Verdidebatt

Hansen og Gelius

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det siste året har både Einar Gelius og Inger Lise Hansen fått mye spalteplass i media og begge er blitt omfavnet av riksmedia. Felles for dem begge er at de har mistet sin jobb/ stilling i henholdsvis Den Norske kirke og kristelig folkeparti.

MEN de har mer felles enn som så. For begge har også vært veldig flinke til å fremstå som offer for "konservative krefter" i kirken. Einar Gelius prøvde (og lykkes delvis i) å få sin personalsak til å fremstå som en kamp for folkekirkens framtid, mens Inger Lise Hansen på samme måte prøver å få sin manglende nominasjon til å fremstå som en kamp om partiets fremtid. Og begge kjemper mot "konservative krefter". Og like selvsagt har de begge fått med seg alle riksmedia i sin kamp mot disse kreftene. Riksmedia har til tider ganske ukritisk fremstått som rene mikrofonstativ for dem begge.

Det som slår meg i disse sakene er at ingen av de to (Hansen og Gelius) ser ut til å skjønne at det er deres egen oppforsel (eller manglende sådan) som er årsaken til at de er sparket/ vraket. De har begge opptrådt klanderverdig og illojalt ovenfor sine organisasjoner/ arbeidsgivere.

Mens Gelius ikke ser ut til å se alvoret i de tjenesteforsømmelsene han har begått, ser det ikke ut til at Hansen ser at det er hennes måte å være politiker på som mange i Krf nå har fått nok av. Og da er det medlemmenes rett til å velge andre tillitsvalgte. Det er det som er demokrati. Og ordet tillit er viktig i begge sakene. For både Hansen og Gelius mangler tillit i store deler av de organisasjonene de skal representere. Og mangler man tillit er det vanskelig å fortsette. Så enkelt er det. Dette handler ikke om "konservative krefter", men om to personer som har mistet tillit og dermed blir vraket.

NB! Dette innlegget er mitt personlige innlegg, og er ikke uttrykk for Vårt Lands syn. Jeg er administrartor for kirkenorge.no, og ikke journalist i Vårt Land.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt