midler. Religionen lærer oss hvordan vi skal bruke dem til vårt eget beste.

Vitenskap uten religion kan føre til materialisme og ødeleggelse. Religion uten vitenskap kan avle fanatisme og overtro.

Eller bare slik? -  Vitenskapen forsyner oss med redskaper og midler. Religionen lærer oss hvordan vi skal bruke dem til vårt eget beste. -

mvh mette

Kommentar #2

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Jorden etterligning av det himmelske?

Publisert over 9 år siden

Hei Mette!

Ja, her er det bare å lese og fundere, jo dypere man går inn i materien, jo mer kan en fundere, og en får lære seg til at alt har visst sammenhenger, mer enn en skulle tro? Spørsmålet er bare hvordan skal man tolke dette?

1.Kor.15.49 forteller oss at på samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde. Og Heb.9.23 forteller oss at De jordiske etterligningene av det som er i himmelen, må altså renses på denne måten*. Men selve den himmelske helligdommen må renses ved offer som er bedre enn disse. (*v22 Etter loven blir jo nesten alt renset med blod, og uten at blod blir utøst, er det ingen som får tilgivelse.)

2.Kor.5.1: For vi vet at om det rives ned, dette teltet som er vårt jordiske hus, så har vi i himmelen en bygning som er fra Gud, et evig hus, som ikke er gjort med hender.

 Heb.8.3-5 sier at Hver øversteprest blir innsatt for å bære fram gaver og offer. Derfor må også Kristus ha noe å bære fram.  4 Hvis han hadde vært på jorden nå, hadde han ikke vært prest, for her er det andre som bærer fram offergavene etter loven.  5 Men de gjør tjeneste i en helligdom som bare er en etterligning og en skygge av den himmelske. Det ser vi av ordet Moses fikk fra Gud da han skulle reise møteteltet: Se til at du gjør alt etter det forbildet som ble vist deg på fjellet.

Så her ligger det nok mer en hva en stakkar kan fatte og begripe.

Kommentar #3

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Centaurus

Publisert over 9 år siden

"Centaurus" - (sann Gud og sant menneske)

Beskrivelse: Et praktfullt stjernebilde som er vanskelig å se på den nordlige halvkule. Bildet som vanligvis framstilles, forestiller bryst og hode av en mann med kropp og bein av en hest. Hesten symboliserer styrke og seier, mennesket er den sårbare. Kristus med en dobbel natur.

"Bezeh" - var det hebraiske navn på stjernebildet, hvilket betyr "den foraktede." "Foraktet var han og forlatt av mennesker...." leser vi i Jesaja 53:3.

"Asmeath" - var et annet hebraisk navn på bildet, samme ord som brukes i Jes. 53:10 og betyr syndofferet. 

Kristus er både sann Gud og sant menneske. Kentauren er framstilt i det han gjennomborer Lupus med et spyd. Under Kentauren er stjernebildet sydkorset som vi skal komme tilbake til. Den symboliserte i det gamle Egypt livet, det evige liv. 

"Alfa Centauri" er den tredje klareste stjernen på hele himmelen. Oldtidens navn på stjernen var "Toliman," som betyr "den som var og som kommer." Navnet refererer til Kristus som den som er, som var og som kommer, (Åp.1:8), med andre ord Guds evige eksistens.

I Centauren ser vi Kristus både som syndoffer og som den evige.

Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

"Den kommende hyrde"

Publisert over 9 år siden

"Bootes" 

- Den kommende hyrde.

Beskrivelse: I de eldste zodiaker er bildet framstilt som en orientalsk hyrde. Navnet kommer fra det hebraiske rot-ordet "Bo," som betyr å komme. I hans hånd er det en stav og en sigd. Åp.14.14: Og jeg så, og se! – en hvit sky, og på skyen satt en som lignet en menneskesønn. Han hadde en krans av gull på hodet og en skarp sigd i hånden.

 Den greske poeten Aratus refererer til stjernebildet som "Arctophylax," vokteren av "Arctos," som er flokken som utgjør den stores ætt. Aratus skrev om alle konstellasjonene i 270 f.Kr, (sitert av Paulus i Ap.gj.17:28). Hyrden eller vokteren som kommer har alltid vært betydningen til dette stjernebildet. I Egypt kalte de bildet av hyrden "Smat," som betyr; "han som leder."

"Arcturus," er den kraftigste stjernen i dette stjernebildet. Navnet betyr; "Han kommer" (framtidsrettet.). Job nevner "Arcturus," (9:9) som hele stjernebildet.

Stjernen "Nekkar," er stjernen på hyrdens hode. Navnet betyr; "den gjennomstungede." Sak.12:10 ".....og de skal skue opp til meg som de har gjennomstunget."

Stjernen "Mizar," betyr; vokteren

Stjernen "Muphride," betyr; "som separerer."

Stjernen "AL Katurops," betyr igjen kvist eller gren, slik at vi finner profetien om den kommende hyrde knyttet til profetiene om kvisten fra Isais stubb i jomfruens tegn.

"Bootes," er Kristus som hyrden som kommer, og selv om han blir gjennomboret, og skal han også vokte og lede sine egne.

Det er interessant og se den forvrenging av jomfruen og de tre medstjernebildene vi nå har omtalt, og som vi finner i oldtidens gudelære. Guden Horus i Egypt (som er en annen utgave av Tammuz i Babylon). Satan kjente selvfølgelig til profetiene og for å hindre at Guds frelsesplan skulle bli forstått, fant han på egne imitasjoner slik han alltid gjør. De som ikke elsker sannheten ledes vill, før som nå.

I Egypts gudelære kan vi finne spesielt mange imitasjoner som stammer fra det gamle Babylon. Slik ble stjernehimmelens profetier om en kommende frelser omgjort til en egen gudelære, men elementene om en sann kunnskap kan vi finne. En av deres viktige guder er Horus. Horus ble det lille guttebarnet på Isis fang, han ble den gode hyrde, Han ble Guds lam, han ble livets brød, han ble Herre osv.osv. Gamle skrifter sier at Abraham lærte egypterne sann astronomi, men de gikk tydeligvis sine egne veier. Mennesket har alltid ønsket å være klokere enn Gud, og vil selv finne på hvordan det skal være og hva ting skal bety.

Kommentar #5

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Libra - Vekten

Publisert over 9 år siden

 

("Veid er du på vektskålen," Dan.10.)

Vekten følger etter jomfruen på stjernehimmelen.

Beskrivelse: Den kan lettest gjenkjennes som to stjerner mellom de klare stjernene Spica i jomfruen og "de røde stjerne" Antares i Skorpionen.

Gresk mytologi hevder at bildet skal være et minne om Mochis som oppfant vekter. Men helt fra oldtiden av, er stjernebildet assosiert med lov og rett. Bildet skal forestille en eldre type vekt som ofte også idag blir brukt som symbol utenfor rettsbygninger etc.

"Mozanaim," - er det hebraiske navnet på stjernebildet og betyr "vekten" eller "å veie," Jes. 40:12. "Hvem har....veid fjell på vekt og hauger i vektskåler," også i Dan. 5:25, "veid er du på vektskål og funnet for lett."

"Al Zubena" er det arabiske navnet på stjernebildet og det betyr "å kjøpe" eller "å frelse." Ordet frelse har samme betydning som om du kjøper tilbake noe du har gitt bort eller "tapt"hos pantelåneren. Frelse er ofte forbundet med å kjøpe.

"Lombadic" er det koptiske navnet på "Libra." To rot - ord som betyr nåde og kvist.

Stjernene i dette bildet:

"Zuben Al Genubi," er den klareste stjernen. Navnet betyr: Prisen som er ufullstendig eller mangelfull. Vi skulle ha betalt for vår egen skyld, men er ute av stand til å møte Guds krav i vår egen rettferdighet og som det perfekte offer Gud krever. Vi er alle funnet for lette. "Bare tomhet er menneskenes barn, bare løgn er mannens sønner. I vektskålen stiger de til værs, de er tomhet alle sammen," Salm. 62:9.

"Zuben Al Chemali," betyr; prisen som dekker. Den prisen som dekker er kvinnens sed som er tilstrekkelig til å kjøpe menneskenes frelse. "For dere vet at det ikke var med forgjengelige ting, med sølv eller gull, dere ble kjøpt fri fra den dårlige ferd som var arvet fra fedrene, men med Kristi dyrebare blod, som blodet av et feilfritt og lyteløst lam." 1. Pet.1:18,19.

"Zuben Akrabi," betyr; Konfliktens pris. Vi er minnet om at betalingen for frelsen på Golgata involverer en konflikt eller strid.

Kommentar #6

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Sydkorset

Publisert over 9 år siden

Tre stjernebilder følger og hører til "Vekten:"   

1.Crux

Dette stjernebildet blir betraktet som det vakreste på himmelen. Mennesker på den nordlige halvkule får dessverre aldri se den. I oldtiden kunne den ses fra Midtøsten.

Det hebraiske navn på stjernebildet bar i seg betydningen "Cut Off," (kuttet av), slik uttrykket er brukt i Dan 9:26: "70 uker er kuttet av til ditt folk..." Ordet betyr også "en voldsom død" i betydning dødstraff eller henrettelse.

I Egypt betød dette korset prosessen "fra død til liv." Og hadde betydningen evig liv i seg.

2. Lupus

Beskrivelse: Bildet illustrerer en ulv, men det kan teoretisk sett være et hvilket som helst dyr."Victima," er det latinske navn på "dyret som er drept og ligger dødt."

"Asedaton" er bildets arabiske navn og betyr, "slått eller rammet."

"Asedah," er det habraiske navnet, som også betyr "slått."

"Lupus" er blitt slått av "Centaurus." Han er offeret som er slått. Han ofret seg selv. "...Han tok vekk synden ved å ofre seg selv," Hebr.9:26, (king James.) 

"Derfor elsker Faderen meg, fordi jeg setter mitt liv til for å ta det igjen. Ingen tar det fra meg, men jeg setter det til av meg selv. Jeg har makt til å sette det til...." Joh.10:18.

Han ga seg selv for meg. I den eldste zodiaken i Denderah er Lupus et barn som kalles Sura (Lammet). Jesaja hadde det klart for seg da han skrev: "...lik et lam som føres bort for å slaktes," Jes. 53:7.

3. Corona - Corona Borealis - Kronen

Bildet viser en krone og symboliserer seier. Jesu herlighet og seier er alltid pekt ut som en del av og knyttet til Hans offer og lidelse.

"Libra" som viser Jesu lidelse og død for å kjøpe oss fri, ender med Hans seier. Kronen er symbolet på denne seier. "..Jesus, Ham ser vi kronet med herlighet og ære, fordi Han led døden..."Hebr.2:9.

"Atarah" er det hebraiske navnet på Corona og betyr kongelig krone.

På arabisk har bildenavnet betydningen av ornament eller juvel.

"Alpakka" er den klareste stjernen og betyr; "Den skinnende."

Kommentar #7

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Skorpionen

Publisert over 9 år siden

 

Dette er hovedbildet i neste tegn. Tre andre stjernetegn er knyttet til dette bildet. En mann som kjemper mot en slange og samtidig tråkker på en skorpion. Og en annen mann som holder en trehodet slange i hånden og tråkker på en drage.

Da de sytti disiplene vendte tilbake til Jesus, var de glade og opprømte over at selv demonene var dem underlagt i Jesu navn. Da sa Jesus til dem:

"Jeg så Satan falle ned fra himmelen som et lyn. Se jeg gir dere makt til å trampe på slanger og skorpioner, og over all den makt fienden har, og ingenting skal skade dere på noen måte,"

Luk. 10:19. Åndene var dem underlagt. Bare Jesus selv kunne gi dem denne fullmakten. Det er nettopp hva bildet symboliserer. 

Lesath er en av stjernene i skorpion bildet. Det betyr "Den perverse."

Antares som er den sterkeste stjernen, betyr "den sårede." 

Triophas er en annen stjerne og har betydningen "å bli tråkket under fot."

Også i astrologien ser vi rester av en betydning. Skorpionen symboliserer ødeleggelse, okkultisme og mystisisme, men også opplysning (kunnskap om godt og ondt,) som også er tilbudet djevelen ga Adam og Eva i Edens hage. Motgiften er helbredelse og oppstandelse fra de døde. Jesu seirer over djevelen på korset, og ved sin oppstandelse fra de døde seirer han over døden. 

Ophiuchus.

En mektig mann (Ophiuchus) som betyr "slangen holdes", tråkker med den ene foten skorpionen på hodet. Den kjempende og seirende mannen på stjernehimmelen er ennå et symbol på Jesus og hans makt.

 

 

Slangen.

Slangen som mannen holder, er også et bibelsk symbol for djevelen helt fra 1.Mosebok til Åpenbaringsbokens. Unuk er en av stjernene i slangen og betyr "omsluttet" eller "omringet." Stjernen Cheleb betyr "det åpenbarte." I dette stjernebildet forsøker slangen å snappe til seg eller stjele seierskronen. Denne kronen omtalte vi i MVV nr. 20.
 
 

Herkules.

Er et gresk navn på den andre kjempende mannen på stjernehimmelen. Dragen er brukt to ganger som symbol på djevelen i bibelen. I Åp. 12 vises det helt klart til en krig i himmelen. "Se en stor, flammende, rød drage som hadde sju hoder…. Og det brøt ut krig i himmelen. Mikael og englene hans kjempet mot dragen. Og dragen og englene hans kjempet, men de fikk ikke overtaket. Det ble heller ikke funnet plass til dem i himmelen lenger. Så ble den store dragen kastet ut, den gamle slangen, han som kalles djevelen eller Satan, han som forfører hele verden. Mannen på stjernehimmelen som tramper ned dragen holder også et monster i venstre hånd, en slange med tre hoder. Denne slangen finner vi ofte avbildet i egyptiske gravkammer. Ofte har den vinger. Den sitter også som en beskyttende "kjerub" på Faraos tronstoler.

Det opprinnelige navnet som kan spores tilbake på denne kjempen er Bau (På hebraisk Bow) som betyr: "Som kommer." Dette navnet finnes i det egyptiske Denderah-tempelet. På arabisk kalles han "den sterke." Grekerne lagde sin egen mytologi av kampen på stjernehimmelen og kalte personen Herkules. Den berømte greske poeten (nevnt av Paulus) sier om Herkules: "Et bilde ingen vet med sikkerhet hva de skal kalle, heller ikke hva han kjemper for." Alle myter er likevel bare en forvrengning av den seirende Frelser som ødela den makt Satan har. Stjernen på mannens hode bærer navnet:

Ras el Gethi som betyr "hodet til han som sårer." En annen stjerne i dette bilde er Caiam som betyr "straffer."Korneporus betyr "kvisten som kneler." Kvisten er som kjent et gammeltestamentlig uttrykk benyttet i forutsigelsen om Jesu komme (netzer). Det originale bildet skulle sannsynligvis representere den kommende seierherren som ville ødelegge den gamle slangen. Han bøyer et kne og lider i ydmykhet, men planter samtidig sin fot på dragens hode.

Kommentar #8

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Skytten

Publisert over 9 år siden

Dette er neste stjernebilde. Bildet i dag kjenner vi som en skytter på sin hest, eller som noen bilder viser, en hestekropp med en manns overkropp og hode. Skytteren spenner sin pil og bue. 

Salme 45 gir et dekkende profetisk beskrivelse av bildet og av Messias: "Og i din majestet skal du ri ut og ha framgang ved sannhet, ydmykhet og rettferdighet. Og din høyre hånd skal vise deg fryktinngytende gjerninger. Dine piler skjærer seg inn i hjertet på kongens fiender, folkene faller under deg." (vers 5-6).

En rytter, hest, pil og bue blir også brukt som symboler på den første kristne menighet som dro ut for å seire. (Åp.6:2).

En annen av stjernene i dette bildet er Sagittarius som betyr "Den nåderike." På arabisk heter han Al Kaus som betyr "pil." På koptisk er betydningen "Skjønnheten til ham som skal komme.

Kommentar #9

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Dragen

Publisert over 9 år siden

 

Dragen er et av bildene som er like ved Skytteren. Det er den samme dragen som Herkules tramper på. 

Vi gjengir betydningen av navnet til noen flere stjerner i dette stjernebildet. 

El atik eller Altais betyr "bedragerisk."
"Rastaban betyr "hodet til den kamuflerte." 
Ethanin betyr "den lange slange."
Al Waid tolkes med "Den som skal ødelegges." 
Thuban er "den kamuflerte."
Giansar betyr "den straffede fienden."
Det er ikke tvil om at stjernenavnene forteller oss noe om hvem som blir beskrevet. 

Dragen er et monster vi finner igjen i alle kulturer verden over. Det samme gjelder historien om kjemper som dreper den onde dragen. Fra Guds Ord vet vi at dragen er identifisert som Satan selv. Og at kampen mellom Kristus og Satan en dag skal bli fullstendig vunnet av Jesus. Dette er en del av Guds frelsesplan som var gjort kjent fra tidenes morgen. En far kunne ta med seg sine barn ut om kvelden og ved å betrakte stjernehimmelen kunne han fortelle dem om alle de viktige aspektene av frelsesplanen. Ingen av dem kunne kanskje lese, men himmelen ble likevel en bildebok hvor Guds kunnskap ble forkynt. Det er lett å forstå hvorfor djevelen ønsket å forfalske disse symbolene for å ødelegge evangeliet på himmelhvelvingen.

 

Kommentar #10

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Ara

Publisert over 9 år siden

Ara er det neste bildet som hører til konstellasjonen. Ara er avbildet som et alter med en brennende stor ild over. Ara betyr "dommens ild." Stjernebildet kan nå ikke ses fra den nordlige stjernehimmelen, men for fire tusen år siden kunne den betraktes fra Midt-Østen. I det gamle Arabia ble den kalt Al Mugamra, hvis betydning er "fullført" eller "endelig." Den åndelige betydning er "straffens ild." I Matt. 25:41 er den omtalt som "Den evige ild som er gjort ferdig for djevelen og hans engler."

Kommentar #11

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Lyra

Publisert over 9 år siden

Lyra er det neste bildet. Lyra er både en harpe og ørn. Harpe (eller lyre) er ett av de eldste instrumenter som finnes, og er i bibelen nevnt alt i 1.Mos.4:21. Vega er den klareste stjernen i bildet, ordet betyr; "Han skal bli opphøyet." Roten til dette ordet er det samme som er brukt i sangen som Moses sang etter overgangen over Rødehavet. 

På samme måte sangen til Moses etterfulgte israelittene befrielse fra slaveriet i Egypt, slik følger de 24 eldstes sang i himmelen, når Guds folk befries fra syndens slaveri og fra Satans makt. Åp. 5:9-13. Å opphøye Gud og hans gjerning gjør vi gjerne med sang.

Noen gamle kart viser også stjernebildet som en ørn som flyr i triumf. En av stjernene i bildet heter Sheliak som betyr ørn.

En annen stjerne heter Sulephat som betyr "å bevege seg nedenfra og opp," slik Jesus gjorde da han dro til himmelen. I Denderah ser vi en ørn som symbol. 

Den 21 salme av David som priser og opphøyer Messias i sin sang, kan illustrere noe av prakten og symbolikken i denne konstallasjonen; Skytten, Draken, Lyra og Ara roper ut:"Hans herlighet viser seg stor i Din frelse. Prakt og majestet har du lagt på ham. For du har gjort ham til velsignelser i all evighet. Du har gjort ham overmåte glad for ditt åsyn.

For kongen stoler på Herren, og ved Den høyestes barmhjertighet skal han ikke rokkes.

Din hånd skal finne alle dine fiender. Din høyre hånd skal finne dem som hater deg.

Du skal gjøre med dem slik en brennende ovn gjør, på den tid da Du åpenbarer ditt åsyn. Herren skal oppsluke dem i sin vrede, og ilden skal fortære dem.

Deres avkom skal du utslette fra jorden, og deres etterkommere fra menneskenes barn.

For de hadde lagt en ond plan motDeg. De tenkte ut et angrep som de ikke er istand til å utføre. Derfor skal du få dem til å snu ryggen til å flykte, når Du sikter på ansiktene deres med pilene på Din buestreng. Vær du opphøyet, Herre, i Din styrke! Vi vil synge og lovsynge Ditt mektige velde." Sal.21: 6-14. (Norske King James oversettelsen.)  

Det er IKKE VANSKELIG å bevise Guds eksistens. Beviset ligger i selve skaperverket. Det er vel ingen som vil hevde, at skaperverket har gjort seg selv. Når vi ser en bil eller et byggverk, vet vi med all sikkerhet at det er noen, som har fått dette i stand og skapt det. Det er vel ingen som er så dum at han vil nekte for dette.

Det er det heller ingen som gjør, men når en skal videreføre denne tanken over på skaperverket, så er det plutselig en rekke mennesker som tviler på at Gud har skapt verden og universet. Det oppstår dermed en stor brist i logikken eller i kapasiteten til å tenke. Det er likeså lett å tenke seg at Gud har skapt universet, som det er å tenke seg, at det er mennesker som har skapt mange av de tingene, som vi omgir oss med i hverdagen.

 

Bibelen selv peker på skaperverket som DET STØRSTE BEVISET på Guds eksistens. ”Herre, vår Herre, hvor herlig ditt navn er over all jorden. Du som har utbredt din prakt over himmelen! Av barns og diebarns munn har du grunnfestet en makt for dine motstanderes skyld, for å stoppe munnen på fienden og den hevngjerrige. Når jeg ser din himmel, dine fingrers gjerning, månen og stjernene som du har gjort, hva er da et menneske, at du kommer ham i hu, og et menneskebarn, at du ser til ham.” (Salme 8,1-5.)

”Himlene forteller Guds ære, og hvelvingen forkynner hans henders gjerning. Den ene dag lar sin tale utstrømme til den annen, og den ene natt forkynner den annen sin kunnskap.”               (Salme 19,2-3.)

 

Grunnen til at Bibelen trekker Guds skapelse og opprettholdelse av universet frem som det viktigste beviset på Guds eksistens, er det forholdet at alle mennesker overalt og til enhver tid kan se og forholde seg til skaperverket. Det være seg enten i mikrokosmos eller i makrokosmos.

 

Ellers så har vi mange andre bevis på Gud eksistens. Jeg vil bare kort nevne en del av dem:

a)      Vi har det forholdet at hele frelseshistorien er nedtegnet i de 12 stjernetegnene i Zodiakken.

 

  b)      Vi har det forholdet at vi kan dele ord, setninger og deler av setninger i Bibelen med 7- tallet og få hele tall som kvotient. Dette gjelder både den masoretiske teksten av G.T. og N.T.

 

 c)      Vi har alle de skjulte budskap om personer og hendelser som Bibelen beskriver.

 

d)      Vi har jødene og Israel. Gud har uttatt jødene til sitt spesielle eiendomsfolk og Israel som sitt eiendomsland. Dette folks historie er nedskrevet i Bibelen. Mye av det som står der, har allerede gått i oppfyllelse, og resten kommer til å bli oppfylt, for bak Bibelens innhold står Gud selv. Han våker over sitt ord (Jer.1,12.), og han vil la det gå hurtig i oppfyllelse når tiden er inne til at det skal skje. (Es. 60,22.)

 

 e)      Vi har det forholdet at mennesker møter Gud og får opprettet en kontakt og en relasjon til Ham. På verdensbasis er det ca. 200000 personer som tar imot Jesus som sin frelser hver dag.

 

 Dersom en vil vite noe om Gud, må en gå til Bibelen og til dem som kjenner til det som står i Bibelen. Ateisten, agnostikeren og den verdslige humanetikeren er ikke meningsberettiget i denne saken, for de har ingen ting å bidra med unntak av det å skape forvirring og uklarhet.

Ateisten sier i sitt hjerte at det ikke er noen Gud til.

Agnostikeren sier at vi kan ikke vite noe om Gud.

 Den verdslige humanetikeren sier at det er ingen Gud, og at det er mennesket som er sentrum i tilværelsen.

 

Bibelen sier at alt det som vi kan vite om Gud ligger åpenbart for alle mennesker, for Guds eksistens blir bevist gjennom Guds gjerninger. ”for det som en kan vite om Gud, ligger åpent for dem, for Gud har åpenbart dem det. For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, er synlig fra verdens skapelse av, idet det kjennes av hans gjerninger, for at de (både ateisten, agnostikerne og den verdslige humanetikeren) skal være uten unnskyldning, fordi de, enda de kjente Gud (innerst inne), dog ikke æret eller takket ham som Gud, men ble dårlige i sine tanker, og deres uforstandige hjerte ble formørket. Mens de gjorde seg til av å være vise, ble de dårer.” (Rom.1,19-22.)

 

Dette er Bibelens budskap om både ateisten, agnostikeren og den verdslige humanetikeren, og det er et SANT BUDSKAP.

Det er IKKE VANSKELIG å oppleve Gud og få en relasjon til Ham. Det er bare å påkalle Ham. Han er ikke langt borte fra noen eneste en av oss, for i Ham er det vi lever og rører oss og er til. (Asp.gj.17, 27.)

 Det er ikke noe Gud heller vil enn å møte den enkelte og gi vedkommende av sin kjærlighet og nåde.

 Det er ikke riktig, som en del forkynnere hevder, at en må føle så og så mye syndeskyld, for at Gud skal ta imot menneskene. Da er det mye bedre det mottoet som Frelsesarmeen har: ”Kom som du er”.

 Synden er ikke det store problemet for Gud, for Jesus har sonet all verdens synd. Menneskene kan møte Gud hvor som helst og i hvilken som helst situasjon, for Gud er over alt og i alle ting. Bibelen sier at den som søker Gud av hele sitt hjerte, skal finne ham. Det er ikke noe Han heller vil enn at menneskene skal søke Ham. Han står parat til frelse menneskene og føre dem inn i sitt rike.

 Satan, som er Guds hovedmotstander, er også enig i at menneskene skal omvende seg, men det må ikke skje I DAG eller NÅ. Det skal skje SENERE. Bibelen sier at det skal skje I DAG. ”Når det sies: I dag, om dere hører hans røst, da forherd ikke deres hjerter som ved forbitrelse.” (Hebr.3,15.)

 Det forholdet, at menneskene ikke tar Gud på alvor og omvender seg I DAG, fører til at de ikke får del i Guds rike og går fortapt for Guds rike. Ordene ”IKKE I DAG”, men ”SENERE” har bestandig hatt bare en overskift, og den er: ”FOR SEINT”

 

 Jeg vet ikke så mye om fortapelsen. Jeg akter heller ikke å utbrodere det som jeg vet om den i denne artikkelen, men jeg vet en god del om Guds rike og de store mulighetene som ligger og venter på den enkelte. Jeg anbefaler på det sterkeste Guds rike og Guds rettferdighet og frelse, men valgte må stå opp til den enkelte. Det er ett av de ypperste kjennetegn som mennesket har, at det har en fri vilje, og at Gud ikke kan tvinge eller skremme noen til omvendelse. Omvendelsen er en frivillig sak. Det er også fortapelsen bort fra Guds rike.

 

 Vi vet at Bibelens vitnesbyrd, når det blir rett utlagt, gir gjenklang i menneskets ånd og sjel, for vi er skapt for å tilhøre Gud. Augustin sa det på følgende måte: ”Menneskets hjerte er urolig inntil det finner kvile i og hos Gud.” 

 Hvilke åndelige fordeler har de menneskene som er kommet til tro på Gud? Jeg skal nevne en del av dem:

 a)      De har fått tilgitt sine synder.

 b)      De kommer ikke til dom, men de har gått over fra døden og til livet.

 c)      De har fått etablert en livsvarig kontakt med Gud.

 d)      De har fred med Gud.

 e)      De har ikke lenger angst for døden.

 f)       De har heller ikke angst for livet.

 g)      De har mulighet for å leve et langt liv uten sykdom og bekymringer.

 

 Sett på bakgrunn av dette, skulle det ikke være vanskelig å velge, men det merkelige er at de fleste velger bort Guds frelse og Jesu forsoning. I mange andre sammenhenger velger menneskene det som er best for dem, men i denne sammenhengen velger de det som er dårligst for dem. Det skulle ikke være det at de ikke tar sine valg på et fritt grunnlag.

 

Sannheten skulle ikke være den at det er denne verdens fyrste, som er satan, som påvirker menneskene til å velge det som ikke er best for dem. Bibelen sier at slik er det. ”i hvem (de som går fortapt) denne verdens gud har forblindet de vantroes tanker, for at lyset fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde, ikke skal skinne for dem.” (2.Kor.4,4.)

 

 Satan, som er Guds hovedmotstander, unner ikke menneskene at de skal få del i frelsen, for han er selv dømt til et evig opphold i abyssos. Fortapelsen er ikke tiltenkt for menneskene, men den er tiltenkt for satan og demonene. ”Da skal han (Jesus) si til dem ved sin venstre side: Gå bort fra meg, dere forbannende, i den tidsalderlige ild, som er beredt djevelen og hans engler!” (Mat.25,41.)

 

 Bibelen sier videre at menneskene ikke behøver å dele skjebne og fellesskap med satan og de falne englene. Jesus har seiret over synden, døden og dommen. Jesus sier: ”Alle de som Faderen gir meg, kommer til meg, og den som kommer til meg, vil jeg ingenlunde støte ut.” (Joh.6,37.)

 

Moses sa følgende til jødefolket: ”Jeg tar i dag himmelen og jorden til vitne mot dere: Livet og døden har jeg lagt fram for deg, velsignelsen og forbannelsen. Velg da livet, så skal du få leve, du og din ætt! (5.Mos.30,19.)

 

 

Kommentar #12

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Fiskene

Publisert over 9 år siden

 

Vi kan finne den under og til venstre for det store stjernebildet Pegasus.
I følge gresk mytologi symboliserte fiskene to guder som hadde klart å rømme fra en kjempe (Typhon) ved å forvandle seg til fisker og kaste seg ned i elven Eufrat. Som et minne om denne flukten ble de plassert på stjernehimmelen.
I stjernebildet vannmannen så vi en annen fisk. Denne fisken fikk vann fra den store og rike kilden symolisert ved den store urnen. Alt dette symboliserte den fullkomne frelsen (det levende vann) som skulle strømme til Guds folk og bli tatt i mot av dem. Sammen med denne sannhet, er påminnelsen fra stjernebildene Pegasus og Svanen, om Jesu forestående profetiske oppfyllelser for å fullende frelsesverket.

 Fiskene lærer oss en annen side av sannheten om frelsens velsignelser som vil bli uttøst. Disse to fiskene vi her ser, er ikke frie og kan “drikke” den fulle velsignelse, som Gud ønsker å gi. Båndet mellom fiskene binder dem fast i halen og fester dem til nakken av sjøuhyret (eller Leviatan i Bibelen, et annet symbol på djevelen).

Hele symbolikken foregår i havet, hvor fiskene ser ut til å være begrenset i sin frihet og sine velsignelser fordi den er bundet fast i djevelen.


I Bibelen er hav ofte symbolisert med folkehav og hedenske styrer/konger, (Se bl.a. Åp. 17:1, 15 og 18). Guds folk blir sett på som fisker i dette folkehavet. 
Her er fiskene spredt rundt i folkehavet blant nasjonene. Profeten Amos forutså følgene om Guds folk: «Herren Gud har sverget ved sin hellighet: Se. Dager skal komme over dere da Han tar dere bort med kroker, og de siste av dere tar Han med fiskekroker.” (4:2) Dette var en klar profeti over Israel og Juda, men spesielt over Israel. Bortførelsen og alt det dette innebar er helt klart knyttet til denne profeti av Amos over Israel.

Men Jeremia forteller om befrielsen som vil komme: Se, jeg skal sende bud på mange fiskere, sier Herren, og de skal fiske dem opp…” (16:16). Jesus brukte også uttrykket da Han sa at han ville gjøre disiplene til menneskefiskere. Det er interessant å merke seg at Fiskene har alltid vært betraktet, også av de hedenske nasjoner,  som Israel og jødenes tegn, og senere også til etterfølgerne av Messias. Fisk ble også brukt som et tidlig kristent symbol. Under den romerske forfølgelse hadde de kristne fisken som symbol. Det kan ses på ringer og på gravstener og katakomber. 

Fiskene var også tegnet til Simeon, Jakobs sønn. Han var den som ivret mest for å selge Josef. Han ble satt på en hard prøve i Egypt, da han ble urettmessig holdt tilbake og satt i fengsel, beskyldt for å stjålet. 
Jakobs profeti over Simeon ble en profeti som også gjaldt Israel mye senere: “Jeg vil skille dem i Jakob og spre dem i Israel (Levi og Simeon). Simeon fikk bare små enklaver i Israel. Simeon og Levi var som to ville brødre, men ble adskilt. Slik ble stjernetegnet fiskene et minne om adskillelsen også av stammene i Israel, med nordriket (Israel) og sørriket (Juda). 
Historisk sett er det også to slags menigheter. En før Kristus og en etter Kristus (se Åp.12:1). I menigheten etter Kristus ble forhenget fjernet og hedningen fikk komme og feste seg til Guds sanne vintre. Men fortsatt gjøres det iherdige anstrengelser for å holde dette forhenget oppe. Dette skjer fra begge “fiskenes” side. 

Fiskene er også knyttet til forvent–ningene om Jesu gjenkomst og den endelige befrielsen. Jesus sier i i Matt: 13:47-49 Himlenes rike er lik en not (fiskegarn) som ble kastet i havet, og fanget fisk av alle slag. Da den var full, drog de den inn til stranden. Og satte seg ned og samlet de gode i kar, men kastet ut de dårlige.
I Denderah planetariet (verdens eldste avbilding av stjernebildene) het dette stjernebildet: Fiskene Hori (Alså Orions fisker), som også betyr: Fiskene til Han som kommer.  Selv om fiskene altså er bundet, så ligger håpet om Jesu gjenkomst foran dem. På hebraisk ble stjernebildet kalt: Dagim, som betyr fiskene. Den ene fiskens navn er Oppholde. Et annet stjernenavn er: De forente. 
I Jes.41:10 er det et vakkert vers om hvem som Holder oss oppe. “Frykt ikke for jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring for Jeg er din Gud. Jeg styrker deg, ja Jeg hjelper deg. Jeg holder deg oppe med min rettferds høyre hånd”. For Jesus var det også viktig å knytte sammen sine med sterke bånd: Jeg har også andre sauer, som ikke er av denne folden... (Joh.10,16) 

 

Kommentar #13

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Båndet

Publisert over 9 år siden

Som tidligere nevnt blir dette regnet som et selvstendig stjernebilde selv om det hører sammen med de to fiskene. 
Det arabiske navnet var Alrisha, og det er det navnet som fortsatt i dag er navnet på stjernen i nakken på Cetus. Det betyr simpelhen bare bånd eller snor. Det gamle egyptiske navnet på båndet var U-or, som betyr han kommer. Det er også interessant at forbena på væren, hviler på båndet. Væren representerer offerlammet. Selv om han begrenses i dag gir Han sine gaver der Han når fram. Mange mener også at båndet symboliserer det tette bånd mellom jødene og de sanne kristne (Guds menighet i dag). De er forbundet med (eller skulle være det) kjærlighetens bånd. Det åndelige og det kjødelige Israel. Abrahams lovede sæd. 
“Jeg dro dem med menneskers snor, ja med kjærlighets bånd. For dem var Jeg lik de som løfter åket av deres kjever. Jeg bøyde Meg ned til ham og gav ham føde. (Hos.11:4)

Kommentar #14

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Andromeda

Publisert over 9 år siden

 

Bundet i syndens slaveri


Andromeda er også navnet på en galakse, den som er nærmest vår egen galakse; Melkeveien. Den kan ses med det blotte øye som en tåke i stjernebildet Andromeda. Stjernebildet kan man finne ved å fokusere på Pegasus. Stjernene som fortsetter diagonalt fra den øverste og venstre stjernen i Pegasusfirkanten mot Perseus; er Andromeda. Hodet til kvinnen Andromeda hviler mot Pegasus, den vingede hesten som gir løfte om Den sterke som kommer, og bena når Perseus; hennes befrier. Den greske poeten Aratus, som tydelig var inspirert av stjernehimmelen skrev: “Hennes føtter peker mot hennes brudgom, på hans skuldre hviler de”.
Andromeda har lenker bundet fast rundt sine hender og føtter. Hun er fanget i fortvilelse og nød. Andromedas navn på hebraisk betyr: Den lenkede. Noen har tolket det som en profetisk beskrivelse av jødene i landflyktighet fordi den er knyttet til fiskenes tegn. I noen gamle zodiaker var fiskenes hoder tegnet som kvinnehoder for å vise forbindelsen til Andromeda. 

Guds menighet er ofte symbolisert med en kvinne i Bibelen

 
Sions datter vil jeg sammenligne med en  skjønn og vakker kvinne.”(Jer.6:2) “For Herren har kalt deg som en kvinne, som var forlatt og sorgfull i ånden.”(Jes.54:6). Men dette er bare en sammenligning, for i Jes.1.8 er denne kvinnen også omtalt som en by:  Bare Sions datter er blitt igjen som en løvhytte i en vingård, som en vekterhytte på en agurkmark, som en kringsatt by.
Men Andromeda har også en klar parallell til alle som sitter fanget i syndens slaveri, borte fra Kristus som offerlam for tilgivelsen og Hans befrielse fra å leve i syndens slaveri. 
Stjernen Alpheratz (på hennes hode) betyr: Brutt ned. Mirah på hennes kropp betyr; Den svake. Stjernen i hennes venstre fot heter Almaak; med betydningen; Slått ned. En annen stjerne er Almara; Den rammede. Navnene på stjernene taler sitt tydelige språk om denne kvinnens tragiske tilstand.

La oss se hvordan Bibelen bruker disse symbolene fra stjermebildet: “Hør derfor dette, du som er elendig og drukken, men ikke av vin…..legg deg ned så vi kan gå over deg….Våkn opp, våkn opp! Kle på deg din styrke, Sion! Kle på deg dine høytidsklær Jerusalem, du den hellige hovedstad. ……Rist av deg støvet, reise deg opp! Innta ditt sete, Jerusalem! Løs deg fra båndene om din hals, du fangnde Sions datter. ..For så sier Herren: For ingenting ble dere solgt, og uten penger skal dere bli forløst. (Jes.51:21-52:3) Jesaja fortsetter å forkynne det glade budskap om frelse til den bundne kvinnen. Mot slutten beskriver han den lidende Messias som vil bestenke (med sitt blod) alle folkeslag og derved gi forsoning og frelse.
Jeremias beskriver også Guds medlidenhet med kvinnen: “Derfor skal du tale dette ord til dem: Tårer strømmer fra mine øyne natt og dag, de holder ikke opp. For jomfruen, mitt folk, er blitt knust med et kraftig slag, og ligger med et ulegelig sår. (14:17) 
 

Kommentar #15

Kjell G. Kristensen

115 innlegg  13843 kommentarer

Cefus

Publisert over 9 år siden

Brudgommen på sin trone.


Cefus kan beskues like ved den nordlige pol like overfor den lille Karlsvognen med Stella Polaris – nordstjernen, som han berører med føttene. Den er ikke så lett iøyenfallende og er derfor et heller ukjent stjernebilde. Man kan også lett få øye på den ved å se i nordøstlig retning fra Cassiopeia (dronningen/bruden). Der sitter kongen ved siden av sin dronning. 

 
Hodet hans markeres av en liten krans av stjerner. Han er avbildet som en kronet konge, med kongelig kappe og et septer i hånden.. Han er kongen som Andromeda venter på og som vil opphøye henne til dronning og medhersker og dommer (Innta ditt sete, Jerusalem Jes. 54:1,1. Kor.6:2, Åp.20:6) “For din skaper er din ektemann.” (Jes. 54:5) Hvilken fantastisk oppreisning! Adromeda som dronning møter vi i stjernebildet Cassiopeia. Men hvem er denne kongen, hennes ektemann?


Stjernene forteller den tydeligste tale: Egypterne kalte denne konstellasjonen for: Pe-ku-hor som betyr: Regjerings-overhodet som kommer. 
I zodiaken i Dendera er han identifisert med det seierike lammet. Cefus et et gresk navn, som stammer fra et hebraisk ord som betyr: Kvisten eller den kongelige kvisten. Etioperne kalte ham: Hyk; Kongen. Selve stjernenavnene gir oss mer opplysning: Alpherik betyr Frelseren. Den stjernen sitter i kongens belte. Stjernen i hans venstre kne heter Alrai som betyr som knekker eller bryter (bånd og lenker). Han er altså konge, kvist (messias), forløser og frelser på en gang! I historiens forløp er det bare en eneste person som alle disse navn kan passe på. Han vil sette sitt folk fri og han vil regjere i all evighet. Jesus vår Messias.

 
Disse stjernebildene, Fiskene, Båndet, Andromeda og Cefus forteller om den endelige velsignelse fra Gud som blir holdt tilbake for en tid, pga av synd. Men det siste bildet er av kongen selv som kan løse opp bånd og lenker og sette alle fri. 

 

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
14 dager siden / 1447 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
24 dager siden / 1284 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
29 dager siden / 1274 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
5 dager siden / 710 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
1 dag siden / 708 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
23 dager siden / 542 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere