Verdidebatt

Straffe folk flest eller få ny politisk retning?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Et viktig spørsmål jeg mener vi må stille oss fremover er: Skal vi straffe folk flest ved enda høyere skatter eller skal vi simpelthen finne ut hvordan vi bedre kan utnytte de ressursene vi har?

Det virker på meg som om dette skiller venstresiden fra høyresiden. Jan Tore Sanner (H) skriver på sin blogg at "Norge etter 2020 vil stå overfor store utfordringer knyttet til sterk økning i antall eldre. Vi kan med sikkerhet slå fast at utgiftene til helse, omsorg og pensjon vil gå kraftig opp om 10 til 15 år."

Så skal vi øke skattene?

Eller skal vi:

  • Avbyråkratisere og modernisere offentlig sektor.
  • Redusere skattesatsene for å motivere til arbeid.
  • Gjøre det mer lønnsomt å investere i arbeidsplasser.
  • Legge til rette for bedriftene gjennom å bygge ut infrastruktur.

Det er jo interresant at Statistisk Sentralbyrå (kilde her) viser til at selv om skattene ble senket med 21 milliarder så har skatteinntektene til staten økt med over 160 milliarder kroner siden 2005. Det er fordi det gir motivasjon til arbeid og muliggjøring for etablering av nye bedrifter.

Som Daniel Torkildsen (H) treffende peker på, driver Arbeiderpartiet med et politisk spill. De snakker offentlig ut mot skattelettelser, men har opprettholdt Bondevik-regjeringens skattelettelser, foreslo 10 milliarder i skattekutt i 2001, og var med på å stemme for flere av skattelettelsene i forrige stortingsperiode.

Les gjerne Høyres moderniseringsrapport her. Det er bedre med nye måter å tenke politikk, enn å grave enda dypere i folk flest sine lommebøker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt