Eivind Lundager

24    62

Knut Arild Hareide som Clark Kent ?

Deler av VGs forside, samt to sider i avisens Rampelys-seksjon vies mandag 31. januar påtroppende KrF-leder, Knut Arild Hareide, som har ”blitt ny” med kjendisstylist Jan Thomas.

Publisert: 1. feb 2011 / 14 visninger.

 

”He-he.. Det var noen som sa jeg lignet på Clark Kent", sier Hareide. Men hjelper det?

Kristelig Folkeparti har kommet inn i et nytt valgår. Som jeg også tidligere var inne på, Knut Arild Hareide har hatt en hel uke for seg selv på Verdidebatt, som gjesteskribent. Det absolutt klareste uttrykket var en hyllest til NRK for det brede programtilbudet. For min del ser jeg kvantitative variabler i det statlige etermediet som en funksjon av nærmere 3.500 statsansatte i NRK. Dette handler om å legge to og to sammen.

Nå sitter selveste Anne Aasheim i Kulturrådet og fordeler statlig støttet til media, så nå er det ikke bare kringkastingslisensen som sørger får oppdrift i riket. Avisen ”Norge i Dag” får ikke pressestøtte. Dette er egentlig en annen sak, men jeg måtte liksom dvele litt med Knut Arild Hareide som noen mente lignet litt på Clark Kent. Det er et annet navn på Supermann i forkledning.

Unnskyld meg, men jeg tror ikke det hjelper hvor mange forkledninger Knut Arild Hareide har. Jeg tror rett og slett ikke noen har tro på den løypa Inger Lise Hansen gikk opp i møte med media. Nå må Kristelig Folkeparti få noe kjøtt på bena, og det dreier seg faktisk om verdier, politikk og troverdige mediestrategier! Tiden er inne for å mobilisere grasrota i Kristelig Folkeparti. Fortsatt handler det mye om ideologi og tydelige verdipreferanser, og jeg står fast ved Hans Nielsen Hauge som en troverdig frontfigur. Han må rehabiliteres, og nå må KrF-folket komme seg opp av stolene.

Dette valgåret er et skjebneår for partiet. Nå må en slutte å tøyse, og heller drive politikk. Det holder ikke å gå rundt å smile til hverandre og ta seg opp på ulike podier med ord uten innhold. Grunnstammen i partiet må gi lyd nå. Det må nye folk inn i rekkene, på alle nivå. En må bygge på røttene, på reelle verdier, ikke på fraser, floskler og pjatt.

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Njål Kristiansen

142 innlegg  19029 kommentarer

Publisert nesten 7 år siden

Jeg får sånn "le hele veien til banken"-følelse når jeg ser slike oppslag som dette.Nå som fru Hansen forlater partiledelsen trengs det sikkert noen andre som viser bysten. Hareide med bare en pels utenpå bar overkropp smurt utover forsiden av Vredens Gnag? Det er knapt en homofil som ikke tror at Hareide har sine tilbøyeligheter i sitt lønnkammer. For de fleste er dette likegyldig. Andre gleder seg til det blir tid for reklame for badetøy.

På den annen side kan jeg godt forstå Lundagers problematisering av dette. Jeg gremmet meg grønn over Ernas stunt med å stå i en pytt i Nordmarka, iført blå kjole og omgitt av vannliljer. Vårherrefriogbevares. Hvor tok det trauste og pålitelige veien, tenkte jeg da. Men siden har hun vist at hun kan mer enn å være vannymfe.

Når det gjelder Hareide blir jeg aldri sikker på hva han står for. Slik som rett mange andre, faktisk ca 96% av befolkningen. Men han skal ha for at han virkelig gjør ALT for partiet!:-)

Svar
Kommentar #2

Rune Holt

8 innlegg  10562 kommentarer

!!??

Publisert nesten 7 år siden

Jeg vet ikke om Hareide har en tanke om at dette stuntet skal gjøre Krf mer spiselig for folk,men for meg var dette bare patetisk.

Han framhever også Jan Thomas som et bra forbilde og talsmann for de homofile.

Så forskjellig kan vi se på den saken altså.

Jan Tomas har fått refs for å gi damer (og menn) dårlig selvtillit ved å bemerke til det tragikomiske at folk må "pusses opp" for å få fram sitt utseende.

Han påvirker menn (og damer) til å pumpe inn botox i fjeset for å gjøre åsynet til et stivt,uttrykksløst maskefjes.

Hvordan Hareide kan gå god for.og attpåtil skryte av et slikt jålemenneskesyn er for meg helt forferdelig.

Er dette Krf i framtia...så får de ha lykke til uten min stemme.

Svar
Kommentar #3

Peter Eide Walseth

38 innlegg  252 kommentarer

Flott oppslag

Publisert nesten 7 år siden

Jeg synes det var et topp oppslag jeg. Offentlige personer har stor interesse, og alt dreier seg ikke alltid om politikk. Av og til er det mer privat.

Erna Solberg har hatt liknende oppslag. Det samme har Siv Jensen, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen.

Dersom Hareide ikke hadde hatt politiske utspill ville han ikke gjort jobben sin, og da ville han heller ikke vært av interesse for pressen. Men han har hatt mange, gode utspill, med klar og god KrF-profil:

Frykter sorteringssamfunn Ut mot Støres Hamas-kontakt Krever uavhengig veitilsyn Ut mot datalagringsdirektivet Iransk pastor dødsdømt - Støre må på banen Dette er bare noen av oppslagene jeg fant på fem minutter. Dette viser Hareides evne til å fronte gode KrF-saker. Det vil bli viktig fremover. 
Jeg er glad for at han kan snakke godt om homofile. Uavhengig av ekteskapslov eller teologiske betraktninger er de fleste glade for at homofile kan leve åpent med sin legning. Da er det naturlig å være takknemlig for homofile forbilder som har gjort dette lettere for andre.
Svar
Kommentar #4

Kristian Kahrs

109 innlegg  2168 kommentarer

Ikke akkurat forbilde

Publisert nesten 7 år siden
Peter Eide Walseth. Gå til den siterte teksten.

Da er det naturlig å være takknemlig for homofile forbilder som har gjort dette lettere for andre.

Walseth, jeg vil gjerne spørre deg om du virkelig synes Jan Thomas Mørch Husby er homofilt et forbilde for andre. Dette er en mann som åpent går inn for å bruke surrogatmor for å kjøpe en designerbaby til en million kroner. Her er noe av det han sa til VG 1. mars i fjor:

«Hvis verden er full av regler som gjør det vanskelig for oss å adoptere, noe det ser ut til, vil vi oppsøke en klinikk hvor man kan velge egg fra modeller og ta den vi synes ser aller best ut»

Heldigvis fungerer de journalistiske refleksene hos DagenMagazinet, og de konfronterte Hareide med disse uttalelsene. Her sier han blant annet:

– Jeg går god for alle sitatene i VG, men det er ikke tvil om at det er noen politiske saker der Jan Thomas og jeg er sterkt uenige, sier Hareide til DagenMagazinet. Han understreker at han står «fullt og fast på Kristelig Folkepartis politikk».

Her blir Hareide flåsete. Selv om jeg setter stor pris på å kjenne han gjennom Storsalen i Oslo, høres han alt for mye ut som en politiker her. Han fremholder at han mener kjendis-stylisten er et godt forbilde for andre homoer, og jeg har inntrykk av at Walseth mener det samme. Dette er klassisk dobbeltkommunikasjon, og han modifiserer uttalelsene sine som en typisk politiker.

Ofte er leserkommentarene forutsigbare og fordomsfulle når det dreier seg om saker med KrF. Likevel, i artikkelen til VG der Hareide står frem i feminin lilla jakke og det som må være et dameskjerf, har Karl I en glimrende kommentar:

Nei, det ble ikke helt bra. FAIL!
Hareide bør styles til noe barskere når man først skal gjøre endringer.
Ingen vits å fremkalle enda mer femininitet i den karen der.

Kommentaren ligger soleklart på topp med 226 stemmer i skrivende stund. Det var nok mer nyttig for Hareide å involvere seg i debattene og svare på spørsmål her på VD. På dette vinner KrF ingen stemmer.

PS: For andre som vil legge inn bilder i kommentarer, har jeg funnet ut at kommentarfeltet er på 480 pixler, men den nedre kanten av bildet kom ikke med når bildet var 480 pixler bredt. Derfor er størrelsen på bildet over 479 pixler bredt. Jeg brukte følgende HTML kode, inkludert lenke til VGs artikkel:

img src="http://static.vg.no/uploaded/image/2011/1/31/hareide.jpg" width="479"

Begynn HTML taggen med

Svar
Kommentar #5

Rune Holt

8 innlegg  10562 kommentarer

?

Publisert nesten 7 år siden

Det nye satsingsområdet for Krf...å kapre de homofiles stemmer...Akk ja..

Svar
Kommentar #6

Peter Eide Walseth

38 innlegg  252 kommentarer

Godt forbilde

Publisert nesten 7 år siden

Hei Kristian

Jeg mener faktisk at Kristian har et veldig godt poeng med sitt spørsmål: Er han et godt forbilde når han går god for bruk av surrogati? Jeg mener han kan være et godt forbilde når det gjelder å leve åpent som homofil, men jeg mener menneskesynet som ligger til grunn for bruk av surrogati er skremmende - det reduserer menneskelivet til en handelsvare.

I debatten rundt lesbiske og homofile er det mange temaer å ta tak i. Noen av dem mer kontroversielle enn andre. Deres levekår er noe de fleste engasjerer seg i, og er enige at er viktig. En del av det er frykten mange kjenner på når det gjelder å leve åpent, eller unge homofiles selvmordstall.

Noe annet er debatt om ekteskapsloven, adopsjon og surrogati. Der er meningene delte. Jeg mener Jan-Thomas er et godt forbilde når det gjelder hans evne til å leve åpent og fordomsfritt, men jeg støtter ikke hans politiske syn på surrogati.

Når det gjelder kommentarer på Knut Arilds nye look: Det er over grensen. Folks smak og stil skal vi holde oss for gode til å mene for mye om.

Svar

Siste innlegg

På sporet av nye religioner
av
Per Bjørnar Grande
rundt 13 timer siden / 141 visninger
0 kommentarer
Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 19 timer siden / 120 visninger
1 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 20 timer siden / 174 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 2031 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 109 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
3 dager siden / 716 visninger
2 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

På sporet av nye religioner
av
Per Bjørnar Grande
rundt 13 timer siden / 141 visninger
0 kommentarer
Modige politikere, fins de?
av
Roald Øye
rundt 19 timer siden / 120 visninger
1 kommentarer
Her inne
av
Lise Knudsen
rundt 20 timer siden / 174 visninger
0 kommentarer
Tilbake til skolebenken
av
Hilde Mjøs
1 dag siden / 2031 visninger
0 kommentarer
Fornuftig mobilbruk
av
Vårt Land
2 dager siden / 109 visninger
0 kommentarer
Forglem meg ei
av
Håvard Nyhus
3 dager siden / 716 visninger
2 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 2218 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 1703 visninger
Roald Øye kommenterte på
Modige politikere, fins de?
rundt 1 time siden / 120 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 2 timer siden / 2218 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 2 timer siden / 1662 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 3 timer siden / 2218 visninger
Christian Jebsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 4 timer siden / 1703 visninger
Rune Holt kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 5 timer siden / 2218 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 5 timer siden / 1703 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 5 timer siden / 1703 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 11 timer siden / 238 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Et gudsbilde og et perspektiv på forsoningen.
rundt 11 timer siden / 238 visninger
Les flere