Verdidebatt

Joel Osteen intervjuet hos Piers Morgan - i dag

Jeg så et klipp på CNNs "Piers Morgan Tonight" show, der han intervjuer Joel og Victoria Osteen, og jeg må innrømme at jeg ble imponert over at megapastoren tar bladet fra munnen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Avisen Washington Post skrev i går et innlegg omkring det faktum at megapastor Joel Osteen “came clean” omkring sine meninger omkring homoseksualitet, og den ordbruken bibelen bruker omkring det, som andre synder.

Joel og kona Victoria, som jeg har truffet to anledninger som journalist, er sammen hos Piers Morgan, og det er interessert å se paret være så rett frem.
Det virker som om de har bestemt seg for å være rett frem omkring dette temaet, noe også Piers Morgan trekker frem.

- Tøft for Elton John...
Morgan på sin side trekker frem sin "gode venn" Elton John og hans partner, og sier at det vil være hardt for ham å sitte hjemme og høre på at han er en synder. Joel henviser til Skriften igjen, og gjør på mange måter en bedre fremtoning enn jeg hadde ventet.

På min blogg JesusWalker.com finner du linken til avisens side, og kan du se videoklipp fra intervjuet.

Synd er ikke bare synd

Jeg har lenge vært positiv til Joel Osteen og hans tjeneste, selv om jeg synes at det han kommer med, er litt “lett”, om du forstår meg rett.  Han holder mye “oppløftende” prekener, og som han sier i intervjuet med Piers Morgan, så er det menneskene han er etter, og ikke etter å stemple folks synder. Det er jeg enig i. Det viktigste er å få folk med til himmelen, men likevel:

Joel Osteen snakker om at det ikke finnes nivåer av synd, noe som ikke er riktig ifølge Guds ord.

Nivåer av synd

Det finnes synd, synd mot eget legeme (hor), som er såpass mye verre at lederpersoner i menighetene ikke skal være forbilder for andre, om de lever i, og så finnes det den utilgivelige synd. (1. Kor 6,18; Matt 12,31; Mark 3,28-29; 1. Tim 3,2, 12; Tit 1,6)
Her ser vi  at bibelen deler opp synder i de som kan og de som ikke kan tilgis.

Når kommer norske predikanter til å innlemme mer forkynnelse om gudfryktig livsførsel? Jeg håper det skjer snart.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt