Eivind Lundager

24

Kampanje-journalistikken har høykonjunktur!

Nå er det i ferd med å ta helt av når det gjelder politisk kampanje-journalistikk i dette landet. Det er muligens panikk i røysla fordi lyskastere nå kastes inn i politiske bakkanaler og undergrunn i forbindelse med Wikileaks-nettverket.

Publisert: 20. jan 2011

 

Siden den russiske jenta, som nå er tildelt det mer følsomme navnet Maria Amelie, har klart å gjemme seg seks år i dette landet, skrevet boken ”Ulovlig norsk” i 13000 eksemplarer, og skaffet seg en mastergrad i all hemmelighet på NTNU, så er hun gjennom nok en velregissert mediekampanje ikonet på den perfekte innvandrer som må gis oppholdstillatelse. NTNU synes å ta lett på de fleste borgere, unntatt jøder.  Muligheten for nok en bokutgivelse fra den fokuserte jenta, ble både i går og i dag drøftet i Pax forlag!

Absolutt ingen i Salamovas nære familie er forfulgte. Men lingvistikken og retorikken sitter tett, etter at både Pax forlag og en journalist i avisen Klassekampen hjelper den unge russerinne fremover fra studio til studio. Sistnevnte er hennes kjæreste. Dette samme dag som selskapet Media Tracker har registrert inn nærmere 8 000 nyhetssaker om sikkerhetsproblemene rundt den amerikanske ambassaden! Det hadde vel normalt holdt med 8 saker? Og hvor mange saker skal vi lese om Madina Salamova, som for anledning har fått et mer smidig navn?

Jeg har en nær bekjent som er fra Afrika. Mens han var hos legen i en landsby litt unna bostedet, tok en islamistisk gruppe seg inn i huset hans og brente det ned, med kona, to barn og hans egen mor. Mange andre familier ble utsatt for samme skjebne. Nå er han lovlig asylsøker i Norge, han er kristen og avventer noe som går mot avslag på sin asylsøknad, fordi (følg med!) ”landet han kommer fra, ikke er i krig”. Vil det si at muslimer er i ferd med å få lettere oppholdstillatelse i Norge? Det kunne jo virke slik.

I Trøndelag bor en amerikansk statsborger som gjennom mer enn ti år har slitt for å få helt grunnleggende papirer på plass for å få opphold i Norge. Det gjelder altså helt grunnleggende oppholdstillatelse. Det er vel langt på vei norgesrekord. Gift i Norge, norsk mann, med barn i Norge – for mer enn ti år siden! Hun har ikke fått fødselspenger for sine barn, fordi hun ikke eksisterer , dette i følge UDI.

For Madina Salamova går alt så mye greiere, fordi hun har døråpnere inn til dem som kan trykke på knappene til den rødøyde, politiske kampanje-journalistikken som er i ferd med å parkere demokratiet i dette landet. Det er nå skrevet ca. 8 000 artikler på kort tid om sikkerheten ved den amerikanske ambassaden. Og nå, om en russisk statsborger som har gjemt seg her i 6 år, og som på død og liv skal ha opphold i landet fordi disse kampanje-stormerne vil det slik? Dette er uhyggelig.

Dersom denne russeren får opphold, vil det automatisk gi presedens for mellom 27 000 og 35 000 personer i Norge som er her ulovlig. Det kan være flere. Med familiegjenforening kan dette raskt bli 60 000, med barn 180 000, eller mer.

Ærlig talt, jeg har alltid vært en rolig og avslappet samfunnsborger, men den tiden er forbi. Jeg har kommet meg opp av stolen, og det oppfordrer jeg andre til å gjøre også. Nå må folket der ute begynne å gi lyd. Norge er ikke bare naivt, en er så til de grader tilbakelent og tolerant i forhold til en politisk utvikling som kan kjøre Norge rett i grøfta på forholdsvis kort tid. Media fremstår som en egen politisk blokk godt ute til venstre på det politiske spekter. Er det slik vi ønsker å ha det?

Eivind Lundager

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Thor Dag Halvorsen

9 innlegg  313 kommentarer

Massepsykose

Publisert over 9 år siden

 

Fantastisk godt skrevet, Eivind Lundager!

Det virker som om nyhetsredaksjonene lander rundt er gått inn i en massepsykose der fakta og  sunn fornuft ikke er en del av rapporteringen lenger.

Redaksjonene virker som summende aksjonssentraler der man lager plakater, bilder, slagord og pønsker ut stadig nye vinklinger for å få påvirke opinionen rent følelsesmessig.

Det minner nesten om de hysteriske tidene på Blindern på 70-tallet, men så er jo også folk fra de blodrøde horder dengang - de som hyllet de verste og mest brutale terrorregimene i verden, der alt som het menneskeverd ble knust med vold - som i dag står bak aksjonen, denne gang under parolene "medmenneskelighet" og "humanitet". Kanskje ikke så rart at journalistene løper og skriver som lydige kadre når man har noe så absurd som en venstreekstremist som Allern som professor i journalistikk. Han har vel revvolusjonær propaganda som tema for undervisningen.

Når man så legger til journalistenes og redaktørenes egne politiske ståsted, vet vi at 80% tilhører sosialistsiden og den liberale, politisk korrekte hop,  er det ikke merkelig at dette skinner klart igjennom. Nyhetssendingene er omgjort til aksjonssentraler og det hentes inn "eksperter" og "analytikere" som har gått i samme skole og deler nyhetsredaksjonenes syn.

Det var tragisk å se  "Trude" på Tv2 i kveld. Dessverre var det bare ett av mange lavmål i redaksjonenes felles kampanje for å endre på vår asylpolitikk.

Men ett og annet lyspunkt finnes. På NRKs sider torpederer Hans Wilhelms Steinfeld effektivt de tåredryppende skildringene av den forferdelige skjebnen Madina går i møte om hun vender tilbake til Russland:

Les selv:

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7469427

 

Kommentar #2

Håkon Andreas Hestenes

1 innlegg  131 kommentarer

Publisert over 9 år siden

Takk for (nok et) glimrende innlegg.

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
13 dager siden / 2990 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
10 dager siden / 1684 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
11 dager siden / 1559 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1292 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
16 dager siden / 1094 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
21 dager siden / 667 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere