Verdidebatt

Nye overgrep mot barn

Stå på "varslere" - situasjonen er verre enn noensinne!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er ferd med å bli motløs. Mens norske myndigheter og et samlet pressekorps står på hodet for å avsløre og fordømme seksuelle overgrep mot barn, turer norske kristne miljøer frem med sin mishandling av barn i Jesu navn – mens ansvarlige organer (barnevern, kirkeledere) kun kaster uengasjerte sideblikk på det som skjer.

Senest i går (7.2.) bragte Stavanger Aftenblad en reportasje fra IMI-kirkens ungdomskonferanse, hvor tenåringer og barn ned til 13-årsalderen blir opplært til ”helbredelsestjeneste” med utprøving av håndspåleggelse og forbønn før de sendes ut på gatene for å tilby forbønn for syke.

”Husk å be med autoritet,” formaner den 22-årige instruktøren Sam Lovell. ”Gud er med dere. Rekk opp hånda hvis dere ser noen forandring.”

Dette skjer ikke i lukkede rom, som i min ungdoms ”bønnekjellere”. Det er en del av et høyprofilert ungdomstilbud, hvor både statskirken og frikirker har sendt sine rekrutter – 3500 barnekristne (13 – 19 år). Anledningen er dekket av et enspaltet NTB-telegram i kristenfolkets hovedavis Vårt land.

Jeg la i går (7.2.) ut en Kommentar på humanistenes nettavis www.fritanke.no hvor jeg gir flere makabre eksempler på hvordan barn nå står i fokus for en verdensvid barne-evangeliseringskampanje, med eksempler fra Oslokirken til Jan Aage Torp så vel som internasjonale superevangelister. (Slå opp og se på You Tube-stubbene.)

Pinsevennenes organ Korsets Seier rapporterte for et par uker siden om vekkelsen på en østkantskole i Oslo. Bladet forteller uten forbehold at en elev på skolen er blitt helbredet for en kneskade. Han hadde manglet en kneskål, men ved et guddommelig inngrep hadde en ny kneskål kommet på plass. Elevene fikk komme frem og kjenne på kneskålen, og flere av dem trodde på miraklet og ble frelst.

Jeg skal nå fremover holde foredrag om ”Vi som elsket Jesus” flere steder i landet. Hvis ofre for slik virksomhet jeg her har beskrevet vil møte meg og fortelle sine historier, vil jeg sette pris på det – enten det skjer i fortrolighet eller offentlighet. Jeg kan også kontaktes på epost, levi.fragell@human.no

Etterat jeg nå har tatt fatt i dette materialet, bl.a. inspireret av pastorsønnen Anders Torp, innser jeg at jeg til tross for mitt engasjement på dette feltet  ikke har fulgt godt nok med i timen. Forholdene har vært og er fortsatt verre enn jeg selv fullt ut innså da jeg skrev min oppgjørsbok. Bente Bratlunds bok "Besatt av demoner" hadde gått meg hus forbi, og jeg var ikke kjent med de viktige kommentarer som lå på verdidebatt.no allerede for et år siden, skrevet av f. eks. Morten Christiansen og Ågot Cecilie Heiberg-Jacobsen. Jeg skal gjør mitt beste for å innhente denne forsømmelse (til tross for et litt neddempet mot), samtidig som jeg vil oppfordre "varslerne" til å holde seg på banen.      

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt