Verdidebatt

Unga våre

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Politikere i valgmodus er ofte en selsom opplevelse - hvis vi gidder å lytte til dem. De kan lett miste bakkekontaktene og ta seg vel mye til rette.

Kristin Halvorsen, for eksempel, har like godt overtatt eiendomsretten til alle "unga våre" - dine og mine barn og barnebarn.

Hun sier at hun ikke vil at Høyre skal "eksperimentere med unga våre". Saken gjelder belønningssystemer i skolen. Flere skoler har for lengst innført "Lesehesten" og "Gangesertifikatet". Dette viser seg å være vellykkede belønningssystemer som visstnok er innrettet slik at de er en anerkjennelse for prestasjon og innsats og ikke så mye for resultater. Det kan være konkurranser mellom elever eller mellom klasser. Dette skaper mer interesse og engasjement i de viktige fagene norsk og matematikk. Det er ikke dårlig.

Frykten for konkurranse sitter i ryggmargen på enhver SV'er og, enda mer skremmende, i store deler av den rødgrønne regjeringen - som har bestemt (eksperimentert) over "unga våre" de siste fire årene. Hele resten av livet skal de samme ungene konkurrere - noen av dem på idrettsbanen, kanskje om kjærester, i arbeidslivet, i venneflokken osv. Livet er faktisk ikke noe særlig for pingler - for å si det slik.

Jeg velger å gi min stemme til de politikerne som er realitetsorienterte og som mener at det er bra at barna får lære seg (sunn) konkurranse så tidlig som mulig i livet. Det vil gjøre dem bedre rustet til å fungere i et langt og utfordrende voksenliv.

Barna våre er for verdifulle til at Kristin Halvorsen og hennes meningsfeller skal dulle med dem slik at de blir oppdratt til å bli tapere før løpet i det hele tatt har startet.

Hun står fritt til å gjøre det hun mener er riktig med sine barn - men ikke med "unga våre".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt