Verdidebatt

Farvel på fredag

Myndighetenes bøller vil neppe gjøre en forskjell i resultatet, men de kan gjøre konflikten mye mer blodig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En Mubarak-lojal mobb har dukket opp i Kairos gater idag, med angrep mot demonstrantene som er imot diktatoren Mubarak. Disse har kastet molotov coctailspå folk, ridd ned folk med bruk av hester og kameler og prøvd å skape frykt og panikk. Antall skadde og eventuellt drepte er høyst usikkert.

Denne plutselige akomsten av despotens bøller har nok mye å gjøre med at militæret gikk ut og sa at de ikke vil skyte på folk. Jeg håper at militæret går et steg lenger nå, og sikrer folk. Blir de stille vitner er de medskyldige!

I tillegg til å angripe demonstrantene så har disse bøllene også angrepet en rekke journalister. Kan man håpe at det vekker myndighetene våre til å komme med litt skarpere reaksjoner enn de "bekymringsmeldingene" vi har sett så langt?

Neste store samlingspunkt tror jeg blir nå til fredag, noen optimister ser ut til å tro at dette vil bli dagen han skjønner beskjeden og tar sin hatt og går, jeg er redd det kommer til å ende mye blodigere. Jeg tror Egypt-forsker ved UiO Bjørn Olav Utvik har rett i at det hele kommer ned til når hæren finner ut at nok er nok. Jeg håper bare det blir snart. Nå til fredag er en like god dag som noen!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt