Verdidebatt

Knut Arild Hareide som Clark Kent ?

Deler av VGs forside, samt to sider i avisens Rampelys-seksjon vies mandag 31. januar påtroppende KrF-leder, Knut Arild Hareide, som har ”blitt ny” med kjendisstylist Jan Thomas.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"He-he.. Det var noen som sa jeg lignet på Clark Kent", sier Hareide. Men hjelper det?

Kristelig Folkeparti har kommet inn i et nytt valgår. Som jeg også tidligere var inne på, Knut Arild Hareide har hatt en hel uke for seg selv på Verdidebatt, som gjesteskribent. Det absolutt klareste uttrykket var en hyllest til NRK for det brede programtilbudet. For min del ser jeg kvantitative variabler i det statlige etermediet som en funksjon av nærmere 3.500 statsansatte i NRK. Dette handler om å legge to og to sammen.

Nå sitter selveste Anne Aasheim i Kulturrådet og fordeler statlig støttet til media, så nå er det ikke bare kringkastingslisensen som sørger får oppdrift i riket. Avisen "Norge i Dag" får ikke pressestøtte. Dette er egentlig en annen sak, men jeg måtte liksom dvele litt med Knut Arild Hareide som noen mente lignet litt på Clark Kent. Det er et annet navn på Supermann i forkledning.

Unnskyld meg, men jeg tror ikke det hjelper hvor mange forkledninger Knut Arild Hareide har. Jeg tror rett og slett ikke noen har tro på den løypa Inger Lise Hansen gikk opp i møte med media. Nå må Kristelig Folkeparti få noe kjøtt på bena, og det dreier seg faktisk om verdier, politikk og troverdige mediestrategier! Tiden er inne for å mobilisere grasrota i Kristelig Folkeparti. Fortsatt handler det mye om ideologi og tydelige verdipreferanser, og jeg står fast ved Hans Nielsen Hauge som en troverdig frontfigur. Han må rehabiliteres, og nå må KrF-folket komme seg opp av stolene.

Dette valgåret er et skjebneår for partiet. Nå må en slutte å tøyse, og heller drive politikk. Det holder ikke å gå rundt å smile til hverandre og ta seg opp på ulike podier med ord uten innhold. Grunnstammen i partiet må gi lyd nå. Det må nye folk inn i rekkene, på alle nivå. En må bygge på røttene, på reelle verdier, ikke på fraser, floskler og pjatt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt