Verdidebatt

Etikken kan ikke gi deg nåde

Jeg drømmer om at vi i Familie & Medier, sammen med kristen-Norge, kan klare å formidle nåden på en måte som i høyeste grad er aktuell for norske medier.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Etikken er nyttig til mangt, men kan ikke gi deg nåde,» uttalte forsker og dr.theol. Paul Otto Brunstad i Bergens Tidendes utmerkede spalte Trosbekjennelsen. Med dette synliggjør Brunstad kristen-Norges, inkludert Familie & Mediers, kommunikasjonsutfordring i møte med den norske befolkning.

For hva er kristendommens kjerne? Er det etiske refleksjoner rundt Trekant, porno, abort og Israel? Er det at mennesker skal ta gode valg og leve gode liv slik at Gud godtar dem som sine barn?

Kristendommens kjerne er ikke etikken. Kristendommens sentrum er nåde, Gud som ble menneske, Jesus som ved sin død slettet ut menneskenes synd. Denne nåden svarer til menneskenes dypeste behov, et behov for å bli sett, elsket og tilhøre noe eller noen som er større enn dem selv og som vil dem godt.

Dette står ikke i motsetning til vårt arbeid med å sette kristne verdier og etiske spørsmål på medienes dagsorden. Det er et felles ansvar for alle mennesker å arbeide for at gode verdier skal prege vårt samfunn, og vi er overbevist om at det kristne livssynet har svært mye å bidra med her. Derfor vil Familie & Medier fortsatt utfordre til verdi- og etikkdebatt. Men vi skal også ta på alvor utfordringen som ligger i å integrere Jesu ubegrensede nåde i vår begrensede etiske refleksjon.

Derfor er min drøm for fremtiden at vi i Familie & Medier, sammen med kristen-Norge, i større grad kan klare å formidle denne sjokkerende, grensesprengende nåden som en livsviktig, dagsaktuell sak som i høyeste grad er interessant for norske medier.

Er du enig i at kristen-Norge har en kommunikasjonsutfordring, og hvordan kan denne utfordringen løses?

(Jeg har fått beskjed av en Vårt Land-journalist at jeg må tenke mindre som en emissær og mer som en journalist. :) Klar for innspill som kan hjelpe meg til det.)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt